Posts

Pembuka 2015 yang Cemerlang

Image
Salam sayang 

Alhamdulillah hari ni genap seminggu pertama di bulan Januari 2015.

Bila bercakap tahun baru ramai yang bercakap tentang AZAM baru hakikatnya berapa ramai di luar sana yang benar-benar istiqamah dengan azam dan impian yang dilafaz di awal tahun.

Tahun 2014 menutup tirainya... Buat diri kak long Alhamdulillah sedikit sebanyak, ada beberapa azam yang tertunai antaranya nak membeli rumah sendiri dan bebas hutang kad kredit.

Dan buat tahun 2015 ini, masih meneruskan azam untuk terus BEBAS HUTANG untuk mendapatkan KEBEBASAN KEWANGAN serta menaiktaraf kehidupan keluarga sendiri serta orang lain.

Syukur kerana hasil menabung bersama UNIT TRUST, hari ni mencatat sejarah penting dalam hidup kak long... Nak tahu apa dia?

Hari ini dengan rasminya kak long telah berjaya melangsaikan HUTANG PTPTN yang dah sekian lama menghantui kehidupan hehehe... Rasanya siapa yang pinjam PTPTN tahu bagaimana azabnya ye... Alhamdulillah, layak juga untuk rebat 20%.


Kak long sangat-sangat menyeru me…

OSTEMATRIX ~ Teman Setia ketika KERJA LUAR KAWASAN

Image
Salam Khamis buat semua pembaca rahsiasihat.com

Maaf sebab semalam tak ke udara heheh...ala ala DJ gitu kan...

Semalam kak long bekerja di luar kawasan maka tak dapat nak menjenguk lama rahsiasihat.com ni.

Biasanya kak long akan ke Shah Alam, salah satu destinasi luar kawasan yang kerap dituju. Akan betolak seawal subuh dan sampai semula ke rumah selewat tengah malam.

Memang sangat meletihkan namun pembantu setia kak long cik OSTEMATRIX tak culas melaksanakan tugas...




MANFAAT OSTEMATRIX SHAKLEE ADALAH

1. Menguatkan Tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis

3. Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf…

Audit & Shaklee

Image
Salam sayang 

Tajuk macam takde kaitan kan... Sebenarnya memang banyak kaitannya

Kak long bertindak sebagai Document Controller (ni salah satu task yang diberikan) di tempat kerja hakiki kak long... Jadi selain dari mengadap operasi setiap hari, antara tugasan nya adalah mengadap para auditor pula. Kami di sini memandangkan tempat pemprosesan makanan, maka terdapat beberapa sistem yang WAJIB kami patuhi. Antara sistem persijilan yang ada termasuklah ISO9001:2008, FSSC 22000 dan HALAL.

HANIS dan HFMD

Image
Beberapa hari yang lepas, kak long ada memuatnaik status di FB kak long berkaitan si comel HANIS


Ada yang pm bertanyakan apa itu HFMD dan bagaimana kak long menanganinya.

Jadi petang ni akk long nak kongsikan dengan kalian apa itu HFMD atau nama panjangnya Hand, Foot & Mouth disease (penyakit Kaki, tangan dan mulut)

Penyakit HFMD disebabkan oleh virus yang dikenali sebagai enterovirus meliputi Coxsackie Virus A16 (Cox A16) dan Enterovirus 71 (EV 71).  Penularan penyakit/virus HFMD adalah melalui sentuhan langsung dengan cecair hidung, air liur, lepuh (blister) dan najis kanak-kanak yang dijangkiti serta sentuhan pada permukaan dan alatan permainan yang tercemar dengan virus HFMD.  Mereka yang dijangkiti akan menunjukkan satu atau lebih tanda seperti demam, luka (ulcer) di mulut, ruam atau lepuh di tapak tangan dan kaki. HFMD selalunya menyebabkan jangkitan ringan dan sembuh dengan sendiri.  Namun begitu, segelintir jangkitan HFMD yang disebabkan oleh jangkitan EV71 boleh menyebabk…

Ciri-ciri ISTIMEWA VITA-C 500mg SR

Image
Salam sayang 

Tengah buat apa sekarang? Ada yang dah mula mengantuk ke mengadap kerja di depan mata tu.. Almaklum lepas lunch kan...

Kak long baru sahaja masuk ke ofis..tadi rehat agak lewat jadi kembali ke ofis pun agak lewat jugak lah... Kami di bahagian operation agak fleksibel jadualnya sebab itulah kadang-kadang jadual makan pun agak lari-lari

Okay.. kak long nak cerita sikit mengenai VITAMIN C SR yang memang produk paling fenomena suatu ketika dahulu..Ini adalah antara ciri-ciri ISTIMEWA VITA C SR


Vitamin C Sustained Release merupakan vitamin C yang pertama yang mempunyai ciri-ciri SUSTAINED RELEASE atau dalam bahasa ringkasnya sistem pelepasan masa.  Ini bermaksud, dalam 1 tablet Vita C SR mengandungi 500mg, setiap jam hanya 100mg akan dirembeskan ke dalam tubuh badan kita. Jadi 1 tablet bertahan untuk 5 jam. 

Selain itu, Vitamin C SR juga diperhebatkan dengan Bioflavonoid. Berat setiap tablet Vita-C adalah 992mg.  Yang menariknya setiap tabletSustained Release Vita-C ini meng…

PROMOSI BERGANDA - VIT C & VIT E

Image
Salam sayang 

Promosi bulan baru kembali lagi... Kedua-duanya berkaitan kecantikan kulit, anti penuaan dan imun sistem

Nak tau ke apa promo bulan ni...



Dan yang seronok lagi.... Berganda-ganda seronoknya... Ada TWIN PACK... Sesuai untuk para pelanggan yang membeli untuk dikonsumsi sendiri

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Kelahiran Baru dalam CLAN WAK ROME

Image
Salam sayang 

Alhamdulillah...berita ni patut dikongsi lebih awal bersama kalian namun masa cemburu bebeno dengan kak long ni...
 Jumaat lepas kami sekeluarga menerima satu perkhabaran gembira dari Keluarga Ayah Cem... Alhamdulillah Ibu Awin telah selamat melahirkan seorang puteri. Buat pengetahuan korang, Ayah Cem adalah adik kepada En Suami aka Bang Long. Jadi semalam kami menerima seorang lagi anak saudara
Jika 3 beradik sebelum ini, melahirkan seorang hero dalam kelahiran sulung namun keluarga Ayah Cem memecah tradisi itu... Seorang puteri sulung pula lahir...
Maaf ye sebab tidak dapat berkongsi gambar puteri comel itu sebagai tanda menghormati permintaan Ayah Cem...
Tengok je baby comel kat bawah ni...buat cuci-cuci mata...


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970