Posts

KONSISTEN DENGAN VITAMIN

Image
Salam sayang

Dah lama tak berbicara berkaitan suplemen... Ramai yang pm/wassap kak long baru-baru ni gara-gara entry yg lepas (hehehe entry jiwang untuk encik suami).. Tak salahkan untuk kita sebagai isteri ni nak memuliakan dan memuji suami... Sebab tanpa redha suami, maka takdelah kak long bergiat dalam biz Shaklee ni.

Okay pada hari ni, kak long nak kongsikan sedikit mengapa mereka yang mengambil vitamin perlu konsisten. Kak long percaya ramai yang di antara kita ni sebenarnya suka mencuba-cuba... Nak-nak bila brand sesuatu barang tu tengah meletops...contohnya Shaklee ni lah...kebelakangan ni nama Shaklee memang meletops...ramai yang berminat nak membeli. Namun adakah mereka terus mengamalkan Shaklee atau selepas habis je terus tukar ke jenama lain...

Sel merupakan unit asas untuk semua hidupan. Dalam kehidupan sel-sel ini akan terus sihat, mengalami kecederaan atau rosak malah ada sel yang mempunyai jangka hayat seperti sel darah merah yang mempunyai jangka hayat 120 hari sahaja.

TERIMA KASIH CINTA ~ TERIMA KASIH PEMILIK TULANG RUSUKKU

Image
Salam sayang

Ku adalah manusia Yang paling beruntung Memiliki kamu
Kau tiada habisnya Menyayangi aku sepenuh hatimu Cinta yang luar biasa Ku serahkan.. pada dirimu
Kaulah cinta sesungguhnya Sekuat hatiku kan menjagamu Demi cinta seutuhnya
Ku kan berjanji seumur hidupku Takkan lelah mendampingimu (Cinta Sesungguhnya – Sabhi Saddi ft Marsha)


Melankolik kan lirik lagu di atas, tapi itulah sebenarnya bait-bait yang sememangnya dinukilkan khusus buat suami kak long, En Redzuan Tukiran. Mengenalinya lantas mengahwini beliau merupakan antara anugerah terindah yang pernah terjadi dalam kamus kehidupan kak long. 
Sepanjang perkahwinan kami, beliau sangat menyokong apa jua yang kak long lakukan. Pengorbanan terbesar yang kak long masih tak dapat nak balas adalah apabila beliau sanggup berhijrah dari Johor untuk bersama-sama kak long di Perak ni memulakan kehidupan baru kami walaupun seluruh ahli keluarganya menetap di Johor.
Dalam Shaklee beliaulah suami paling bergaya, despatch boy paling macho…

WAHM SATU IMPIAN

Image
Salam sayang

Ada yang bertanya pada kak long apa sebenarnya yang kak long nak dalam hidup, nak duit banyak ke sebab sibuk je buat side income walaupun dah bekerja di salah sebuah konglomerat terkemuka di Malaysia ni.

Duit banyak atau harta banyak tak bererti jika kita masih tiada pilihan dalam hidup.

Pilihan yang kak long maksudkan di sini adalah pilihan untuk sentiasa di samping anak-anak dan suami tanpa perlu pening-pening memikirkan bila nak amik cuti, tiada orang cover bila cuti, tak boleh amik cuti panjang...hmmm tu baru masuk bab cuti.

Tak masuk lagi bab anak-anak sakit... memang kebebasan waktu sangat terbatas jika masih terus makan gaji.

Sebab itulah kenapa kak long menceburkan diri dalam biz MLM ni, syukur dipertemukan dengan Shaklee yang boleh dibuat secara online dan offline. Ini merupakan titik tolak untuk kak long mencapai impian untuk menjaga anak-anak di rumah di samping menjana ekonomi membantu suami.

Bila tu ye.. In shaa Allah sebenarnya kak long sedang menuju ke arah…

BILA GIGI GERAHAM SAKIT

Image
Salam sayang

Apa khabar sahabat-sahabat di luar sana... Lama kak long tinggalkan blog ni bersawang kan..

Banyak betul yang nak diceritakan... dah masuk senarai untuk ditulis ni hehehhe..tapi untuk kali ni kak long nak cerita pasal CABUT GIGI GERAHAM

Mesti korang ada pelbagai rasa bila sebut pasal doktor gigi kan.. Rasanya itu lah tempat terakhir yang akan dijejak itupun sebab dah tiada pilihan lain.

