Posts

Amalan Rohani Buat Ibu Menyusu

Adakala kerana kesibukan dengan tugas kerja di pejabat ditambah berlarutan dengan kerja rumah selepas pulang kerja, kita terlupa sesuatu....MASA KITA UNTUK ALLAH, pencipta sekalian alam.

Bagi mereka yang beringat, pasti disediakan masa untuk mengaji dan berzikir memuji ALLAH. Dalam firman ALLAH....         

Tidak Aku Jadikan Jin dan Manusia Melainkan Untuk Menyembah Aku - Az-Zariyat:56
Memang kita solat...solat yang wajib. Hanya beberapa minit kita dengan ALLAH, tetapi adakah HATI kita ada untuk ALLAH waktu itu?

Arwah abah pernah pesan, jangan lupa sediakan ruang MASA untuk ALLAH, barulah akan dapat nikmat kasih sayangnya, rezeki yang hebat, rahmat yang luas.
Bercerita tentang rezeki, mengingatkan saya dengan rezeki anak2 saya melalui susuibu. Alhamdulillah ternyata, perjalanan penyusuan saya walaupun terdapat ujian, saya mampu melaksanakan dan menyempurnakan selama 2 tahun malah lebih dari itu.

Saya selalu berpesan pada kawan-kawan yang menyusu anak, jangan lupa mengaji surah Al waqiah tia…

Kesan Jika Kurang

Seronok sebenarnya mempelajari bidang kesihatan dan pemakanan ini. Pada saya, ilmu yang diperolehi sangat bermanfaat untuk diaplikasi dalam setiap aspek kehidupan kita sehari-hari. Tidak ada yang terkecuali.
Pagi ini saya membaca satu artikel yang ditulis oleh teman saya, Mommy Lyna, tentang kaitan kekurangan vitamin kepada emosi dan mental kita. Nah! Betapa pentingnya tubuh kita consume vitamin yang cukup bukan sahaja untuk kesihatan fizikal, malahan mental juga (yang membawa kepada emosi yang stabil).
Berdasarkan artikel tersebut, terdapat 4 jenis vitamin/ mineral penting yang diperlukan oleh tubuh kita demi melestarikan mental dan emosi yang sihat. Saya ringkaskan dalam jadual di bawah.
#Vitamin/ Mineral Yang Diperlukan TubuhKesan Kekurangan Kepada Mental/ Emosi1B Complexvitamin yang paling banyak dikaitkan dengan masalah mental dan otak
Vitamin B1kurang kosentrasi dan daya tumpuan
Vitamin B3tekanan perasaan
Vitamin B5kurang daya ingatan, stress
Vitamin B6mudah terasa hati, kurang daya in…

Wajah bersih, berseri dan kulit lebih mulus!

Image
" Saya amik vitamin ni sebab period saya tak teratur. Tapi siapa sangka lepas makan vitamin ni, suami dan keluarga mertua puji kulit saya makin cantik. Bukan nak puji diri sendiri tapi saya memang dapat rasakan perubahan yang ketara amik vitamin ni. Dulu makan vitamin E pun tak nampak ketara seperti sekarang. Terima kasih kak N"

 Ini adalah testimoni yang saya terima dari seorang customer saya. Beliau mahu dikenali sebagai puan S sangat gembira dan teruja selepas mengambil vitamin yang saya sarankan kepada beliau.

Beliau amalkan vitamin yang sangat penting untuk seorang wanita mengekalkan kestabilan hormon dan secara langsung ianya dapat melihat hasilnya dari kulitnya yang makin cantik dan berseri.

Berapa lamakah boleh melihat kesan ini pada wajah bila amalkan? Paling cepat ialah 7 hari dan paling lewat ialah 21 hari.

Adakah anda ingin tahu apa yang beliau amalkan ?

Hanya emailkan pada saya di nuradhamansor[@]yahoo.com dengan tajuk
Saya ingin kelihatan cantik!

Saya akan emailkan ke…

Testimoni ESP sepanjang Ramadhan

Image
ESP memang best! Masih belum terlambat untuk anda merasai pengalaman-pengalaman mereka di bawah.
* credit to all customers for the testimonials
Testimoni #1 : Sahur dengan ESP. Breastmilk cepat penuh.

Testimoni #2 : Puas hati dengan production breastmilk setelah 30 bersama Shaklee
Testimoni #3 : Hasil memberangsangkan dengan ESP

Testimoni #4 : Puas hati setelah ambil ESP, PD dan buah tamar

Testimoni #5 : Kulit cantik, tangan kurang lenguh dengan ESP


Dan banyak lagi ..! Saya sendiri pula bagaimana?

Alhamdulillah. Setelah 10 hari berpuasa (hari ni hari ke-11 Ramadhan), saya mampu berpuasa penuh dalam keadaan hamil serta masih menyusukan anak saya yang sulung, tanpa rasa lapar. Penat tu ada juga sikit2 sebab saya kongsi badan saya ni untuk dua manusia lagi kan? Hihi.

Yang ini wajib ada ketika sahur. 


credit

Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.

Doa Harian

Image
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."
Image
Saya memang obses dengan penyusuan susuibu maka apa sahaja yang berkaitan dengan penyusuan susuibu buat saya cukup gembira!
Beliau merupakan customer saya yang baru 3 bulan mengenali Shaklee.

Kini beliau amalkan supplement untuk penyusuan dan meneruskan puasa. Apa kata beliau?


 Jika anda mahu menjadikan hari ini lebih baik dari semalam dan ingin saya kongsikan bagaimana beliau kini lebih gembira dengan perjalanan penyusuannya, emailkan kepada saya di nuradhamansor@yahoo.com


sumber



Susu Mula Meningkat

Image
Beliau baru mencuba dalam seminggu.... sebelum ini, sangat risau kerana susunya kurang dan sukar nak buatkan stok untuk si manja. selepas mendapat konsultasi penuh pengambilan produk dan cara yang betul untuk mempercepatkan penghasilan susu melalui pengambilan vitamin.
Namun beliau mengambil produk yang disarankan dan beliau memang sentiasa keep in touch dengan saya untuk konsultasi. Beliau amalkan set B + ESP....kesannya sangat bagus. Anda bagaimana? Mahu mencuba?




sumber