Posts

Kesan kekurangan ZINC

Image
Berbagai kesan buruk yang akan terjadi apabila kekurangan zinc dalam tubuh. Keadaan ini disebut hipozinkemia atau defisiensi zinc. Kekurangan zinc terjadi umumnya pada orang-orang yang mengamalkan pemakanan diet vegetarian atau fruitarian yang rendah protein. Beberapa gejala yang mungkin timbul akibat kekurangan zinc ini adalah seperti: Mudah terkena infeksiRambut gugurKehilangan selera makanGangguan deria bau dan rasaKulit kasar atau berjerawatPertumbuhan yang lambat pada anakKesulitan melihat dalam gelap (rabun malam)Luka luar yang lambat sembuhMasalah kesuburan khusus untuk lelaki Jika anda ada mengalami simptom-simptom seperti di atas, mungkin ZINK adalah mineral utama yang anda perlukan. Pada harga RM33.75 anda akan memperolehi 120 biji ZINC dan boleh diambil selama 4 bulan. Sebiji hanya berharga RM0.28 sahaja. 
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Zinc dan JERAWAT

Image
Salam sayang 


Jerawat? Masalah yang sering menghantui kita kan... Biasanya bila jerawat menjelma, kita selalu mencari penyelesaian yang mudah iaitu dengan mencari krim jerawat. Namun ia sekadar mengubati dalam masa yang pendek dan masalah jerawat akan terus menghantui kita

Tahukah anda yang ZINC boleh membantu dalam merawat masalah jerawat ni
Jom kak long cerita sikit Bagaimana zinc merawat masalah jerawat yang korang hadapi berulang-ulang kali tu

1) Zinc mengawal penghasilan minyak pada kulit

2) Zinc bersifat anti-inflamasi (mempunyai ciri-ciri anti-radang) dan ini secara tak langsung membantu mengurangkan kerengsaan kulit akibat jerawat

3) Zinc meningkatkan immune system. Jerawat adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria juga. Jadi zinc membantu tubuh melawan bakteria yang menyebabkan jerawat (Propionibacterium acnes)

4) Zinc is an important co-factor in helping the body to process vitamin A and E; yang mana kedua-duanya juga turut membantu tubuh melawan jerawat

Zinc - Vitamin A - Vitami…

ZINC COMPLEX SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Zinc bukanlah produk paling laris di Shaklee namun ramai yang tak tahu akan kepentingan ZINC ni

Zinc merupakan mineral yang sangat penting dan diperlukan oleh tubuh badan kita. Tubuh manusia tidak boleh menghasilkan mineral Zinc ini maka pengambilan Zinc dari luar sama ada menerusi sumber makanan mahupun suplemen amat digalakkan

Zinc berfungsi dalam memastikan sistesis 100 jenis enzim berlaku dengan lebih baik. Kekurangan zinc akan mengurangkan tahap tindakan enzim dalam tubuh badan kita

Secara amnya, Zinc membantu dalam proses metabolisme lemak, protein dan karbohidrat. Zinc Complex Shaklee ni mengandungi unsur alfalfa. Jadi kak long sangat menyaranakan bagi mereka yang mempunyai SLE untuk merujuk terlebih dahulu kepada doktor sebelum mengambil Zinc Complex ini.

Bulan ni ada promosi ZINC... Sesiapa yang mengamalkan ZINC jangan lepaskan peluang


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Cycle Baru Shaklee

Image
Salam sayang 

Bermula hari ketiga untuk cycle baru Shaklee.
Unikkan.... Biasanya untuk cycle atau tahun kewangan terdapat beberapa opsyen di Malaysia ni...
Ada sesetengah syarikat atau badan kerajaan.. Tahun kewangan mereka mengikut tahun kalendar iaitu bermula dari Januari dan berakhir sehingga Disember
Ada pula syarikat swasta atau GLC yang memulakan tahun kewangan mereka dari bulan Julai dan berakhir pada bulan Jun tahun berikutnya. 
Bagi Shaklee pula, tahun kewangan kami bermula dari Mac dan berakhir Februari tahun hadapan. Jadi sekarang ni kami sedang bermula dengan tahun baru. 

Mohon doa kalian agar empayar biz kak long ni lebih cemerlang dan dapat membantu menaikkan taraf kesihatan dan taraf hidup mereka di luar sana
Ingat kak long... Ingat Shaklee
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
 019-7987970

PROMOSI MAC 2015

Image

VITALEA & VITAMIN C ~ SERASI BERSAMA

Salam sayang 

Tajuk ala ala lagu Nurul & Ajai dolu dolu je kan

Sebenarnya memang betul pun tajuk tu... VITALEA & VITAMIN C memang SERASI BERSAMA

Kenapa kak long kata macam tu

Sebabnya VITALEA SHAKLEE ni diformulasikan bersama-sama dengan IRON @ ZAT BESI. Biasanya kalau ibu-ibu yang hamil bila kita pergi check up, antara vitamin wajib yang diberi adalah PIL IRON/ FERROUS

Penyerapan ZAT BESI ke dalam sel tubuh kita sangat efisien apabila diambil BERSAMA-SAMA ASCORBIC ACID @ VITAMIN C. Vitamin C membantu penyerapan zat besi sepenuhnya ke dalam sel

Semasa hamil, ZAT BESI adalah salah satu nutrien penting. Ini kerana:
Zat besi membantu otot ibu dan juga perkembangan bayi.Ia boleh mengawal daripada anemia di mana sel darah merah terlalu kecil ataupun bilangannya sedikit. Sel darah ini penting untuk mengangkut oksigen untuk ibu dan bayi.Zat besi juga boleh mengelakkan kelahiran pra matang dan kurang berat badan. Ini juga antara sebab mengapa VITALEA dan VITAMIN C terdapat dalam SET HA…

UNSUR RAHSIA DALAM VITALEA ~ KROMIUM

Image
Salam sayang

Bila sebut je multivitamin ramai yang rasa ia adalah vitamin yang biasa... Tapi dalam Shaklee kami mempunyai MULTIVITAMIN yang memang lain dari yang lain...ia adalah VITALEA

Kenapa kak long kata ia luar biasa...ini kerana VITALEA mengandungi UNSUR RAHSIA iaitu KROMIUM

Sebelum kak long bercerita lanjut...Jom kita kenal dengan UNSUR KROMIUM ni

Apa kromium?  Ia adalah logam mineral yang jumlahnya sedikit, baik dalam makanan mahupun pada tubuh manusia, tetapi sangat penting bagi kesihatan.  Nutrien ini tergolong essential trace mineral ( mineral penting yang diperlukan dalam jumlah kecil )  Kita memerlukan KROMIUM dari sumber makanan keranan ia tidak dihasilkan di dalam tubuh  KROMIUM diperlukan oleh hampir semua jaringan tubuh manusia, termasuk kulit, otak, otot, limpa, ginjal dan testis.

Di dalam VITALEA terdapat sebanyak 120mcg unsur KROMIUM.


Apa kepentingan KROMIUM ni ye...
i) KULIT Mereka yang berjerawat, KROMIUM membantu merawat jerawat dan mengurangkan jangkitan pada kulit
ii) DIA…