Posts

Shaklee ada EPO?

Image
Sebelum ni kak long pernah buat post berkaitan dengan GLA....namun masih ramai yang bertanya berkaitan EPO (Evening Primrose Oil)...dalam kalangan kaum wanita EPO adalah suplemen yang tidak asing lagi sebab antara fungsi EPO ni adalah mengurangkan simptom PMS...

Namun tahukah anda..unsur UTAMA dalam EPO adalah GLA iaitu Gamma-Linolenic Acid




Apa itu GLA?
GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin?Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah
FAEDAH GLA dikatakan membantu mengurangkan keradangan yang biasa dalam sindrom pra-haid(PMS), arthritis rhematoid dan eczema. Selain itu GLA membantu mengurangkan sakit dan kebas yang berkaitan dengan masalah kencing manis.…

Alfalfa dan Lecithin ~ Apa yg anda perlu tahu?

Image
Gabungan dua vitamin ini iaitu Alfalfa dan Lecithin oleh individu yang mempunyai niat untuk pengurusan berat badan malah ibu menyusu sekalipun adalah sangat sesuai. Namun seperkara yang perlu kita tahu tentang dua vitamin ini, pengambilan vitamin ini memerlukan kita minum banyak air. Banyak air yang dimaksudkan bukanlah di minum sekaligus tetapi secara berperingkat atau sedikit-sedikit yang berkadaran dengan masa.

Bagaimana kita nak tahu kita masih kurang air dengan pengambilan vitamin - vitamin ini? Sekiranya anda mengambil salah satu dari vitamin ini iaitu Alfalfa ataupun Lecithin atau kedua duanya sekali, maka anda perlu pastikan antara tanda-tanda kekurangan air ialah
badan kita ditumbuhi ruam,tekak mudah rasa haus, kulit wajah ditumbuhi jerawat halus,kulit menjadi kering dan gatal,kulit bibir kering, ulser mulut mudah rasa nak demam.sembelit
Maka apa yang dapat saya kongsikan ialah, pengambilan dua vitamin ini tidak digalakkan sama sekali diambil pada kuantiti yang banyak secara sek…

Mencari Suplemen Untuk Keluarga?

Tentunya ramai di luar sana mencari-cari apakah suplement asas yang sesuai untuk diamalkan seisi keluarga....
Justeru itu...kami di Euphoria telah memperkenalkan SET EU-FOUR PACK...sebenarnya set ni telah dilancarkan dari 24 Oktober lagi...kali ni kak long cuma nak refresh semula berkaitan set ini....Dan set di bawah inilah yang telah kak long hadiahkan buat kedua-dua ibu dan bapa kak long...Alhamdulillah, mereka berpuashati dan kini mereka terus mengamalkan set Eu-Four Pack ini di samping beberapa vitamin lain (dari Shaklee yang pastinya...)
Apa yang ada dalam set Eu-Four Pack ni?
Kandungan Set Eu-Four Pack : Multivitamin with Iron | VitaLea B Complex Vitamin C Ostematrix Set ini diberi nama Eu-Four Pack kerana ia mengandungi 4 vitamin asas yang penting untuk tubuh.
Keistimewaan Set Eu-Four Pack
Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang d…

Seronok Bila dah KURUS...dari 34 ke 29!!!

Image
Wah..baca tajuk macam tak ingat je ye...bukan apa...kak long sangat teruja dengan satu testimoni dari seorang teman....sebelum kita membaca lebih lanjut..jom kita tengok gambar di bawah ye...


Mesti ada yang teruja kan..kalau kalian teruja..kak long apatah lagi...
MenurutPn Hasmah..si empunya badan, berat beliau mula naik sejak beliau melahirkan anak kedua...memandangkan beliau menyusukan bayi sepenuhnya, maka beliau tidak mengamalkan apa-apa diet...selera beliau bertambah-tambah dan tanpa disedari, berat beliau turut naik berkali ganda...Yang paling menyedihkan beliau adalah...seluar jeans beliau yang bersaiz 34 inci tidak boleh lagi dipakai....
Dengan berbekalkan nekad dan azam, beliau mula merangka langkah-langkah untuk beliau kembali kurus...jadi korang nak tau tak apa yang Pn Hasmah ni amalkan sehingga berat beliau boleh turun....jom teruskan baca...
Jadi jom saya sharekan apa yang saya buat bermula dari bulan 3 tapi yang betul2 dietnya dari bulan 6 2011 ni lah.. Saya kurangkan mak…

Suami sering Keletihan..Saya ada Jawapannya...

