KEBAYA MERAH GIMIK SEMATA

Salam sayang 

Sepanjang minggu lepas viral pasal kebaya merah ni.

Kaklong salah seorang yang terkena lah tu.

Kisahnya, kawan sekolah kaklong hantar mesej dalam grup wasap kami. Dia hantar masa tu dalam jam 11 malam kalau tak silap

Biasanya kaklong ni bukanlah orang yang rajin nak download video ke gambar yang dihantar. Sebabnya malas nak delete bila handphone dah berat nanti kan.

Tapi nak dijadikan cerita, masa tu dah nak tidur dah (semua dah tidur - anak-anak dan suami). Lebih kurang jam 1 pagi gitu. Mata kaklong pulak tak mau nak lelap. Sambil scroll wasap tu nampak la video ni dan terrajin la pulak nak download.

Hasil carian imej untuk kebaya merah

Sekali tengok tak faham sebab masa tu handphone dalam mode silent. Tak puas hati, kaklong buka suara dan tengok semula. Hah memang menempah la kan.

Lepas tengok tu, terus meremang jadinya. Hahaha yang paling tak menahan tu kan, kaklong sanggup tidur menyelit kat anak-anak. Esoknya, encik suami membahan je lah. Hmmmmmm

Tu lah, sape suruh download benda bukan-bukan. Memang pengajaran betul lah.

Rupa-rupanya video tu gimik promosi filem ye. Hmmm terkono la den nampaknya.

Kaklong biasa je tengok cerita hantu tapi biasanya tengok ramai-ramai jadi aura takut tu dah berbagi sorang sikit.

So pengajarannya, sebelum tidur bacalah benda elok-elok sikit bukannya membelek handphone tak berkesudahan kan.


Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

NAK TURUN KOLESTEROL, MAKAN VITAMIN APA? - Pengedar Shaklee Manjung

Baru-baru ni seorang sahabat lama kaklong ada mesej.

Katanya baru je lepas buat rutin medical check up. Ye lah orang baya kaklong yang di ambang 40 an kenalah rajin buat medical check up kan.

So far katanya dia memang takde apa-apa sakit. Sekadar letih dan penat tu je la.

Cuma bila dia tengok result medical check up tu, nampak bacaan kolesterol jahat ni agak tinggi. Kawan kaklong ni orangnya kecil molek je. Bila dia bagitau yang bacaan kolesterol jahat ni tinggi, agak terkejut lah jugak kan.

Betul la, kurus jangan disangka sihat, gempal jangan disangka banyak penyakit.

Jadi doktor cadangkan untuk dia amik Omega 3. So mula-mula tu memang dia dah decide nak amik OMEGA GUARD SHAKLEE.

Ye lah salah satu fungsi OMEGA GUARD Shaklee ni ialah menghalang penyerapan kolesterol dan pada masa yang sama menurunkan bacaan kolesterol jahat ni tadi.

Tapi kaklong cadangkan untuk dia ambil PHYTOCOL-ST dan juga Omega Guard.



Kenapa?

Sebabnya, Phytocol-ST ni memang dirumus khas untuk bertindak mengurangkan kolesterol jahat yang berkumpul dalam salur darah. Memang pengambilan Phytocol-ST bertujuan menyingkirkan kolesterol jahat tu tadi.

Dalam Phytocol-ST ada sterol dan stanol dari tumbuhan yang membantu aktiviti penyingkiran kolesterol ni tadi

Jadi, untuk menurunkan bacaan kolesterol jahat tu dan pada masa yang sama untuk mencegah daripada ia meningkat, maka kedua-dua pasangan ini wajib diambil.

Pasangan yang dimaksudkan adalah PHYTOCOL-ST dan OMEGA GUARD.


Jadi korang yang kat luar sana, jika bacaan kolesterol jahat aka LDL tu tinggi, meh la cuba amalkan PHYTOCOL-ST dan OMEGA GUARD ni. 

PHYTOCOL-ST dan OMEGA GUARD

sangat dicadangkan untuk mereka yang berKOLESTEROL TINGGI!





Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?


Hubungi


Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

VITAMIN HOTSALE - Pengedar Shaklee Manjung

Hari ni kaklong nak kongsikan apa vitamin yang paling banyak kaklong jual dan paling ramai peminat di kalangan customer kaklong


Ye inilah HOTSALE kaklong setiap bulan. 

Kebiasaannya 2 dozen dah pasti setiap bulan. 

Kenapa OMEGA GUARD jadi pilihan customer kaklong?

1) Sesuai diambil seisi keluarga
Omega Guard ni boleh diambil dari kanak-kanak berusia 1 tahun ke atas sehinggalah warga emas. Jadi beli 1 jenis vitamin untuk sekeluarga. Mudah kan.

