Posts

JOM AMBIL MINUMAN KECERGASAN ~ PD

Image
Cuaca sekarang memang sangat panas...panas terik...kalau nak buat aktiviti luar kadangkala kena berkira-kira..bukan sekadar tak tahan dengan berpeluh malah kulit turut rasa terbakar dan perit
Tahap kehausan memang tinggi, anak-anak kak long memang dibekalkan botol air seorang satu..

TESTIMONI TERHANGAT ~ PHYTOCOL-ST

Image
Salam sayang
Produk belum keluar tapi dah ada testimoni???? 
Produk apa yang mantap sangat tu???
Tentulah PHYTOCOL-ST
Sebelum pelancaran PHYTOCOL-ST yang bakal berlangsung pada 7hb June 2014 ini, Sales Director Shaklee iaitu Mr Ethan Wang telahpun mencuba produk tersebut lebih awal.
Jom kita baca testimoni beliau mengenai PHYTOCOL-ST.

Keputusan hasil pemeriksaan doktor


Jangan gundah gulana ye... In shaa Allah minggu depan produk yang dinanti-nanti ni dah berada di pasaran. Sesiapa yang berminat nak mengorder, boleh hubungi kak long


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

VITAMIN E untuk KAUM ADAM???

Image
Salam sayang
Biasanya bila kita sebut je VITAMIN E, apa yang kita nampak adalah berkaitan KULIT & WANITA... 
Vitamin E memang sangat dikenali dengan kesan keremajaan pada kulit ... Tapi korang semua tahu tak yang VITAMIN E sangat bagus manfaatnya untuk kaum ADAM???
Apa kata korang luangkan sedikit masa untuk membaca artikel berkaitan VITAMIN E dan KESIHATAN LELAKI di bawah ni
Selamat membaca 




 Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

TIADA KESAN LECUR DENGAN VIT E

Image
Salam sayang

Bila tengok promo bulan ni, teringat satu peristiwa...


Seorang 'anak biz' kak long ni, pagi-pagi dah berwasap...  Bertanya apa yang boleh digunakan jika kaki terkena air panas..  Alkisahnya, si anak menendang cerek air panas lalu tertumpah ke atas kaki si ibu...
Apa yang kak long boleh bagitahu yelah,  cuba sapukan tempat yang terkena air panas tu denganVITAMIN E. Alhamdulillah, dapat respon yang baik dari beliau...  Biasanya jika kita terkena air atau minyak panas, tentu tempat tu akan merah-merah, berasa perit dan pedih dan adakala kulit akan menggelembung.
Alhamdulillah, yang sebaliknya pula berlaku jika tempat melecur tu disapu denganVitamin E. Kulit kurang kemerahan, tiada menggelembung dan kurang rasa perit.
In shaa Allah dalam masa 3-5 hari, tiada langsung kesan lecur tu.
Mungkin ibu-ibu di luar sana boleh mencuba.  VITAMIN E bukan sahaja untuk kesihatan dalaman malah terbukti untuk kesihatan luaran.
Belum cuba belum tahu!!



Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee S…

SET MENYUSU TAK BANYAKKAN SUSU?

Ye BETUL!!!
Pengambilan SET MENYUSU tidak membanyakkan susu ibu...TETAPI ia membantu:
~ Mengekalkan kesihatan si ibu sepanjang perjalanan penyusuan  (bila ibu sihat, tentu baby juga sihat kan....) ~ Membantu memberi ketenangan kepada ibu dalam menyusukan bayi mereka ~ Memberi tenaga untuk si ibu terus menyusukan bayi serta melaukan tugasan harian
Jadi macamana nak banyakkan susu???
~ Pengepaman atau penyusuan dilakukan at least 3 jam sekali  (lebih kerap lebih bagus) ~ Buat jadual yang tetap supaya ibu mudah monitor bila sepatutnya pam ~ Minum air kosong/ air masak 3 liter sehari  (komposisi susu ibu terdiri daripada air jadi si ibu perlu minum air kosong yang cukup untuk memastikan susu dihasilkan dengan lebih banyak) ~ Melakukan power pumping jika jadual pengepaman berterabur (PP sebaiknya dilakukan pada waktu malam sebab hormon prolaktin lebih tinggi pada waktu malam) ~ Amalkan bacaan Surah Hujurat dan Zikir Ya Matin buat yang beragama Islam
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kak long nak kongsi sikit p…

PHYTOCOL-ST - Produk FITOSTEROL dari Shaklee

Image
Salam sayang

Hari ni kak long nak perkenalkan pada korang semua satu lagi ahli keluarga terbaru Shaklee iaitu PHYTOCOL-ST.




Apa tu PHYTOCOL-ST?
Ia adalah rumusan proprietari yang berunsurkan tumbuhan seperti sayuran, buah-buahan dan bijirin. Ia adalah gabungan beberapa FITOSTEROL asli yang aktif.
PHYTOCOL-ST membekalkan sehingga 2000mg fitosterol
FITOSTEROL tu apa?
Fitosterol atau juga dikenali sebagai STEROL TUMBUHAN
Fitosterol adalah kolesterol rantai pendek yang berfungsi sebagai penghadang kolesterol jahat. Ia biasa disebut dengan kolesterol HDL (High Density Lipoprotein) atau kolesterol baik. Sama dengan kolesterol jahat (kolesterol LDL), ia juga merupakan turunan dari ‘keluarga’ lemak.
Mengapa ia disebut kolesterol baik? Ini kerana ia berfungsi mengikis dan membuang kolesterol jahat yang menyumbat pembuluh darah, dan membawanya kembali ke hati untuk diproses dan dimusnahkan. Ia juga berfungsi sebagai penghadang di pembuluh darah yang mencegah kolesterol jahat mengendap, serta melin…

Kerusi Urut OGAWA

Image
Salam sayang
Korang semua sihat hari ni? Bila baca tajuk kat atas mesti masing-masing dok terbayang alangkah heavennya dapat duduk di kerusi yang empuk dan diurut satu badan...perghhh memang terlena la jawabnya...
Kerusi urut ni merupakan salah satu item yang memang menjadi impian kak long...  especially model di bawah ni.. Target kak long nak beli selepas berpindah ke rumah sendiri nanti (almaklum masa tu dah jadi WAHM kan... amin amin amin)

Namun alkisah hari Sabtu yang lepas, sebaik sahaja selepas menghantar Anas ke kelas membaca, kami bertiga (kak long, suami dan Muaz; Hanis di rumah pengasuh) mengatur langkah ke AEON Manjung pula Hajat di hati nak membeli sedikit keperluan dapur. 
Rupa-rupanya OGAWA ada membuat promosi sempena Hari Ibu... Pelbagai model kerusi urut dipamerkan, bukan sahaja kerusi urut, malah alatan senaman dan pengrusan berat badan turut ada promosi. Antara yang menarik perhatian kami adalah portable kerusi urut (sukahati kak long je bagi nama), sebenarnya ia ad…