Posts

BALM SKEENZ - PENAWAR PENYAKIT KULIT

Image
Wowwieee NEW BALM in the house. Si biru muda yang menarik perhatian para agen dan ds sejak beberapa minggu yang lalu. Kali ni si biru muda buat penampilan khas pulak. 
Khusus buat anak-anak kecil yang comel tapi ada masalah penyakit kulit. Kasihan kan. Bila nampak si comel tergaru-garu. Kekadang sampai melecet. Lagi teruk sampai berdarah. Sebab tu kali ni cik SKEENZ membuat penampilan hebat. Masa promosi haritu pun dah terjual lebih 1000 bekas tau cik SKEENZ ni.

Balm Skeenz dihasilkan dari minyak tumbuhan yang khusus untuk menyembuhkan penyakit kulit, Ia juga membantu memperbaiki keadaan kulit. Antara minyak tumbuhan yang digunakan adalah seperti minyak Argan, minyak biji anggur , minyak rosemary. Balm Skeenz diformulasi dengan bahan yang mesra bayi. Mempunyai bahan seperti shear butter dan vitamin E yang kaya dengan tokoferol membantu menyelesaikan masalah kelembapan kulit.

Balm Skeenz turut disahkan penggunaannya oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia dan boleh digunakan oleh ba…

9 TIPS POTTY TRAINING WAKTU MALAM

Image
Hai korang.

Harini kaklong nak kongsikan 9 tips POTTY TRAINING WAKTU MALAM. Kaklong perolehi TIPS ini dari buku 3 Kertas, 3 Krayon, 3 Pensel Warna karya Adlil Rajiah dan Najmi Haniffah


TIPS 1
Perhatikan rutin anak tidur waktu malam
Pemerhatian perlu dilakukan dengan melihat kekerapan anak kencing di diapers, waktu yang dia kerap kencing, apa faktor yang mendorong dia kencing di diapers.
Contohnya, mungkin jika minum susu 2 botol, anak akan kencing tengah malam. Atau jika pakai baju lengan panjang dan tak menyusu malam dia tak kencing. Atau buka kipas tak kencing tapi buka aircond akan kencing.
Ni semua kena diperhatikan sekurangnya 2 minggu. Nak kenalpasti ni mak ayah kenalah bangun dan periksa anak tu.
TIPS 2 
Persediaan alas tilam kalis air.
Terlajak kencing di atas tilam memang lumrah. Jadi sebelum mak ayah naik menyinga nak menyental tilam, apa kata sediakan dulu alas/ lapik tilam yang kalis air. 
Lebih mudah dibersihkan bukan?

TIPS 3
Galakkan anak membuang sebelum tidur.
Ni perkara u…

Pencuri Masa

Image
Pencuri hati oppps pencuri masa Seperti selalu, setiap pagi, kitorang dalam grup besar SHC akan terima amanat dari Master. Tajuk ni tajuk pagi tadi. Pencuri Masa.

Selalu tak kita beralasan yang kita TAK CUKUP MASA? Rasanya korang tau tak siapa yang CURI MASA korang tu? Orang yang bisnes online ni, pencuri dia bukan orang lain tapi diri dia sendiri. Eh eh eh senangnya cakap.
Okay,meh kaklong sebutkan 3 perkara yang memang korang biasa je buat setiap hari. Tak sedar yang sebenarnya ia dah pun mengganggu produktiviti korang.

SOHO Kak Long - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 


Hari ni kaklong nak share pasal SOHO

Soho ni apa?
SoHo ni singkatan dari Small Office Home Office.SOHO ni mula glemer sejak ada WAHM dan WAHD. Apa pulak tu ye. Bahasa Melayunya Ibu-yang-bekerja-dari-rumah atau Ayah-bekerja-dari-rumah.
Saje la nak share dengan korang semua SOHO kaklong kan.
SOHO yang simple tapi perlu ada beberapa peralatan macam computer atau laptop dan papan tulis/ notice board. Kalau ada meja khas lagi cun tapi kalau takde pun, bukanlah masalah besar. Macam kaklong, meja computer ni memang sejak dari awal bekerja lagi maka kuteruskan je lah guna selagi ia boleh digunakan
Kemudian, perlu ada ruangan khas lah kan. Sebabnya kat situlah kita nak duduk membuat kerja dan focus pada kerja yang kita tengah buat tu. Tapi tak bermakna ruangan tu statik. Ada orang minggu ni sohonya di ruang tamu, minggu depan di bilik tidur, minggu lagi satu di dapur. Terserah pada keselesaan individu. 
Tapi kaklong personally suka bilik khas sebab senang nak buat filing, nak bua…