Posts

Jenis-jenis Cinta...

Image
Di pagi yang hening ni kak long nak berkongsi satu artikel berkaitan cinta...

Pentingnya Protein Lebih-lebih lagi ESP...Bila Pesakit Gout pun ambil..

Image
Setiap orang...wanita atau lelaki sememangnya memerlukan protein..kita memang mengambil ayam, ikan, daging mahupun telur dalam diet seharian kita..namun pernahkah kita terfikir sama ada protein yang kita ambil memenuhi keperluan tubuh badan kita atau tak..


Manusia secara amnya memerlukan 22 jenis asid amino dan terdapat 9 jenis asid amino perlu yang tidak dibina oleh badan...Dalam Protein Shaklee, ia mengandungi 9 asid amino yang sangat essential dalam membina sel yang sihat dan memastikan sel hidup kita mampu menyerap vitamin dan mineral dengan lebih baik...Apakah 9 asid amino perlu itu?


Kebanyakan protein yang dijual di pasaran tidak mengandungi 9 asid amino perlu ini
Disebabkan ESP ini istimewa maka tak hairanlah mengapa bapa mertua kak N, seorang pengidap Gout mengamalkan ESP ni dalam menu seharian...
Ayah mertua saya adalah pesakit gout. 14 tahun dahulu beliau menderita dengan penyakitnya itu. Masih ingat cerita abah AddinNasa, ayahnya dulu pernah terbaring menderita kerana kaki beng…

Mealshakes bantu kurangkan asma

Image
Apabila anak sakit...yang paling susah hati dan tak lena tidur..pastinya IBU...begitu juga dengan Pn Rafaliah...Ummi Irfan ini memang sangat gelisah nak-nak bila little Irfan diserang dengan asma...Ini kisah Pn Lia menangani masalah asma Little Irfan...


"...Malam ni saya nak share pengalaman kami sendiri setelah anak kami, Irfan, sudah 5 bulan lebih mengambil Mealshake. Tak tahu nak mula kat mana sebab terlalu banyak ingin dikongsikan bersama..inshaALLAH, saya cuba yang terbaik..dan memang sebagai seorang ibu, saya mahu berikan yang terbaik untuk anak-anak (walaupun baru sorang je sekarang ni..hehe..). Anak saya telah di-diagnose as asthma since his 5 months old..awal bukan? Memang sejarah keluarga kami ada yang semput (ni kata org dulu2.., org moden cakap asma..hehe..), dan masa saya mengandungkan Irfan masa bulan ke-5 tu saya selalu semput..(banyaknya no 5..ade chemistry ni..hehe...) banyak kali ulang alik hospital untuk amik neb..after deliver, AlhamduLILLAH saya ok, tapi Irfan…

TONIK ANTI PENUAAN ~ VIVIX mengungguli!!!

Image
Semua yang membaca blog kak long tentu pernah mendengar tentang VIVIX kan...sejenis tonik anti penuaan yang memang superb...kak long baru sahaja seminggu menggunakannya dan hasilnya wallahhh....

Kali ni kak long belum nak share testimoni kak long tapi kak long nak share sikit pasal Vivix ni..

Jom baca keratan akhbar yang kak long sertakan di bawah...dan anda akan tahu kenapa kak long love Vivix so much!!!  Happy reading!!



 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Kesan Sampingan Selepas Amalkan SET EU FOUR PLUS

Image
Kebanyakan antara kita akan bertanya apa ye kesan jika kita ambil vitamin sekian sekian...

Hari ni kak long nak berkongsi pula kesan sampingan yang Puan Sabrina rasa selepas mengamalkan SET EU FOUR PLUS Euphoria...


Puan Sabrina mengamalkan SET EU FOUR PLUS yang terdiri daripada:
Multivitamin@Vitalea
B-Kompleks
Vitamin C
Ostematrix
ESP

Jadi apa kesan sampingan yang Puan Sabrina alami:
i) dari segi penyusuan ~ kuantiti susu beliau bertambah selepas mengamalkan set ini...memandangkan beliau seorang WAHM, beliau akan direct feed baby beliau 24-7..dan kini beliau harus pula mengepam dek kerana susu beliau semakin bertambah dan breast lebih cepat berat....ESP & Ostematrix membantu dalam penghasilan susu jadi pengambilan mengikut aturan yang ditetapkan memang sgt2 membantu...

ii) dari segi kesihatan pula ~ sebelum ini Pn Sabrina ada mengalami sakit2 pinggang kesan dari jatuh tangga, beliau terpaksa bangun dan duduk secara perlahan-lahan serta berjalan dengan perlahan...namun Alhamdulillah..ki…

Amazing!!! Berat Turun Dalam Masa 2 Bulan

Image
Ramai ibu yang menyusukan anak menghadapi masalah penurunan berat badan.Namun begitu, tidak semua produk sesuai dengan ibu yang menyusukan ditakuti memberi kesan bukan sahaja pada ibu tetapi kepada bayi.

Di Shaklee kami mempunyai satu killer product pembakar lemak yang memang sesuai diamalkan oleh ibu yang menyusukan iaitu LECITHIN...Ia memang selamat diambil dan memberi kesan yang sangat memberangsangkan..

Jom kita baca testimoni Puan Fadzilah selepas mengambil Lecithin+Herblax+Alfalfa dengan konsisten selama 3 bulan...




Pastikan anda mengikut saranan pemakanan yang disediakan serta pengambilan air kosong yang mencukupi untuk kesan yang lebih efektif.
Jika anda tidak mendapat kesan yang diingini, sila periksa faktor-faktor di bawah: Adakah pengambilan air kosong anda mencukupi setara dengan keperluan berat badan?Adakah anda melakukan proses detox sebelum memulakan sesuatu diet?Adakah anda menjaga pemakanan anda kerana supplement bukan UBAT KURUS.Dengan cara dan motivasi yang kuat, anda j…

SIJIL HALAL SHAKLEE 2012

Image
Alhamdulillah, tahun 2012 ni produk-produk SHAKLEE yang dijual di Malaysia meneruskan pensijilan Halal melalui Islamic Services of America (ISA) sebagaimana tahun-tahun sebelum ni.  ISA adalah salah sebuah agensi Halal yang diiktiraf oleh JAKIM. Anda boleh buat semakan ke pihak JAKIM untuk rujukan.
Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.