Posts

Bila SET CANTIK menunjukkan HASIL

Image
Salam sayang
Tentu ramai yan nak kelihatan cantik dengan kulit yang sihat menjelang Hari Raya nanti ye..
Hari ni kak long sharekan testimoni seorang pengamal SET CANTIK kami.
Apa yang terkandung dalam SET CANTIK kami?
SET CANTIK mengandungi 
VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 500gm - bertindak sebagai antioksidan  -membantu pembinaan kolagen pada kulit
VITAMIN E COMPLEX - salah satu vitamin yang mampu mengurangkan parut  - menghalang pembentukan sel abnormal
VITAMIN B COMPLEX - sangat bagus untuk menenangkan saraf - menjadikan kulit wajah lebih berseri-seri


Jika berminat untuk mencuba SET CANTIK, KLIK je kat ikon di bawah ni.  Selamat bershopping

NYAHTOKSIN ketika BERPUASA

Image
Salam sayang

Hari ni kak long nak share dengan korang satu artikel berkaitan NYAHTOKSIN ketika berpuasa dengan produk SHAKLEE.

Selamat membaca




Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Berpuasa dan menyusukan

Image
Salam sayang

Alhamdulillah Ramadhan yang dinanti mucul jua.. Hari ni dah masuk hari kedua kita berpuasa... Bagaimana hari pertama berpuasa semalam?

Kak long dah melalui beberaapa fasa berpuasa sehingga ke hari ini. Ini termasuklah fasa hamil ketika berpuasa, berpantang dan berpuasa serta menyusukan dan berpuasa.

Antara yang sangat mencabar adalah apabila melalui fasa penyusuan dan berpuasa (pada pengalaman kak long). Seorang ibu perlu menyediakan bukan setakat persediaan dirinya namun untuk bayi yang bakal disusukan.

Setiap bayi mempunyai pola penyusuan yang berbeza. Berdasarkan pengalaman kak long ketika menyusukan Muaz dan Hanis, kedua-dua mereka sangat berbeza. Muaz biasanya akan menyusu setiap 3 jam sekali atau sekurang-kurangnya 2 jam sekali. Senang sebab jadual Muaz lebih teratur dan sebagai ibu kak long lebih bersedia.

Namun sebaliknya untuk Hanis. Hanis menyusu dengan lebih kerap.. Boleh dikatakan setiap jam pasti akan datang dan menyusu 10-15 minit setiap sesi. Pertama kali k…

VITAMIN E UNTUK KITA SEMUA

Image
Salam sayang

**Ini adalah pinned post. Sila scroll ke bawah untuk entry terkini
Alhamdulillah, Jun 2014 dah mula menjengah. Hampir setengah tahun 2014 telah kita lalui.
Bila bulan baru, tentu ramai yang tertanya-tanya apakah PROMOSI SHAKLEE JUN 2014.
Khusus untuk semua pembaca rahsiasihat.com, PROMOSI JUN 2014 adalah....

Nantikan entry-entry berkaitan VITAMIN E yang akan kak long kongsikan dengan kalian
Tungguuuuuu....


 Nur Adha
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Bila DEMAM & ASMA bersatu ~ NUTRITIONAL HEALING

Image
Salam sayang dari kak long sekeluarga

Apa khabar kalian??? Syukur, kak long memperolehi semula sedikit kesihatan dan kekuatan untuk kembali menulis di ruangan rahsiasihat.com ini.

Bermula dari minggu terakhir cuti sekolah, En Demam mula menziarahi kami sekeluarga...bermula dari en suami kemudian anak-anak dan ahli keluarga yang terakhir adalah kak long (penutup yang agak lama).

Mungkin keadaan cuaca dan sedikit penat fizikal kerana berulang alik Sitiawan-Seremban menjadi punca namun sakitkan antara tanda kita disayangi Tuhan :)

Sepanjang sakit ni selain ke klinik (untuk mengambil MC hehehe) kak long menggunakan kaedah NUTRITIONAL HEALING.

Macamana NUTRITIONAL HEALING ni? Mudah sahaja iaitu dengan menggunakan set suplemen Shaklee.

Apa yang kak long ambil sepanjang kak long Demam & diserang Asma? Ni senarainye ye (mungkin boleh jadi panduan buat kalian)

i) ESP - pentingnya protein kerana badan kita memerlukan sel yang sihat. Pengambilan ESP dari hasil protein tulen mempercepatkan pem…

VITAMIN CINTA ~ Bacaan khusus suami isteri

Image
**peringatan...untuk bacaan suami isteri sahaja**
Produk yang kak long maksudkan adalah VITAMIN E.
Jika anda atau pasangan anda sering sakit atau bekerja terlalu kuat atau dalam keadaan tertekan sehingga menyebabkan kehidupan dan kesihatan seks anda terganggu, mungkin Vitamin E mampu membantu mengatasi masalah anda. 
Apa kebaikan Vitamin E untuk kesihatan seksual?
Bagi kaum lelaki, pengambilan Vitamin E selama seminggu secara konsisten dipercayai membantu dalam perkara-perkara berikut: a) lebih banyak tenaga seksual b) lebih keras c) ereksi lebih lama d) mudah teransang apabila disentuh e) kepuasan seks yang lebih kuat dan kerap. 
Kebanyakan wanita yang mengambil vitamin E untuk sekurang-kurangnya 3 bulan didapati terdapat peningkatan terhadap keinginan terhadap seks, mudah teransang, lebih  sensasi, pelinciran yang lebih baik, dan tahap klimaks yang tinggi. 

Pengambilan Vitamin E bukan sahaja untuk kesihatan seks anda malah turut merangkumi kesihatan keseluruhan anda



Jika anda mahu m…

BAGAIMANA NAK MEMILIH VITAMIN E YANG BETUL

Image
Salam sayang
Vitamin E biasanya hadir dalam 2 bentuk sama ada semula jadi atau sintetik.Vitamin E semula jadi lebih baik diserap di dalam badan berbanding bentuk sintetik. 
Untuk mengetahui sama ada VITAMIN E itu semula jadi atau sintetik adalah dengan melihat pada label vitamin tersebut. Vitamin E semulajadi berlabel dengan "d-alpha-tokoferol" manakala untuk sintetik labelnya adalah "dl-alpha-tokoferol".
Apa beza antara sintetik dan semulajadi?
Vitamin E semulajadi - d-alpha-tokoferol 1mg = 1.5 IU
Vitamin sintetik E - dl-alpha-tokoferol 1mg = 1.0 IU
Berdasarkan jadual kesetaraan di atas, kita boleh melihat yang Vitamin E semulajadi adalah 1.5 kali lebih berkesan berbanding sintetik. 
sumber

Jangan risau ye sebab  VITAMIN E SHAKLEE didatangkan dalam bentuk semulajadi.  Yang lebih baik, Vitamin E Shaklee dilengkapi dengan unsur SELENIUM. Unsur selenium inilah yang meningkatkan penyerapan Vitamin E dalam badan kita.
Jadi anda dah tau Vitamin E mana yang ingin dibeli? Kak lon…