Posts

Beli SET PROMO ~ BANYAK KELEBIHAN!!!

Image
Apa yang menariknya BULAN OKTOBER ni?

YANG PASTI.....BULAN OKTOBER adalah BULAN ESP... PROMO ESP berlangsung sepanjang bulan ni... Jadi sangatlah rugi mereka-mereka yang tidak mengambil kesempatan membeli ESP SEPANJANG PROMO ini...

Apa PROMOnye?


Apa yang saya dapat jika BELI SET PROMO ni?
~ Yang pasti, jika anda membeli 6 canister ESP, anda akan memperolehi 1 canister percuma Maksudnya jumlah ESP yang anda akan dapat 7 canister kesemuanya ~ Pembelian 1 set promo ni melayakkan anda mendapat KEAHLIAN PERCUMA kerana uv terkumpul untuk 6 canister ini adalah 234uv... untuk mendapat keahlian percuma sekurang-kurangnya anda perlu membeli minimum 200uv pada satu resit ~ Selain keahlian percuma, pembelian set promo ini juga MELAYAKKAN ANDA MENERIMA BONUS JUALAN PERTAMA pada bulan akan datang. Secara tak langsung, perniagaan anda dah mula terbentuk!! ~ Dah alang-alang langkah asas jualan anda dah ada, anda boleh mendapatkan KONSULTASI PRODUK SERTA KONSULTASI BIZ DARI GRUP KAMI (EUPHORIA)..biz p…

KELEBIHAN 10 HARI AWAL ZULHIJJAH

Hari ni merupakan hari pertama dalam bulan Zulhijjah. Syukur sebab bulan Zulhijjah kali ni jatuh pada bulan Oktober...kenapa? Sebab kak long dilahirkan pada 11 Zulhijjah bersamaan dengan 20 Oktober...jadi tahun
ni dapat meraikan ulang tahun kelahiran hampir serentak..

Tapi bukan itu yang kak long nak kongsikan... Kita umunya tau yang Bulan Zulhijjah adalah antara bulan haji dan pada bulan Zulhijjah inilah kita akan merayakan EidulAdha..

Sepertimana Syawal yang mempunyai Eidul Fitri dan kelebihan 10 hari terakhir Ramadhan...begitu juga dengan Zulhijjah yang mempunyai 10 hari awalnya...

Ada apa dgn 10 awal Zulhijjah ???

Ramai dari kita yang telah maklum kelebihan 10 Malam-malam Terakhir Ramadhan. Tetapi adakah ramai dikalangan umat kita yang maklum kelebihan 10 Hari-hari Pertama dalam bulan Zulhijjah?

وَالْفَجْرِ وَلَيَالٍ عَشْرٍ

“Demi fajar, dan malam yang sepuluh”. (QS. Al-Fajr: 1-2).

Imam Ibnu Kathir berkata : “Yang dimaksudkan adalah sepuluh hari (pertama) bulan Zulhijjah”.

Imam al Bukhari…

VITAMIN ANTENATAL SHAKLEE

Image
Tentu ada di antara anda telah membaca update status FB kak long berkaitan VIVIX semalam... Bila kak long menulis, VIVIX perlu dihabiskan oleh en suami, ramai yang mengucapkan tahniah... Kenapa?

Sebabnya VIVIX tidak sesuai diambil oleh WANITA HAMIL, WANITA MENYUSU.... Jadi kawan-kawan kak long ni dah boleh lah mengagak kenapa kak long menulis sedemikian... :)

Ok, berbalik pada tajuk kita tadi...Kak Long & KEHAMILAN... Alhamdulillah ni kehamilan keempat dan kak long menanti zuriat yang ketiga...hehehe..mesti ada yg confuse ni kan... ok actually, kak long pernah mengalami keguguran masa mula-mula kahwin...jadi kalau ikut istilah perubatan, kehamilan tersebut tetap dikira.

Alhamdulillah, kandungan kak long masuk minggu ke-enam (tak pergi buat buku pink lagi)... dan setakat ni, kak long masih merasa tetap bertenaga seperti tiada apa-apa yang berlaku. Mungkin ini antara kesan kak long mengamalkan suplemen hampir 3 tahun... Sebelum hamil, kak long memang mengamalkan VIVIX dan Colagen Po…

Seronok ke Berbiz Shaklee?

Image
Ramai yang bertanya kak long...seronok ke join biz Shaklee ni?

