Posts

VIVIX MENGHALANG PROTEIN AGE - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Dalam entri sebelum ni korang tentu dah kenal apa benda sebenarnya PROTEIN AGE ni kan. Ia bukanlah sahabat baik yang boleh disimpan lama tau.

Jadi ada ke cara kita nak halang penghasilan atau pembentukan PROTEIN AGE ni ye.

Hah ni yang kak long nak kongsikan ni.

Dalam VIVIX selain daripada ada Resveratrol, ia juga KAYA POLIFENOL.

POLIFENOL di dalam VIVIX datang dari sumber tumbuhan seperti dalam rajah di bawah




POLIFENOL yang tinggi di dalam VIVIX membantu dalam menghalang pengumpulan protein AGE dalam badan. Kandungan protein AGE yang tinggi akan menyebabkan sel menjadi lebih lemah.

Sebagai contoh, untuk sel kulit, jika kandungan Protein AGE nya tinggi, sel kulit akan menjadi rosak dan teruk jika terdedah secara langsung dengan cahaya matahari

Namun dengan pengambilan VIVIX, proses pengumpulan Protein AGE di dalam badan dapat dihalang dan dielak.

Secara tidak langsung, pelbagai penyakit yang disebabkan oleh Protein AGE dapat dikawal serta dicegah jika seseorang itu menga…

POLIFENOL BERKESAN DALAM MENGEKALKAN PARAS GLUKOSA SIHAT DALAM DARAH - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Umum mengetahui yang POLIFENOL adalah salah satu antioksidan yang bagus untuk kita. Biasanya bila sebut antioksidan ni, orang akan nampak yang ia lebih bersifat anti-penuaan. Namun sebenarnya, fungsi POLIFENOL ni sangat luas tau.

POLIFENOL adalah sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat di dalam sayuran dan buahan. Lazimnya POLIFENOL ni yang memberi warna kepada sayur atau buah yang mana ia turut berfungsi melindungi tumbuhan tersebut dari penyakit.

POLIFENOL banyak terdapat di dalam tumbuhan yang berwarna gelap seperti anggur dan kumpulan berry. Jumlah POLIFENOL yang tinggi biasanya pada bahagian kulit dan biji.


Dalam tubuh badan manusia, POLIFENOL memainkan peranan yang penting. POLIFENOL melindungi sel-sel dalam tubuh dari dirosakkan oleh radikal bebas. Salah satu fungsi penting POLIFENOL adalah mengekalkan tahap glukosa dalam darah pada paras yang sihat.

Tahap glukosa dalam darah bergantung kepada beberapa faktor seperti:
i) Jenis makanan yang kita ambil ii) Jumlah mak…

JOM KENALI PROTEIN AGE - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Apakah AGE Protein

AGE merupakan singkatan dari Advanced Glycation End Products, zat ini dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. AGEs berasal dari 2 sumber dari makanan yang kita makan dan boleh juga dikeluarkan oleh tubuh. Jika kita makan makanan dengan kadar gula tinggi (Glycemic index/indeksGlisemik yang tinggi), maka ia dapat memberikan petanda kemunculan AGE.
Pembentukan AGE dirangsang oleh komponen seperti
Stress Penyakit Kesakitan Tidur yang tidak cukup Gaya hidup yang tidak sihat (merokok) Sinar matahari berlebihan
Selain itu, AGE berlebihan juga menjadi punca beberapa penyakit kronik

AGE Protein dan Penyakit

AGE Protein masih memerlukan banyak penyelidikan. Namun yang pasti pembentukan AGE menjadi lebih ketara apabila protein terdedah kepada gula. Oleh kerana pembentukan AGE mengambil masa yang lama, ia tidak sempat terkesan kepada protein yang jangka hayatnya lebih singkat.

Protein yang mempunyai jangka hayat yang lebih panjang seperti kolage…

4 KELEBIHAN VIVIX SEHINGGA DIGILAI RAMAI - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

4 Kelebihan VIVIX Yang Menjadikan Ianya Digilai Ramai
1. Terdapat lebih 3000 kajian saintifik yang diterbitkan pada kedua-dua bahan-bahan utama dalam Vivix Shaklee (1800 pada Resveratrol & 1200 pada asid elagik) .

2. Resveratrol adalah antara polifenol yang telah terbukti boleh melambatkan proses penuaan dan membantu jangka hayat sihat yang lebih lama. Sebatian ini ada di dalam VIVIX Shaklee.

3. Polifenol yang dipatenkan di dalam VIVIX Shaklee semuanya telah terbukti berfungsi sebagai anti-penuaan sel sama seperti Resveratrol.

