VITAMIN HOTSALE - Pengedar Shaklee Manjung

Hari ni kaklong nak kongsikan apa vitamin yang paling banyak kaklong jual dan paling ramai peminat di kalangan customer kaklong


Ye inilah HOTSALE kaklong setiap bulan. 

Kebiasaannya 2 dozen dah pasti setiap bulan. 

Kenapa OMEGA GUARD jadi pilihan customer kaklong?

1) Sesuai diambil seisi keluarga
Omega Guard ni boleh diambil dari kanak-kanak berusia 1 tahun ke atas sehinggalah warga emas. Jadi beli 1 jenis vitamin untuk sekeluarga. Mudah kan.

2) Omega bagus untuk masalah sendi
Kebanyakan mereka yang bekerja pasti ada masalah lenguh dan sendi kan. Ye lah kekadang tu berjalan banyak atau duduk menghadap komputer sepanjang hari pun pinggang dan lutut boleh sakit. Omega membantu meredakan sakit pinggang dan lutut yang susah nak bergerak.

3) Omega membantu daya ingatan
Hah, yang ni pun salah satu sebab kenapa Omega ni hotsale. Ramai ibu ayah yang beli Omega ni untuk anak mereka. Malah ia turut menjadi kegemaran ibu-ibu yang hamil.
Kandunga DHA dan EPA serta Omega 3 dalam omega Guard ni membantu meningkatkan daya ingatan anak-anak. Malah ia menggalakkan sel-sel otak saling berhubung. 

So rasanya ada tak perasaan nak mencuba Omega Guard ni?


Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?


Hubungi


Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com

Share:
Read More

YOUTH SKINCARE 100% VEGAN - Pengedar Shaklee Manjung



Pertama sekali, mesti ada yang  tertanya apa itu VEGAN.

VEGAN membawa maksud sumber tumbuh-tumbuhan sahaja. Ini bermakna dalam set penjagaan kulit YOUTH ni hanya menggunakan bahan berasaskan tumbuh-tumbuhan.

Apa bahan dalam YOUTH ni ye?



MUSCADINE GRAPE

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.



LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.


APPLE STEM CELL EXTRACT

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.



SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.



VITAL REPAIR+® COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat. 


Yang mana berminat nak merisik cik YOUTH ni bolehlah contact kaklong ye
Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

KEISTIMEWAAN YOUTH - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 


YOUTH mempunyai keistimewaan yang berikut:

⥤ 100% Vegan
⥤ Bahan Semulajadi
⥤ Bebas 1500 bahan kimia berbahaya
⥤ Hipoalergenik
⥤ Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
⥤ Diuji oleh ahli Dermatologi
⥤ Diuji oleh ahli Oftalmologi
⥤ Revolusi kuasa Botanikal


Yang mana berminat nak merisik cik YOUTH ni bolehlah contact kaklong ye

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

TENTANG YOUTH - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Sana sini orang heboh pasal YOUTH ni.

Mula diperkenalkan semasa BLNC yang berlangsung pada Februari lepas. Yang ni hanya leader yang layak sahaja yang dapat hadir.

Kisahnya, kaklong pun dapat jemputan namun bertembung la pulak dengan tarikh check up Anas di Ipoh. Maka hasrat terpendam begitu je lah.


Hah, inilah dia SET YOUTH yang menjadi igauan ramai. Bukan sahaja yang wanita tau u olls, malah lelaki macho kat luar sana pun tak melepaskan peluang untuk membeli YOUTH ni.

YOUTH ni adalah hasil kajian selama 8 tahun para researcher di Shaklee.

Ini adalah untuk memastikan ia bukan sahaja selamat digunakan, malah ia telah dibuktikan secara klinikal 100% yang ia berkesan.

Yang bestnya lagi kan, YOUTH ni adalah 100% vegan yang mana hanya menggunakan sumber dari tumbuhan sahaja. Dan yang paling penting YOUTH selamat dari 1500 bahan kimia yang berbahaya.


Stok buat masa sekarang memang dah licin. Tapi kaklong buka je untuk pre-order.

In shaa Allah hujung bulan April 2018, stok baru akan datang. So yang mana memang dah berhajat tu meh submit nama pada kaklong. Nanti kaklong rebutkan untuk u olls ok.