Begitulah jua empunya diri ni. Nak dijadikan cerita, ada di satu hari tu kira-kira sebulan yang lalu, tengah sedap-sedap mengunyah kuih, tetiba rasa macam tergigit batu..bila ditengok, rupa-rupanya serpihan amalgam (bahan tampalan gigi) kak long telah tercabut

Maka bermulalah episod kesakitan yang mendalam...yang paling ketara adalah seminggu selepas bekas tampalan tu tercabut. En suami bila tengok kak long dah semakin teruk, terus dibawa ke klinik gigi. Bila diperiksa, gusi kak long dah membengkak dan tiada apa yang boleh dilakukan selain memberi MC dan antibiotik serta ubat bengkak.

Ubat …

PROMO OSTEMATRIX SEPANJANG APRIL 2014

Image
Salam sayang
Alhamdulillah, hari ini, bumi Sitiawan disiarami hujan. Syukur atas segala kurnianNya.
Bulan baru menjelma lagi, selepas penat berclosing Shaklee semalam, maka hari ni kembali berjuang untuk Bulan April 2014.
Apa yang menarik untuk bulan April 2014 ni? 
Jika bulan lepas PROMOSI ESP berlangsung,  untuk APRIL 2014, PROMOSI OSTEMATRIX pula mengambil tempat


Dengan pembelian 6 botol OSTEMATRIX anda layak mendapat 1 botol percuma.
Harga mampu milik RM366 untuk satu set (Nak beli sebotol pun boleh; hanya RM61 sahaja)


Perunding Kesihatan Shaklee Anda!!

KEBAIKAN VITAMIN E @ VITAMIN CANTIK

Image
Salam sayang

Jika semalam kak long berkongsi info mengenai VITAMIN E, hari ni kita baca pula apa KEBAIKAN VITAMIN E dalam kehidupan seharian kita


Vitamin E merupakan vitamin anti-oksidan, maka para pengamal Vitamin E akan kelihatan lebih muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaanVitamin E mampu mengurangkan parut di permukaan kulit yang mungkin disebabkan oleh jerawat mahupun kecederaan yang dialamiVitamin E mampu memberi kesan kepada rambut menjadi lebih sihat, lebat dan berkilatSangat bagus dalam memperbaiki peredaran darah yang mana ia perlu untuk memperbaiki tisu. Ia membantu merawat sindrom Pre-menstrual symptom (PMS) dan penyakit fibrocystic payudara. Jika anda salah seorang yang menghidap sindrom PMS yang agak teruk, vitamin E sangat disarankanVitamin E memelihara kulit dari sinaran UV serta udara yang tercemar yang menjadi punca kepada jeragat, kedutan serta kanser kulit Di bawah ini adalah khasiat VITAMIN E untuk pasangan suami isteri
Vitamin E juga dikenali sebagai vitam…

VITAMIN CANTIK ; VITAMIN E COMPLEX

Image
Salam sayang

Sahabat-sahabat di luar sana, apa khabar anda ye... Cuti sekolah dah hampir bermula, tentu ibu bapa di luar sana dah merancang pelbagai aktiviti untuk anak-anak. Untuk kak long, in shaa Allah kami sekeluarga akan pulang ke kampung halaman di Johor (Mersing dan Batu Pahat) pada hari Rabu depan (anak-anak dah dok menghitung hari je ni).

Hujung minggu depan, akan bertambah seorang lagi ahli keluarga Wak Lan dan Mak Wok (nama manja ayah & ibu kak long). In shaa ALlah, adik bongsu kak long akan menamatkan zaman bujang beliau dengan gadis pilihan hati. Semoga majlis berjalan dengan lancar seperti yang telah dirancang.

Okay kembali kepada biznes asal blog ni heheheh... Dah lama kak long tak share kan dengan korang tentang satu suplemen berkaitan kecantikan kan...

VITAMIN E COMPLEX

Vitamin E Complex Shaklee merupakan salah satu vitamin yang dikenali untuk membantu kecantikan dan kesihatan kulit kerana ia merupakan salah satu vitamin anti-oksidan.
1 kapsul Vitamin E Complex Shakl…