4. Campuran polifenol dalam VIVIX Shaklee adalah sepuluh kali lebih berkesan daripada Resveratrol sahaja untuk menghalang pembentukan (AGE) protein iaitu satu mekanisme utama penuaan selular.
4 Fungsi VIVIX Shaklee Yang Menjadikan Ianya Digilai Ramai
Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?
Hubungi
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com

VIVIX PILIHAN SUPLEMEN TERBAIK - PENGEDAR SHAKLEE MANJUNG

Image
Salam sayang 

Disebabkan hari ni masuknya bulan baru DISEMBER 2017, kaklong nak layurkan dulu tawaran menarik dari SHAKLEE untuk korang peminat setia.

Hah, disebabkan permintaan yang mencanak-canak November lepas, jadi Disember ni Shaklee buat OFFER TERBAIK untuk korang. Dan tentunya PRODUK PREMIUM Shakleeiaitu cik VIVIX.

Dan tambahan TAWARAN DI ATAS, korang boleh dapatkan RED HOT COOLER BAG ni pada harga RM29.89.  Cooler Beg ni kan dilengkapi dengan sudu stainless steel lagi tau.  Yang istimewanya, siap ada logo Shaklee di hujung sudu tu.  Perghh memang privelege betul tau RED HOT COOLER BAG ni

So korang yang belum dapatkan lagi cik VIVIX ni, inilah masa terbaik untuk mencuba tau.
Untung beli masa offer ni. Jimat banyak sangattttt.
Nak tau apa yang jimatnya, baca kat sini ye.
Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

PELUANG TERBAIK BUAT YANG BUKAN AHLI!

Image
Salam sayang 

Bulan ni Shaklee buat offer kaw-kaw untuk mereka yang bukan ahli.




Menarik kan!
Ni kak long bagi cerita terang-terang ye apa manfaat amik ENROLLMENT PROGRAM ni.
MANFAAT 1
 Tapi bila korang beli 2 botol, korang dah boleh dapat HARGA AHLI tau.  Sebabnya pembelian 2 VIVIX korang dah  LAYAK FREE MEMBERSHIP. Dah jimat RM79.50 beb. Duit dapur seminggu tu.
MANFAAT 2
HARGA AHLI untuk VIVIX adalah 20% lebih murah.  Hah cuba kira, cun wei kalau beli HARGA AHLI. Yang bestnya lagi kan, BELI 2 BOTOL VIVIX ni dapat lagi diskaun 5% dari jumlah harga sebenar. Yang ni je dah kira jimat RM200++ Giler la wei. Siapa je yang pernah bagi diskaun macam ni.
MANFAAT 3
Pembelian VIVIX disertakan dengan PENGHANTARAN PERCUMA.  Perghhh memang tak masuk dek akal kan. Beli barang tapi tak payah bayar kos penghantaran. Dah jimat lagi RM10.60. Lepas lah 1 set Snack Plate KFC kan.
MANFAAT 4
Beli 2 VIVIX dah layak dapat BONUS BULANAN.  Berapa pulak tu? Dalam lingkungan RM35-40. Tambahan duit tu.
So cuba korang…

Love Your Man Part 5 (Tingkatkan Kecergasan dengan POLIFENOL) - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 



TINGKATKAN KECERGASAN DENGAN POLIFENOL
POLIFENOL: MENGEMBALIKAN STAMINA 

Tahap stamina  menentukan prestasi dan produktiviti sepanjang hari. Ia adalah kunci utama yang memelihara kekuatan dan tenaga terutama apabila semakin berusia.

Tidak kira berapa umur anda sekarang, yang pasti - Anda boleh mengembalikan semula stamina dan bersedia untuk kehidupan yang lebih mencabar dengan POLIFENOL.

Apakah itu POLIFENOL?

Sekumpulan sebatian yang dihasilkan dari tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan. POLIFENOL memberi warna sambil melindungi tumbuhan tersebut daripada penyakit dan jangkitan. Ianya adalah:
• Antioksidan yang kuat.
• Perangsang tenaga di dalam sel dan meningkatkan kesihatan yang hebat.

Dimanakah POLIFEFENOL boleh didapati? Beri, ceri, delima, epal, kacang dan teh hijau adalah tinggi dengan POLIFENOL.

Campuran unik ini memberikan anda 16 jenis polifenol untuk meningkatkan stamina anda.
Anggur Muscadine
Polygonum Cuspidatum
Lobak Ungu
Elderberi Eropah
Bagaimana POLIFENOL meningkat…