Posts

Hari Pertama Berpuasa di 2016

Salam Ramadhan untuk semua pembaca setia RahsiaSihat.com

Macamana dengan hari semalam?

Untuk kak long sendiri, semalam memang sungguh hari yang sangat memenatkan... Macam orang tak pernah puasa pulak kan hehe

Bukannya apa, biasanya kak long hanya melalui sama ada tempoh mengandung atau tempoh menyusu sahaja semasa bulan puasa, namun tahun ni, kak long mendapat pengalaman baru iaitu mengandung pada trimester ke3 dan juga menyusukan anak yang berusia 3 tahun.... Perghhh...memang sungguh mengujakan dan meletihkan...

Apatah lagi pada hari semalam juga, kak long dan suami perlu ke Ipoh untuk temujanji Anas bersama pakar di Ipoh...maka ujian 1 Ramadhan sangat terasa... namun syukur sangat-sangat ke hadrat Ilahi kerana kami sekeluarga dapat berkumpul untuk bersahur dan berbuka berbanding tahun lalu....

Bulan puasa ni tentu macam-macam perancangan yang korang semua buat kan.... Ada tak yang berjanji tak nak jejak Bazar Ramadhan? Pada kak long, tak salah nak ke bazar Ramadhan namun harus tetap…

APA YANG SAYA DAPAT JIKA JADI AHLI SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Rata-rata bila sebut MLM je mesti ramai yang fobia...ada yang jijik dengar malah ada yang nak termuntah bila sebut je MLM ni...

Shaklee ni MLM ke?
Ye, Shaklee merupakan sebuah syarikat multi level marketing yang menjual produk kesihatan.

Jadi kalau saya join Shaklee ni saya kena menjual barang dan cari orang ke? 
Inilah antara persepsi kebanyakan dari kita. Bila sebut nak menjual dan cari orang ramai yang angkat tangan... Sebenarnya dalam Shaklee tiada paksaan untuk anda menjual atau mencari orang... Ia terserah pada diri kita sendiri...

Jadi apa kelebihan saya jadi ahli?
Korang pun ada yang jadi ahli JCard, Parkson atau Bonuslink kan... Jadi jika korang tak nak menjual atau mencari orang, korang boleh dapatkan pelbagai rebat, kumpul point tertentu dan yang paling seronok korang dapat membeli vitamin dengan harga yang lebih murah dari harga runcit. Jimat banyak!!!


Susah ke nak jadi ahli?
Tak susah pun, korang boleh je hubungi mana-mana pengedar Shaklee yang korang berkenan …

PROMOSI SEHARI SAHAJA!

Image
Salam sayang 
Mesti terkejut kan....promosi sehari je... 
Sebabnya PROMOSI SEHARI ni sempena KONFERENS KEBANGSAAN SHAKLEE yang bakal diadakan pada 28hb Mei 2016 hari Sabtu ini bertempat di Sunway Pyramid Convention Centre.


Apa yang syoknya PROMOSI SEHARI ni... Mai kak long nak habaq kat hangpa semua... ada 3 benda yang hangpa boleh dapat...

🎉🎁 Yang seronoknya tentang promosi ini adalah dengan setiap pembelian 4 set di atas, kita boleh dapat VITAMIN PERCUMA bergantung kepada jenis set yang kita ambil.
🎉🎁 Beli VITAMIN dapat EXTRA VITAMIN FREE! Seronok kan.... Dan lagi jika kita membeli tiket konferens dan membeli mana-mana set (untuk Set Ramadhan perlu beli 2 set), kita turut berpeluang mendapat LUCKY DIP (cabutan bertuah)

🎉🎁 Selain dari yang di atas, FREE MEMBERSHIP akan diperolehi jika anda membeli
2 Set A atau 1 Set B atau 1 set C atau 1 Set D
Untuk Set D, Shaklee akan membuat penghantaran secara PERCUMA. 
Jadi sambil membeli dapat keahlian percuma dan seronoknya dapat terus ha…

Ramadhan 2015 - episod #throwback

Kurang dari 2 minggu, Ramadhan Al-Kareem bakal menjelma,,, Tentu pelbagai perancangan dan agenda yang dah disiapkan... Buat ibu-ibu yang mempunyai anak-anak kecil, tentu dah mula berfikir bagaimana usaha untuk mempersiapkan si kecil dengan jadual Ramadhan dan seterusnya latihan berpuasa kan...

