Posts

SOHO Kak Long - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 


Hari ni kaklong nak share pasal SOHO

Soho ni apa?
SoHo ni singkatan dari Small Office Home Office.SOHO ni mula glemer sejak ada WAHM dan WAHD. Apa pulak tu ye. Bahasa Melayunya Ibu-yang-bekerja-dari-rumah atau Ayah-bekerja-dari-rumah.
Saje la nak share dengan korang semua SOHO kaklong kan.
SOHO yang simple tapi perlu ada beberapa peralatan macam computer atau laptop dan papan tulis/ notice board. Kalau ada meja khas lagi cun tapi kalau takde pun, bukanlah masalah besar. Macam kaklong, meja computer ni memang sejak dari awal bekerja lagi maka kuteruskan je lah guna selagi ia boleh digunakan
Kemudian, perlu ada ruangan khas lah kan. Sebabnya kat situlah kita nak duduk membuat kerja dan focus pada kerja yang kita tengah buat tu. Tapi tak bermakna ruangan tu statik. Ada orang minggu ni sohonya di ruang tamu, minggu depan di bilik tidur, minggu lagi satu di dapur. Terserah pada keselesaan individu. 
Tapi kaklong personally suka bilik khas sebab senang nak buat filing, nak bua…

KENALI VITAMIN E SHAKLEE - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Wah kapsul apa ni?
Ini lah dia VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE
• Satu kapsul menyediakan 400IU vitamin E dari sumber semula jadi daripada minyak kacang soya dalam bentuk D-alfa-tokoferol, yang merupakan bentuk aktif biologi vitamin E dan lebih mudah diserap dalam tubuh.

65mcg selenium untuk melengkapi aktiviti vitamin E bagi memberi fungsi optimum.

39.4mg Ekstrak Biji Anggur, mengandungi proantosianidin, sebatian yang mempunyai kandungan antioksidan yang bagus.

Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?
Hubungi
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970  nuradhamansor@yahoo.com

BAHAN RAHSIA VITAMIN E - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Korang tau tak apa BAHAN RAHSIA dalam VITAMIN E SHAKLEE?




Nak tau apa dia? Ini dia minyak biji anggur.

Minyak biji anggur ni merupakan agen antioksidan yang sangat bagus. Ia berfungsi dalam mempercepatkan pertumbuhan sel kulit dan juga melembutkan kulit. Ia mempunyai kandungan asid linoleik yang tinggi.


Kalau korang perasan, ada sesetengah bahan kosmetik pun ada minyak biji anggur ni tau.

Minyak ini sangat bermanfaat dalam memperbaiki kulit rosak, kulit kasar, bermasalah atau kulit terbakar disebabkan pancaran matahari.

Nampak gayanya macam boleh buat sunscreen je kan hehehe. Sebab tu lah kalau siapa yang mengamalkan VITAMIN E ni ibarat dah ada pelindung sinar uv. Bukan setakat kat muka tapi seluruh badan. Best kan.

Ibu-ibu yang ada masalah tumit atau siku kasar, jom kita cuba. 
Manalah tahu, boleh buat testimony sendiri lepas ni
Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?
Hubungi
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970  nuradhamansor@yahoo.com

MEALSHAKES PILIHAN ANAK - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Hari-hari ayam. Hari ni pun request lauk ayam juga.

Ibu ayah naik jemu. Maka menu hari ni ikan pari asam pedas.

Tumis sayur dan gorengkan telur dadar. Tempe goreng kalau ada penambah selera. Percikkan kicap manis dan masin berselang seli.

Yang request ayam tadi pun dah lupa perihal ayam. Maka jomlah makan berjemaah di dalam talam.
Selalu tak korang, ibu-ibu kat luar sana berhadapan dilema ni. Kalau ye, meh kita sep sikit hehehe.
Kaklong pun sama. Di rumah ni 2 item ni wajib ada, AYAM dan TELUR. 2 ni memang favourite anak-anak. Tapi sebenarnya cukup ke nutrien anak-anak kita kalau diorang ni jenis pemilih makan?
Tak cukup sebenarnya. Tapi mujurlah juga kaklong top up nutrien diorang ni dengan pengambilan MEALSHAKES SHAKLEE.
Mealshake ni biasanya diorang akan bancuh sendiri sebagai sarapan ataupun minum petang. Kekadang tu, saje je nak buat smoothies maka tambahlah ESP dan buah-buahan yang diorang suka.
Setakat ni, Alhamdulillah nampaknya diorang ni serasi dengan Mealshakes Shaklee. 
Kat ru…