Posts

Performance Maximum (PM) untuk GOUT?

Image
First sekali kak long nak perkenalkan produk untuk mereka yang sememangnya ahli sukan mahupun mereka yang aktif dalam sukan..
Kalau dulu ia dikenali dengan nama Performance Drink, kini dengan formula yang diperhebatkan, ia dikenali dengan nama PERFORMANCE MAXIMUM
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Keterangan mengenai produk adalah seperti yang kak long letakkan di bawah ye...

Sebenarnya Performance Maximum ni lebih baik dari minuman isotonik yang biasa kita boleh dapati di kedai... KENAPA???
~ Kurang gula (less sugar) ~ Bersifat Isotonik mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita, jadi ia mudah diserap untuk menaikkan kadar gula dalam darah pada peringkat yang sepatutnya..dengan segera dan kita akan kurang penat. ~ Mengandungi sedikit natrium bagi mempercepatkan penyerapan cecair dalam tubuh kita..jadi kita akan kurang haus.
Ahli Sukan je ke yang boleh ambil Performance Maximum ni? TIDAk sebenarnya malah ia turut digalakkan untuk golongan seperti di baw…

WAHM ~ IMPIAN 2013 ~

Image
WAHM - work at home mom atau dalam bahasa melayu Ibu yang Bekerja Dari Rumah
Dulu-dulu masa mula berkerjaya, tak terfikir langsung nak berhenti kerja. Selalu berdoa agar kak long dikurniakan seorang suami yang sangat sporting untuk membenarkan kak long terus bekerja. Target masa tu tentulah nak income yang besar dan pangkat yang tinggi...
Tapi bulan berganti bulan dan tahun berganti tahun... well, sememangnya hati manusia ini milik Allah kan... dan Dia sebenarnya yang sering menggerakkan hati kita seiring dengan apa matlamat kita pada masa hadapan. 
Sejak dua menjak ni (beberapa bulan kebelakangan ni terutamanya) kak long mula terbayang ke'indah'an duduk di rumah, membesarkan anak-anak dengan tangan sendiri, memasak untuk mereka tetapi pada masa yang sama turut mendapat income yang berbaloi-baloi dari rumah. Sebelum ni bukan tak pernah berangan macam ni tapi impian tu semakin kuat apatah lagi bila kak long disahkan hamil anak ketiga. Maka semangat untuk jadi seorang WAHM turut …

Uniknya ESP Shaklee

Image
Wah!!! Kalau tengok kat iklan kat atas..macam best bebeno ESP ni..tapi betul ke bagus sangat??? Apa yang bagus tu ye.... Ha..entry kak long kali ni nak cerita kat korang semua keUNIKan ESP SHAKLEE. Berlambak serbuk soya yang ada di pasaran dari pelbagai jenama, pelbagai harga serta pelbagai perisa...


ESP ni memang KILLER PRODUCT bagi kak long..memang setiap kali kak long restock, tak sampai 2 hari, ia akan habis..laris macam goreng pisang panas...
~ ESP merupakan produk yang popular terutama sebagai agen kecantikan seperti kenajalan kulit seluruh badan ~ bagi ibu-ibu hamil, pengambilan ESP membantu memastikan ibu sentiasa bertenaga sepanjang hari ~ untuk ibu yang menyusukan, kandungan protein ESP yang lengkap dengan 22 asid amino perlu sangat membantu dalam menghasilkan susu dengan lebih cepat dan pekat ~ ia turut membantu meningkatkan tahap kesuburan kerana protein ESP adalah sumber protein asas  ~ semasa dalam pantang, selain dari membekalkan tenaga, turut mempercepatkan penyembuhan sele…

Kenapa SHAKLEE? Bahagian Kedua

Jika sbelum ini kak long dah berkongsi dengan kalian kenapa kak long memilih Jenama Shaklee sebagai JENAMA PILIHAN SUPLEMEN kak long,

Di bahagian kedua ini pula kak long nak berkongsi KENAPA KAK LONG PILIH SHAKLEE SEBAGAI SUMBER PENDAPATAN KEDUA?

Sebelum ni memang kak long dah mendengar pelbagai jenama sama ada tempatan mahupun antarabangsa berkaitan NETWORKING MARKETING. Ramai teman seuniversiti mengajak kak long bersam-sama mereka menceburkan diri dalam MLM ni. Kak long sememangnya mempunyai latar belakang keluarga yang berniaga. Dari arwah datuk dan nenek kak long lagi, mereka dah mengusahakan kedai runcit di kampung dan bila berpindah ke bandar, mereka turut mebawa perniagaan barangan runcit mereka bersama (ni belah ayah kak long). Arwah datuk kak long belah mak pula mempunyai sebuah kedai buku. Jadi sememangnya kak long tak dapat lari dari jiwa berniaga ni. Cuma mungkin masa yang belum sesuai ketika itu.

Bagaimana kak long boleh berminat? Ia bermula apabila teman-teman sepejabat …

~ Nutriferon ~ Benteng Kesihatan Anda!!

Image
Apa itu Nutriferon?

NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.

Apakah interferon? Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.

Siapa yg perlukan Nutriferon

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan

2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara

3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum

4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti

5. Individu yang diet mereka tidak …

MENJANA KEHEBATAN DIRI DALAM PERGAULAN

Petang-petang macam ni apa kata kita baca satu artikel berkaitan

MENJANA KEHEBATAN DIRI DALAM PERGAULAN
Artikel ni kak long perolehi dari emel seorang teman... Semoga kita memperolehi manfaatnya.. Inshaa Allah


MENJANA KEHEBATAN DIRI DALAM PERGAULAN
Oleh Dato' Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah

Jangan Ada Benci Di Hati

Ramai juga orang yang gagal dalam pergaulan kerana menyimpan perasaan BENCI dalam hati mereka. Tuhan itu maha adil. Perasaan benci dalam diri kita akan menyebabkan ramai orang mudah benci terhadap kita. Misalnya, orang yang membenci ibu bapanya mungkin akan dibenci oleh rakan-rakannya. Orang yang membenci jirannya atau bekas kekasihnya mungkin akan dapat kebencian daripada rakan sekerjanya atau malahan ketua jabatannya.
Justeru hapuskanlah segala perasaan benci daripada hati kita agar kita mudah menjalin hubungan dengan orang lain.

Kaedah Mengikis Benci

Cara yang terbaik untuk mengikis benci ialah dengan memaafkan semua orang sebelum tidur malam. Jika setiap malam sebelum tidur ki…

SYUKUR

Image
Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com