Ternyata Ramadhan yang bakal tiba ni kak long mengharapkan sesungguhnya ia Ramadhan yang sungguh  indah... Dapat berpuasa bersama sekeluarga, bersahur dan berbuka bersama di rumah (sama ada home cooked atau bazar cooked lah ye..)... Seterusnya bertarawih bersama-sama sekeluarga...

Bila teringat Ramadhan 2015, ia sangat menyiat hati dan perasaan... Tak terjangkau dek akal fikiran rasanya...dan jika ingin diulang semula, kak long memag menolak dengan sesungguh-sungguhnya...

Ramadhan 2015, kedatangannya memang dinanti... Namun perancangan dariNya tiada yang menghalang...

Malam pertama Ramadhan 2015, kami dalam debaran.. Anas diintubate dan bakal dipindahkan ke ICU kanak-kanak di Hospital Raja Perem…

Jalan-jalan Raya Haji

Image
Salam sayang 

Alhamdulillah selesai sudah merayakan Hari Raya AidilAdha...

Seronok kali ni balik kampung....Dapat bertemu muka dengan bidadari syurga kesayangan kami merupakan nikmat terindah dalam kehidupan..

Kak long sekeluarga pulang ke Mersing dan Seremban kali ni malah sempat singgah ke Batu Pahat meraikan perkahwinan sepupu kak long... Izzudin dan Erin...

Sementara tengah memanaskan keyboard untuk membuat kerja-kerja dan laporan untuk bulan ni.... Jom layan dulu gambar-gambar gelagat anak-anak bersama pengantin 2 sejoli... (Maaf ye gambar kak long takde pun sebab Mek Nis bizi nak tidur masa sesi bergambar ni)





Belanja sikit gambar Mek Nis sebelum dia beradu...


Hari ni Mek Nis demam selesema... Mana taknye masa majlis tu kebetulan makcik kak long menyediakan booth aiskim...budak-budak ni sakan la makan airskrim free... Mek Nis sahaja 3 calong...Takpelah ye...buat ubat... Ibu doakan Mek Nis sembuh hendaknya hari ni...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Korang…

Salam AIDILADHA!

Image
Salam sayang

Semoga kita dapat sama-sama memaknai ERTI PENGORBANAN ini


 Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee
Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

VITAMIN UNTUK MAK ABAH

Image
Salam sayang 

Esok dah Hari Raya Aidil Adha... atau orang sebut Raya Haji aka Raya Korban

Ada yang pulang ke kampung? In shaa Allah petang ni kak long sekeluarga akan bertolak balik ke Seremban terlebih dahulu...Kemudian lepas solat raya gerak ke Mersing pula...Dan selepas Jumaat, kami ke Batu Pahat...

Kebetulan sepupu kak long ada majlis perkahwinan hari Sabtu tu.. Jadi dapatlah kami ke Batu Pahat semalam dua.. Batu Pahat ni syurga makan kalau nak tau...kami adik-beradik kalau balik Batu Pahat memang dah siap sedia list panjang nak ke mana untuk JJCM (jalan-jalan cari makan)...

Okay..kita lupakan sebentar kisah makan di atas tu...

Apa buah tangan korang bila pulang ke kampung jumpa mak dan abah ye... Ada yang kata bawa balik kek, biskut dan pelbagai makanan...Ada yang kata bawa balik kain pasang, baju baru atau pakaian baru buat orang tua...

Apa kata untuk tahun ni..korang belikan VITAMIN untuk mak abah korang tu... vitamin paling sesuai buat mereka adalah ADVANCED JOINT HEALTH TABL…