Posts

Kawal GASTRIK dengan SHAKLEE

Image
Kalau sebelum ni kak long kongsikan bagaimana kak long mengawal GASTRIK secara biasa...kini kak long kongsikan pula apa suplemen yang kak long amalkan untuk mengelakkan GASTRIK/

Alhamdulillah selepas mengenali Shaklee, kak long lebih bijak mengawal GASTRIK...



GASTRIK dan TIPS MENGAWALNYA

Ramai yang bertanyakan pada kak long bagaimana kak long menangani penyakit GASTRIK kak long ni.

Kak long memang dah lama ada gastrik sejak dari zaman sekolah lagi. Apa taknye, kak long memang kak makan pedas..pendek kata kalau sehari tak jumpa cili, memang tak sempurna hidup la jawabnya...jadi gastrik dan kak long memang sinonim la..

Bila masuk alam kerja pula, ia jadi lebih teruk dan tidak dapat dikawal...Nak tau puncanya?? Jadual makan yang bersepah...tabiat suka makan pedas dan yang memang kak long tak boleh nak lari ..STRESS..nak-nak bila ada lawatan dari director atau audit atau inspection dari kementerian, maka menjadi-jadilah gastrik kak long ni...

Apa penyelesaian kak long???? (Ini sebelum berSHAKLEE)

1) Jaga jadual makan
Pastikan 3 waktu makan utama dipatuhi iaitu SARAPAN, MAKAN TENGAH HARI dan MAKAN MALAM. Jika anda ingin diet, JANGAN tinggalkan 3 waktu makan utama ini. Kuantiti makanan yang perlu dikurangkan bukan skip waktu makan.

2) Kurangkan makan makanan atau minuma ber…

Perlukah LIFE BOAT???

Image
Assalamualaikum dan salam penuh kasih sayang buat pembaca blog kak long

Kenapa tetiba je kak long bertanyakan soalan di atas ye... Kebanyakan antara kita sekarang ni amat jarang memikirkan kehidupan kita di waktu mendatang...tak kiralah sama ada tentang kewangan kita, kesihatan kita malah amalan kita.

Waktu mendatang tu tak bermakna 10 tahun akan datang je malah sekada kerlipan mata sebentar lagi pun kita tak pasti bagaimana akan kita harungi jika kita tak bersedia.

Apa persediaan kita untuk memastikan kedudukan kewangan kita semakin baik?
Apa persediaan kita untuk memastikan kita terus sihat dan bertenaga dalam menjalankan urusan kita?
Apa persediaan kita nak naik pangkat dalam kerjaya kita?
Apa persediaan kita dalam membesarkan lagi jaringan perniagaan kita?
Malah
Apa persediaan kita untuk menuju ke alam barzakh kelak?

Jika untuk hidup di dunia ni pun kita tak bersedia... Bagaimana agaknya kita nak bersedia ke alam yang satu lagi..

Jadi fikir-fikir kan lah...

Besar manakah LIFEBOAT…

Makanan Yang Tidak Digalakkan Diambil oleh Ibu Menyusu

Image
Pagi ni sambil kak long membuat kerja-kerja rutin kak long, melawat rumah "anak-anak" Shaklee kak long, sempat juga kak long membaca artikel dari blog Dr Zubaidi.

Jadi pagi ni kak long nak berkongsi dengan kalian tentang PEMAKANAN IBU MENYUSU. Apa yang tidak elok untuk diambil oleh seorang ibu yang sedang menyusukan bayi.

Jom kita baca sama-sama


PROMOSI SEPTEMBER - COQ10 HEALTH PLUS

Image
Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
Pengedar Sah Shaklee Anda
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

ERTI HIDUP DENGAN MEMBERI

Alhamdulillah diberi keizinan dariNya untuk meneruskan hidup dan terus berjuang dalam mencari keredhaanNya...

Kak long satu artikel dari blog ini dan kak long sangat suka dengan apa yang disampaikan sebab apa yang kita perolehi dalam hidup ini hakikatnya bukan milik kita sendiri sahaja... Jadi HIDUP DENGAN LUAR BIASA!! Bagaimana? HIDUP DENGAN MEMBERI...IA LEBIH BERMAKNA...

Di bawah ini diberikan beberapa contoh:

KEDEKUT ILMU

Tidak kira samada kita bekerja makan gaji , peniaga atau pelajar, apabila diminta share tentang ilmu yang diperolehi , dua situasi ini selalunya akan timbul :

1) Jika mengajar , jangan di ajar 100% dari apa yang kita tahu. Simpan sedikit utk diri sendiri. Rationalnya , bimbang jika orang yang diajar itu akan lebih mahir dari kita, akan lebih cekap dari kita dan lebih maju dari kita. Bukankah hidup ini mesti berlumba, siapa yang pandai dan cekap dia akan lebih maju! Jika yang diajar lebih maju dari kita maka kita akan tertinggal di belakang sebab dia dah ambil ilmu kit…

Kandungan CoQ10 Health Plus

Image
CoQ10 Health Plus mengandungi 3 bahan utama yang secara khususnya untuk menjaga kesihatan jantung kita semua
i) CoQ10
ii) Vitamin E
Berfungsi untuk: ~ menjaga kesihatan arteri  ~ mengurangkan pengoksidaan (menyerang radikal bebas) ~ mengurangkan pembentukan plak
iii) Teh Hijau