Sunday, August 7, 2016

Make Up Remover Shaklee

Salam sayang 

Sejujurnya kak long memang tak pakai apa-apa alat solek kecuali bedak bayi sahaja. Jadi kak long rasa macam tak pelulah nak beli make-up remover bagai kan.


Tapi semasa kelas Shaklee , Nutritionist ada bagi tahu Nutriwhite Make Up remover juga boleh berfungsi sebagai scrub. Sangat unik sebab takde biji2 halus mcm scrub biasa.

Kalau scrub biasa, ia tak sesuai diambil semasa kulit naik jerawat kerana khuatir jerawat akan merebak. Tapi Shaklee Make Up remover sesuai dan paling best jerawat pun mengecut!

So ia sesuai untuk semua jenis kulit. Kalau scrub biasa, kalau kerap guna boleh lukakan sel kulit muka tapi dengan Shaklee make up remover kulit lebih sihat dan bebas minyak.


Nak cuba? Boleh dapatkan daripada

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Saturday, August 6, 2016

Kebah Demam Lebih Cepat?

Salam sayang 

Kebiasaannya orang akan mengaitkan GLA Complex Shaklee dengan kecantikan dan kesuburan. Tapi ada satu perkongsian dari upline kak long yang menyatakan pengambilan GLA Complex turun membantu demam lebih cepat kebah.

Jom baca perkongsian beliau:

Ni cerita saya :-

Kalau rasa badan lemah dan ada tanda nak demam, saya akan standby GLA Complex siap2. Baru ni masa raya, suami bagi tahu badan dia dah mula panas nak demam... So saya terus ambilkan air dan bagi 2 biji GLA Complex Shaklee.

Alhamdulillah malam tu tak jadi demam dengan izin Allah.

Mengapa saya berikan GLA? Kerana GLA menstabilkan prostagladin dalam tubuh.

Apa pula prostaglandin?

Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.


Bestkan GLA? Dah dapatkan sebotol? Jika belum boleh order dari kami :
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Friday, August 5, 2016

Cergas Bertenaga Selepas Ceasarean dengan Ostematrix

Salam sayang 

Kak long nak kongsikan sikit pengalaman bersalin kak long baru-baru ni.

Hari ni masuk hari ke 24 kak long berpantang...kejap je kan..tak terasa sangat berpantang pun mungkin dah terbiasa (kak long memang kena berpantang semasa mengandung sebab ada GDM). Jadi ia bukanlah benda yang menyusahkan pun.

Untuk sesi bersalin kali ni, kak long membuat opsyen untuk bersalin secara pembedahan sebabnya mek Hana Awatif ni saiznya dah mencecah 4.3 kg semasa kali terakhir ultrasound dibuat. Walaupun ujian tersebut mempunyai ralat dalam pengiraan berat, namun kak long tak nak mengambil apa-apa risiko yang boleh menjejaskan mek Hana. Jadi kak long membuat keputusan untuk dibedah.

Satu pengalaman baru buat kak long dan tak menyangka ia sangat menakutkan dan menyakitkan (terutama selepas bius hilang). Hari pertama tu, kak long sekadar mengambil vitamin asas berpantang dan kak long masih terasa sakit dan letih. Nak bergerak banyak tu memang taklah, nak menangis dibuatnya.

Malam kedua selepas bersalin, kak long mengambil 4 biji OSTEMATRIX dan 1 biji B COMPLEX. Alhamdulillah, keesokan paginya, rasa sakit-sakit tu semakin menghilang dan kak long boleh bergerak dan berjalan. Dah boleh merayau-rayau keliling wad lagi :) Bersyukur sangat rasa ditemukan dengan produk Shaklee ni. Mek Hana pun kak long dah boleh uruskan sendiri walaupun rasa pedih pada tempat pembedahan masih terasa namun tidaklah sampai kak long terbaring sahaja.

Memang best lah bila ambil SET BERPANTANG + OSTEMATRIX. Sangat dicadangkan!

Berminat dengan produk Shaklee?

Hubungi
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Thursday, August 4, 2016

Doakan yang terbaik untuk Anas

Salam sayang 

Hari Selasa lepas, Anas ada jadual untuk echocardiogram di Hospital Ipoh. Hasil dari pemeriksaan tersebut, tiada tanda jantung Anas semakin pulih. Ada sedikit bengkak dan injap yang terkoyak itu masih begitu jua keadaannya.

Ubat yang sama masih diteruskan dan sekarang kak long menambah jumlah vitamin yang perlu Anas ambil. Ye, usaha dan doa perlu seiring.

Semoga hanya yang baik-baik sahaja untuk Anas Zikry, putera sulung kak long

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Tuesday, August 2, 2016

Keputihan - Penyelesaian dengan Shaklee

Salam sayang 

Masalah keputihan selalu menyerabutkan kepala dan fikiran kita orang perempuan ni kan..

Dah macam-macam cara digunakan...

Minum air masak banyak = Dah buat
Gunakan pencuci mengikut pH = Dah buat
Makan alfalfa = Dah juga

Tapi kenapa masih ada keputihan? Kak long suka nak kongsikan pengalaman seorang customer yang dah mencuba perkara-perkara di atas tetapi hasilnya menghampakan.

Namun selepas beliau mencuba amalan pengambilan GLA Complex 2 biji sehari. Alhamdulillah tiada lagi keputihan dan tak perlu lagi panty liners seperti sebelum ini!

Alhamdulillah seronok dengar!

Mengapa GLA Complex? Ia menstabilkan hormon dalam badan kita. Sebab itu wanita perlu ambil terutama mereka yang melalui pre monopause atau yang dah monopause supaya hormon kita stabil.

Ada adik beradik, kakak, adik atau kawan yang mengalami keputihan boleh cuba GLA Complex Shaklee!



Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 019-7987970

Monday, August 1, 2016

Jom kenal NUTRIFERON ~ IMMUNE BOOSTER Anda!

Salam sayang 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TESTIMONI






Berminat untuk mencuba?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Sunday, July 31, 2016

Nak Tingkatkan Imun Sistem dengan Bahan Semulajadi?

Salam sayang 

Anas Zikry, anak kak long yang sulung sememangnya sekarang ni sedang bergantung dengan antibiotik...setiap hari tanpa gagal Anas WAJIB mengambil 4 biji Penicillin..Ini adalah sebagai langkah perlindungan untuk mengelakkan penyakitnya menyerang kembali.

Namun selain dari pengambilan antibiotik dari hopital, kak long turut berikhtiar untuk meningkatkan sistem antibodi Anas dengan suplemen,

Sejak mengenali Shaklee, kak long memang jatuh cinta dengan NUTRIFERON.




Nutriferon adalah ekstrak tumbuhan iaitu

1. Biji labu
2. Biji Plantago
3. Bunga Japanese Honey Suckle
4. Bunga Safflower

Setiap ekstrak memainkan peranan yang penting untuk meningkatkan imun sistem kita.

Jika anda sering sakit saya sarankan mencuba Nutriferon Shaklee. Anda akan dapat lihat perbezaan pada taraf kesihatan anda!

Berminat nak dapatkannya?

Boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970