Posts

Jom Gali Rahsia Vitamin E aka Vitamin GOLD

Image
Vitamin E sangat sinonim dengan vitamin kecantikan....kami di Euphoria Shaklee menggelarnya sebagai VITAMIN GOLD....Nak tau kenapa? Selain dari befungsi dalam memastikan kesihatan dan kecantikan kulit, ia juga sebagai antioksidan yang mampu memerangi radikal bebas dan selain itu ia mampu mengatasi masalah kedinginan suami isteri.... Jika anda ingin lebih tahu berkaitan VITAMIN E @ GOLD ini...jom kita gali lagi rahsia di bawah: Rahsia ni kak long petik dari blog mamacergas.blogspot.com
JOM BACA 7 RAHSIA VITAMIN E
1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut
dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam. 2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanla…

Vitamin Untuk Kulit

Image
Ramai orang inginkan kulit yang cantik. Dan kebanyakan mereka percaya yang kulit yang cantik datang dari penggunaan produk kecantikan yang mahal-mahal...betul ke? Sebenarnya kecantikan luaran (kulit) adalah bermula daripada pengambilan makanan yang sihat. Pengambilan produk kecantikan tidak semestinya membantu jika struktur dalaman kulit tidak dipulihara terlebih dahulu...

Utusan online ada berkongsi berkaitan pemakanan yang membantu kesihatan kulit....kak long petik artikelnya di sini

Vitamin untuk kulit


Soalan: Saya ingin memperbaiki masalah kulit berjerawat dan mempunyai kesan parut lama. Kini saya menukar produk penjagaan kulit sebagai langkah memperbaiki masalah jerawat. Saya juga tercari-cari vitamin yang membantu kesihatan kulit.
Jawapan Kesihatan kulit boleh dipelihara dan dikekalkan dengan pendekatan yang lebih menyeluruh. Ia bukan sekadar bergantung kepada penjagaan luaran dan kosmetik semata-mata. Apa jua tabiat pemakanan turut memberi kesan kepada kesihatan kulit.
Tahap kesihat…

Kenali Perbezaan SHAKLEE...

Image
Salam semua...

Arini kita tonton satu video berkaitan Perbezaan Shaklee....Selamat Menonton ye kawan-kawan...



Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Kalsium + Wanita = Rakan Baik...?

Image
Source: kellymom.com

Low milk supply associated with menstruation: Calcium/magnesium supplementSome women experience a drop in milk supply from ovulation (mid-cycle) until the first day or two of the next menstrual period. A woman's blood calcium levels gradually decrease during this period of time, and for some women the drop in blood calcium causes a drop in milk supply. For women who have this problem, calcium/magnesium supplements may be helpful. This practice has also been reported to eliminate most uterine cramping and some premenstrual discomfort such as water retention.The recommended calcium supplement dosage is between 500 mg calcium/250 mg magnesium and 1500 mg calcium/750 mg magnesium (the higher dosage is generally more effective). Calcium dosages this high should not be taken alone, but as a calcium/magnesium (or calcium/magnesium/zinc) combination. Otherwise the calcium will not be adequately absorbed into your body. The amount of supplement depends on the compositio…

Ingin kelihatan muda...

Pengambilan vitamin E dikatakan membantu menampakkan wajah yang awet muda..Benarkah?

Ya, benar....Ini kerana Vitamin E mengandungi antioksidan iaitu tocopherol yang memelihara dan mencegah kerosakan sel daripada serangan radikal bebas. Selain itu, vitamin E turut membantu kestabilan vitamin A dan vitamin C daripada termusnah. Justeru, dengan kehadiran vitamin E yang mencukupi, sel kulit terutamanya akan lebih sihat. Pastikan ambil Vitamin E yang mengandungi mineral selenium kerana mineral ini menyokong aktiviti Vitamin E sekaligus meningkatkan keefisienan Vitamin E diserap ke dalam sel-sel kulit kita.

Pengambilan Vitamin E yang konsisten dalam 2 minggu berjaya membantu mengurangkan garis-garis halus di bawah atau tepi mata...Isteri-isteri yang ingin warna areola lebih cerah turut digalakkan mencuba Vitamin E...

Cubalah dan anda akan menikmat hasilnya....

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms…

Cara Tambah Susu

Image
Salam Aidil Adha buat semua...

Mood raya masih ada lagi walaupun kak long dah kembali bekerja....tahun ni seperti beberapa tahun sebelumnya, kak long beraya di Perak je..cuma yang berbeza sedikit, tahun ni family kak long di Johor bertandang ke Perak nak menyambut hari raya haji bersama-sama :) meriah ler gamaknye..

Kebelakangan ni banyak email atau sms yang kak long terima bertanya betul ke produk Shaklee ni ada yang boleh tambah susu....Sebenarnya ada TETAPI jika hanya mengambil booster tanpa sesi perahan yang konsisten, ia tetap tak berhasil.


Pengambilan apa jua milk booster pun WAJIB diiringi dengan 3 perkara ini:


i) Pengambilan air yang cukup - sekurang-kurangnya 3Lt....
kita mahukan susu yang lebih dan air merupakan komposisi utama susu ibu, jika ibu tidak meminum air yang cukup, dari mana sumber susu ingin dihasilkan..logik kan...(sebabnya ramai yang mengeluh bila kak long meminta utk menyukat air yang diminum supaya kita dapat memantau jumlah air yang perlu kita ambil)...Sehingga…

Kenapa Shaklee? Bukan Ke Semua Vitamin Sama?

Seingat kak long, sejak kak long masih kanak-kanak lagi, kak long telah diberikan pendedahan kepada vitamin, kalau dulu antara jenama yang popular adalah F****** (kalau tersilap, maaf la ye)....mak kak long memang bekalkan kami adik-beradik ni dengan Vitamin C setiap hari, Vitamin C ni kan rasanya sedap, macam gula-gula....biasanya kak long kira mengelat sedikit, kak long amik 2 biji...adik-adik cma dapat seorang sebiji...masa tu memang tak fikir pasal khasiat pun, yang difikirkan hanya rasa sedap sahaja :)
Zaman-zaman belajar pula, kak long gila dengan minyak ikan. Setiap hari tercatuk dekat farmasi kampus, membaca label-label minyak ikan. Bulan ni, beli jenama ni, bulan depan tukar jenama lain. Sampai kan kakak dekat farmasi tu boleh kenal dan cadangkan jenama terbaru pada kak long.
Zaman bekerja pula, sebab bajet, maka suplemen atau vitamin ni kak long lupakan buat sementara waktu...masa mengandung pun kak long makan vitamin yang diberikan oleh klinik panel. Sehinggalah ketika menyus…