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

INGIN MENDAPATKAN VITAMIN SHAKLEE DI MANJUNG DAN SEKITAR? - Pengedar Shaklee Manjung


Alhamdullillah tanpa sedar Shaklee inilah bisnes yang mudah kaklong buat selama beberapa tahun kebelakangan ini. Sejak dari kaklong masih bekerja sehinggalah sekarang bergelar ibu bekerja dari rumah.

Kaklong menyediakan beberapa produk 'hot item' seperti ESP Shaklee, vitamin kecantikan seperti Vitamin C dan Vitamin E , Vivix Shaklee, Nutriferon dan beberapa vitamin laku keras lagi yang memang sentiasa dicari oleh pengamal supplement.



Kaklong adalah Pengedar Bebas Shaklee di Manjung, Perak dan saya merupakan bisnes partner leader kaklong yang lebih dikenali dengan nama Norita Idris atau Kak N. Blog Kak N menjadi rujukan ramai pengedar Shaklee dan juga pengamal supplement termasuklah kaklong.





Jika anda berminat nak dapatkan produk Shaklee kawasan Sitiawan, Manjung dan Lumut atau ingin menjadi ahli Shaklee boleh hubungi kaklong di talian di bawah ye.

Jangan risau, kaklong turut mencari bisnes partner dari negeri lain untuk bersama berkembang dan berjaya. Adakah anda orang yang kaklong cari? 


Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 019-7987970

Share:
Read More
,

WAHM - Pengakuan Kaklong - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Hasil carian imej untuk wahm

Masuk tahun 2018 ni nampaknya belum ada bahan baru dari kaklong ye.

Maaf ye korang sebab terfokus pada urusan yang lain.

In shaa Allah lepas ni kaklong akan kembali konsisten menulis di sini ye.

Januari 2017 genap lah setahun kaklong bergelar WAHM atau bahasa biasanya suri rumah yang bekerja dari rumah.

Satu title yang menjadi impian sejak 2014 lagi.

Bukan mudah pun sebenarnya nak ambik keputusan besar ni. kalau tak takkan amik masa bertahun kan.

Masa di awal letak WAHM sebagai impian memang rasa tak percaya pada diri sendiri. Letak WAHM sebab tengok kekawan dalam Shaklee masa tu ramai yang letak target yang sama. So kiranya tahun 2014 tu kaklong letak sekadar ikut trend la.

Kemudian, bila dah masuk 2015 kaklong dah mula nampak keperluan untuk kaklong bergelar WAHM. 2015 tahun yang sangat bizi buat kaklong. Boleh dikatakan setiap minggu pasti ada kerja outstation. Tambahan pula, masa tu ada masalah dalaman di kilang dan kaklong kena ambik alih tugas seseorang. Jadi memang terasa sangat tekanan.

Pernah je kaklong hantar surat resign pada 2015 namun disebabkan beberapa sebab yang agak munasabah ketika itu, surat kaklong ditolak dan kaklong redha je untuk menyambung perkhidmatan.

Namun, doa dan rayuan kaklong kepada Allah Yang Maha Pengatur sentiasa kaklong titipkan. Minta dilorongkan ke arah kebaikan bukan sekadar keluarga malah untuk agama pada masa kini hingga ke akhir hayat.

2016, Allah memudahkan perjalanan kaklong menuju ke WAHM. Alhamdulillah, segala hutang piutang pinjaman peribadi dapat dilangsaikan. Dan sekarang hanya menanggung hutang rumah sahaja.

Pertengahan 2017, bila kaklong dah mula rasa bahang bisnes. Perghhh tak mudah beb, tak mudah. Namun Allah kurniakan kaklong seorang suami yang sentiasa menyokong dan anak-anak yang selalu mendoakan kejayaan kaklong.

Kini 2018, kaklong kembali bangkit dan in shaa Allah tahun 2018 akan membuka lebih banyak pintu ilmu dan pintu kejayaan. Ye, konon dulu rasa ilmu dah penuh di dada. Rupanya zaman online zaman serba pantas. Lambat dan malas memang ketinggalan.

So korang, kalau korang dah mula berbisnes walaupun sekadar dropshipper, teruskan melangkah. Jangan pandang belakang lagi. Kita tak tahu di mana kejayaan kita jika kita tak bermula.

Stay strong. Upgrade ilmu dan Gandakan Tindakan.


Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?


Hubungi


Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 

nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

TENTANG SAKIT

Salam sayang


*TENTANG SAKIT*

Suatu hari Rasulullah  SAW kedatangan seorang bapak dan anak gadisnya.

Bapak tersebut meminta Rasulullah SAW untuk menikahi anak gadisnya dan mengatakan bahwa anak gadisnya merupakan anak yang sangat luar biasa dimana anaknya *sejak kecil sampai sekarang tidak pernah sakit*

Rasulullah SAW tersenyum dan beliau diberitahu oleh Malaikat Jibril untuk menolaknya karena *tidak ada kebaikan* dalam diri anak gadis itu.

Sungguh luar biasa makna dari sakit, ternyata dengan datangnya penyakit pada diri kita itu mendatangkan berbagai kebaikan.
Bahkan sebagian ulama mengatakan orang yang sedang sakit dipastikan orang tersebut sedang dicintai Allah...

Sakit kalau kita sikapi dengan positif:

✅~ *Sakit itu "Zikrullah"*

Orang yang sedang sakit akan lebih sering menyebut Asma Allah dibandingkan ketika dalam sihatnya.

✅~ *Sakit itu "Istighfar"*

Orang yang sedang sakit akan teringat dosa-dosa yang pernah diperbuat, sehingga lisan akan terbimbing untuk selalu beristigfar dan memohon ampunan kepada Allah.

✅~ *Sakit itu "Tauhid"*

Bukankah saat sedang hebat rasa sakit, kalimat thoyyibah yang akan terus digetar?

✅~ *Sakit itu "Muhasabah"*

Orang yang sedang sakit akan punya lebih banyak waktu untuk merenungi diri, menghitung-hitung bekal apa yang telah dikumpulkan untuk kembali menghadap Illahi.

✅~ *Sakit itu "Jihad"*

Orang yang sedang sakit tidak diperbolehkan hanya pasrah akan tetapi diwajibkan terus berusaha dan berikhtiar untuk mencapai kesembuhan.

✅~ *Sakit itu "Ilmu"*

Bukankah ketika sakit, kita akan memeriksa, berkonsultasi dan pada akhirnya merawat diri utk berikutnya ada ilmu untuk tidak mudah kena sakit.

✅~ *Sakit itu "Nasihat"*

Orang sakit mengingatkan yang sihat untuk jaga diri. Yang sihat menghibur yang sakit agar mau bersabar.
Allah cinta dan sayang keduanya.

✅~ *Sakit itu "Silaturrahim"*

Saat ziarah, bukankah keluarga yang jarang bertemu akhirnya datang menziarah, penuh senyum dan rindu mesra? Karena itu pula sakit adalah perekat ukhuwah.

✅~ *Sakit itu "Penggugur Dosa"*

Orang yang sedang sakit sesungguhnya dia sedang dicintai sang Pencipta sekaligus sedang diberi ujian..tentu kalau diterima dengan sabar dan tawaqal akan menggugurkan dosa-dosa.

✅~ *Sakit itu "Mustajab Do'a"*

Sesungguhnya doa orang yang sedang sakit mustajab, maka saat kita menziarah yang sakit disamping kita mendoakan maka mintalah doanya.
Imam As-Suyuthi  selalu keliling kota mencari orang sakit lalu beliau minta di do'akan.

✅~ *Sakit itu salah satu keadaan yang "Menyulitkan Syaitan"*

Orang yang sedang sakit diajak maksiat tak mampu dan tak mau. Dosa yang lalu disesali dan mohon ampunan.

✅~ *Sakit itu membuat "Sedikit tertawa dan banyak menangis"*

Satu sikap ke-Insyaf-an yang disukai Nabi dan para makhluk langit.

✅~ *Sakit meningkatkan kualiti "Ibadah"*

Rukuk - Sujud lebih khusyuk,
Tasbih - Istighfar lebih kerap,
Bermunajat - Do'a jadi lebih lama.

✅~ *Sakit itu memperbaiki "Akhlak"*

Kesombongan terkikis, sifat tamak dipaksa tunduk, peribadi dibiasakan santun, lembut dan tawadhu'.

✅~ Dan pada akhirnya *"SAKIT"* membawa kita untuk selalu ingat akan *"KEMATIAN"*

 Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 019-7987970
Share:
Read More