Alhamdulillah, dalam masa 1-2 tahun kak long menceburkan diri dalam Shaklee ni kak long nampak TIADA yang MUSTAHIL... Semuanya BOLEH yang penting KITA MAHU!!

Dan yang seronoknya BIZ SHAKLEE ni tak mewajibkan kita pergi ke meeting malam-malam...

Semuanya dilakukan dari rumah sahaja. Hanya sediakan komputer atau komputer riba serta line unternet.

Semua urusan jual beli dilakukan secara online... Malah motivasi & pengetahuan produk pun boleh dikongsikan dalam GRUP FB kami...

Sekali-sekala, Founder kami (EUPHORIA) iaitu Pn Norita akan membuat siri-siri training intensif buat ahli.

Di bawah ini kak long kongsikan sedikit sesi training yang dikendalikan oleh Pn Norita (sangat ralat sebab kak long terpaksa tarik diri pada saat-saat akhir)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

credit to Anakkuwiraku.com


Menjana pendapatan dari rumah mahupun sampingan bersama kami?


Alhamdulilah minggu sudah seles…

Kelebihan BERTAHAJJUD...

Image
Antara hobi kak long adalah melayari laman web...suka berkunjung ke laman web yang memberi pelbagai ilmu dan motivasi yang secara tak langsung memberi kak long cas-cas positif...

Dan pagi ni, dalam melayari internet..kak long bertemu dengan satu artikel berkaitan TAHAJJUD... Artikel ni dipetik dari keratan akhbar Harian Metro... Jadi kak long nak berkongsi artikel ini dengan u olls kat luar sana...

credit to Harian Metro & Teratak Indah


KELEBIHAN SOLAT TAHAJJUD
Susunan Oleh : Hashim Ahmad
Harian Metro : 10 Oktiber 2008

SATU cara paling berkesan untuk berhubung dengan Allah s.w.t ialah dengan bangun mengerjakan ibadat, khususnya sembahyang Tahajud atau sembahyang di tengah malam.Tetapi satu persoalan boleh ditimbulkan berhubung perkara ini ialah kenapa Allah meletakkan masa untuk sembahyang tahajud pada tengah malam ketika suasana sunyi, sejuk dan penuh keheningan. 

Jawapannya kerana Allah mahu menguji sejauh mana taatnya seseorang makhluk yang mengaku bertuhankan Allah.Sesungguhnya, bu…

Untuk KULIT YANG LEBIH ANJAL dan BEBAS CELA... Shaklee COLLAGEN POWDER Terbaik!!!

Kolagen powder dari Shaklee ni diperbuat dari sisik ikan merah iaitu sumber kolagen yang tahan lasak.  Kenapa???  Sebab ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun,bertelur dan hidup dengan bebas di lautan sedalam 5000m. Di bawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan yang biasa untuk hidup.  Ia sangat lasak dan elastik, kepaduan sel yang sangat tinggi, tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan dan juga jisim molekul yang sangat rendah.
Apa beza Shaklee Collagen Powder dengan produk kolagen lain?
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.  Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia j…

ESP untuk CANTIK?

Image
Jika sebelum ni kak long dah berkongsi dengan kalian berkenaan FUNGSI ESP dalam MEMPERBAIKI KULIT & LUKA....

Jadi hari ni kak long nak meneruskan siri-siri penulisan berkaitan ESP- SOY PROTEIN ISOLATE

Hari ni kak long nak berkongsi dengan kalian, seorang pelanggan biz partner kak long. Pada mulanya, beliau mengambil ESP & GLA untuk menyihatkan dan mencantikkan kulit...namun ada bonus yang beliau dapat...

Apa dia?

Jom kita baca perkongsian di bawah... kredit buat Ummu Ainan atas testimoni yang best ni...


Wow.. Teruja sangat dengan testimoni customer saya ni.. Asalnya beliau ambil ESP dan GLA untuk cantik dan berseri. Tapi selepas 2 bulan berat badan beliau turun 3 kg.. Banyak tu.. Turun secara sihat ye =)

Cantik dapat, langsingpun dapat..




Jom dapatkan ESP dan GLA hari ini.. Set bajet yang semua orang mampu miliki.. ESP tahan sehingga 2 bulan.. GLA Complex tahan 1 bulan.. Berbaloi-baloi..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Manfaat Utam…