Image
Buat para isteri di luar sana...jika suami anda kerap keletihan...tentu anda risaukan...jangan risau-risau ye puan-puan sekalian...kami di Shaklee ada penyelesaiannya...


Pengambilan kedua-dua produk di bawah membantu anda dan pasangan menjalani kehidupan seharian dengan lebih bermakna....pada bulan ini, kedua-dua barangan di bawah adalah hot item...cepat dapatkan sebelum terlambat

P/S: heheh...kak long nak kongsi sikit rahsia...tahukah anda pengambilan Vitamin E yang konsisten oleh en suami selama 1 minggu membantu meningkatkan libido en suami...manakala untuk pn isteri pula, pengambilan yang konsisten selama 3 bulan...memang sangat-sangat membantu masalah kedinginan...jadi apalagi suami/isteri di luar sana...rebut peluang yang ada ....InsyaAllah hanya harga istimewa akan kak long berikan buat kalian di luar sana....


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan…

Bila Konsisten...Pasti hasilnya UMMPPPHHHH!!!

Image
Jom kita baca satu testimoni dari seorang warga Euphoria yang telah merasai perbezaan yang sangat ketara selepas mengambil Shaklee...





dan di bawah ni adalah sedutan dari blog beliau...

Alhamdulillah.. 
Suatu hari saya ada terbaca di dalam majalah tentang pentingnya vitamin ni.. Apalagi google la carik vitamin.. ehehe.. Lama jugakla dok baca testimoni sana sini pasal Shaklee ni dan alhamdulillah Allah telah bukakan pintu hati ini untuk mencuba vitamin Shaklee ni.. Nak tahu set apa yang saya cuba?? ehehe jeng...jeng...jeng...
.
. . . ha.. ni la vitamin yg saya ambil.. Terus beli yg besar tu..Saya beli set besar sebab biasanya untuk serasi dengan badan ambil masa 3 bulan camtu.. Yang besar ni boleh tahan sampai 4 bulan.. ehehe.. Alhamdulillah baru je consume dengan vitamin ni dalam seminggu dah ada orang tanya..Sekarang pakai produk kecantikan apa ye??  Orang akan tanya produk kecantikan.. takde pulak yang tanyaada ambil vitamin ke?? ehehe.. Raya Haji baru ni pun family datang beraya di rumah saya…

Penyusuan Susu Ibu ~ Bukan Hubungan Fizikal Semata-mata

Image
Kak long nak berkongsi satu artikel yang kak long perolehi dari http://www.mypositiveparenting.org berkaitan penyusuan susu ibu..Moga kita beroleh manfaat daripadanya...

Buat bakal-bakal ibu di luar sana, mungkin artikel ini menjadi titik tolak anda untuk berazam menyusukan bayi anda sendiri kelak.


Hubungan Emosi Dalam Penyusuan Ibu Kesannya bukan dari segi fizikal semata-mata. Oleh Dr Balkees Abdul Majeed, Pakar Perunding Pediatrik & Laktasi.

Pemberian susu ibu adalah aktiviti fisiologi normal yang memberi banyak kebaikan kepada ibu, anak, keluarga, masyarakat dan juga alam sekitar, lebihlebih lagi kepada kesihatan ibu dan anak. Adakah anda sedar bahawa penyusuan ibu bukan sekadar untuk memenuhi keperluan pemakanan bayi anda? Susu ibu bukan sahaja diperlukan untuk tumbesaran fizikal si manja, tetapi juga membantu memupuk ikatan kasih sayang antara ibu dan anak, dan mengeratkan hubungan antara mereka. Penyusuan ibu mengeratkan jalinan hubungan emosi dan psikologi antara ibu dan anak. P…