2) Omega bagus untuk masalah sendi
Kebanyakan mereka yang bekerja pasti ada masalah lenguh dan sendi kan. Ye lah kekadang tu berjalan banyak atau duduk menghadap komputer sepanjang hari pun pinggang dan lutut boleh sakit. Omega membantu meredakan sakit pinggang dan lutut yang susah nak bergerak.

3) Omega membantu daya ingatan
Hah, yang ni pun salah satu sebab kenapa Omega ni hotsale. Ramai ibu ayah yang beli Omega ni untuk anak mereka. Malah ia turut menjadi kegemaran ibu-ibu yang hamil.
Kandunga DHA dan EPA serta Omega 3 dalam omega Guard ni membantu meningkatkan daya ingatan anak-anak. Malah ia menggalakkan sel-sel otak saling berhubung. 

So rasanya ada tak perasaan nak mencuba Omega Guard ni?


Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?


Hubungi


Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com

Share:
Read More

YOUTH SKINCARE 100% VEGAN - Pengedar Shaklee Manjung



Pertama sekali, mesti ada yang  tertanya apa itu VEGAN.

VEGAN membawa maksud sumber tumbuh-tumbuhan sahaja. Ini bermakna dalam set penjagaan kulit YOUTH ni hanya menggunakan bahan berasaskan tumbuh-tumbuhan.

Apa bahan dalam YOUTH ni ye?



MUSCADINE GRAPE

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.



LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.


APPLE STEM CELL EXTRACT

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.



SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.



VITAL REPAIR+® COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat. 


Yang mana berminat nak merisik cik YOUTH ni bolehlah contact kaklong ye
Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

KEISTIMEWAAN YOUTH - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 


YOUTH mempunyai keistimewaan yang berikut:

⥤ 100% Vegan
⥤ Bahan Semulajadi
⥤ Bebas 1500 bahan kimia berbahaya
⥤ Hipoalergenik
⥤ Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
⥤ Diuji oleh ahli Dermatologi
⥤ Diuji oleh ahli Oftalmologi
⥤ Revolusi kuasa Botanikal


Yang mana berminat nak merisik cik YOUTH ni bolehlah contact kaklong ye

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

TENTANG YOUTH - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Sana sini orang heboh pasal YOUTH ni.

Mula diperkenalkan semasa BLNC yang berlangsung pada Februari lepas. Yang ni hanya leader yang layak sahaja yang dapat hadir.

Kisahnya, kaklong pun dapat jemputan namun bertembung la pulak dengan tarikh check up Anas di Ipoh. Maka hasrat terpendam begitu je lah.


Hah, inilah dia SET YOUTH yang menjadi igauan ramai. Bukan sahaja yang wanita tau u olls, malah lelaki macho kat luar sana pun tak melepaskan peluang untuk membeli YOUTH ni.

YOUTH ni adalah hasil kajian selama 8 tahun para researcher di Shaklee.

Ini adalah untuk memastikan ia bukan sahaja selamat digunakan, malah ia telah dibuktikan secara klinikal 100% yang ia berkesan.

Yang bestnya lagi kan, YOUTH ni adalah 100% vegan yang mana hanya menggunakan sumber dari tumbuhan sahaja. Dan yang paling penting YOUTH selamat dari 1500 bahan kimia yang berbahaya.


Stok buat masa sekarang memang dah licin. Tapi kaklong buka je untuk pre-order.

In shaa Allah hujung bulan April 2018, stok baru akan datang. So yang mana memang dah berhajat tu meh submit nama pada kaklong. Nanti kaklong rebutkan untuk u olls ok.

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

INGIN MENDAPATKAN VITAMIN SHAKLEE DI MANJUNG DAN SEKITAR? - Pengedar Shaklee Manjung


Alhamdullillah tanpa sedar Shaklee inilah bisnes yang mudah kaklong buat selama beberapa tahun kebelakangan ini. Sejak dari kaklong masih bekerja sehinggalah sekarang bergelar ibu bekerja dari rumah.

Kaklong menyediakan beberapa produk 'hot item' seperti ESP Shaklee, vitamin kecantikan seperti Vitamin C dan Vitamin E , Vivix Shaklee, Nutriferon dan beberapa vitamin laku keras lagi yang memang sentiasa dicari oleh pengamal supplement.



Kaklong adalah Pengedar Bebas Shaklee di Manjung, Perak dan saya merupakan bisnes partner leader kaklong yang lebih dikenali dengan nama Norita Idris atau Kak N. Blog Kak N menjadi rujukan ramai pengedar Shaklee dan juga pengamal supplement termasuklah kaklong.





Jika anda berminat nak dapatkan produk Shaklee kawasan Sitiawan, Manjung dan Lumut atau ingin menjadi ahli Shaklee boleh hubungi kaklong di talian di bawah ye.

Jangan risau, kaklong turut mencari bisnes partner dari negeri lain untuk bersama berkembang dan berjaya. Adakah anda orang yang kaklong cari? 


Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 019-7987970

Share:
Read More