Showing posts with label alfalfa. Show all posts
Showing posts with label alfalfa. Show all posts

RAHSIA ALFALFA YANG PATUT KITA TAHU

Salam sayang 

Kak long memang ada alahan sejak kecik lagi. Setiap pagi kalau tak bersin lebih dari 4 kali bukan kak long lah namanya.

Masa zaman belajar dulu,kak long rajin ambil vitamin C sebab nak kurangkan alahan ni lah...Masa tu beli kat farmasi dan cuba pelbagai brand..nak cari yang sedap je masa tu ;). Tapi ambil vitamin C sahaja pun tak lah membantu sangat,kak long masih berhadapan dengan selesema dan bersin di waktu pagi (atau ketika sejuk). Bersin-bersin tu tetap ada tapi ada kurangnya...

Bila kenal Shaklee, kak long ambil full set untuk resdung dan alahan yang ada ALFALFA, B Complex dan Vitamin C. Alhamdulillah nampak perubahan yang positif. Kurang dah bersin-bersin di waktu pagi tu.. Takde lagi sesi menggosok-gosok hidung (sampai tanggal katanya hahaha). Dan yang paling best tu, sejak amik set resdung ni, bau-bau badan yang ala ala kepam tu pun hilang weiii...

Rupa-rupanya ni semua penangan si ALFALFA ni lah...

Image result for alfalfa shaklee

Alfalfa ni kan akarnya boleh mencecah 6 meter panjang. Bila akarnya panjang, dapatlah ia menyerap nutrein dari dalam tanah dengan lebih banyak dan efisien. Pada masa yang sama, daun alfalfa menghasilkan lebih banyak klorofil melalui proses fotosintesis secara semulajadi.

Alfalfa ni mengandungi vitamin antioksidan seperti ACE serta mikronutrien lain seperti kalsium, magnesium, fosforus serta zat besi. Selain itu, alfalfa ni juga kaya dengan kandungan fiber dan vitamin K.

Beza antara Alfalfa Shaklee dengan jenama Shaklee adalah, Alfalfa Shaklee ditanam secara organik tanpa menggunakan sebarang racun serangga sintetik. Di Shaklee, tablet alfalfa ni adalah hasil pemampatan daun-daun yang telah dikeringkan dan dijadikan serbuk. Hanya daun matang sahaja diambil kerana daun alfalfa yang matang kaya dengan klorofil.

Alfalfa ni juga dikenali sebagai salah satu agen detoks yang lembut. Alfalfa membantu "mencuci" darah serta usus. Sebab itulah, mereka yang mempunyai alahan sangat sesuai untuk mengambil Alfalfa sebagai salah satu vitamin mereka. Apabila usus dan darah lebih "bersih", faktor-faktor intrinsik yang menjadi penyebab alahan dapat dikurangkan.

Ada yang berminat nak dapatkan PRMOSI ALFALFA bulan ni?

Boleh klik link kat sebelah tu ye


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

ALFALFA SHAKLEE

Salam sayang 

Sekarang ni dah macam-macam benda nak diviralkan. Banyak-banyak suplemen.. Kak long rasa SHAKLEE antara produk yang HOT dan selalu jadi mangsa VIRAL

Takpe...macam yang selalu orang kata.. Produk yang bagus dan berkesan memang selalu jadi mangsa... Yang penting Pengedar Shaklee harus menambah lagi ilmu mereka supaya dapat memberi konsultasi kepada pelanggan dengan lebih baik

Mengenai kes yang viral baru-baru ni berkaitan ALFALFA... Pihak Pengurusan Shaklee telahpun mengeluarkan satu MEMO berkaitannya... 

Ini part yang paling kak long suka..sebab Shaklee merupakan syarikat yang mementingkan KESELAMATAN PRODUK serta KEBERKESANAN PRODUK. 

Pelaburan jutaan ringgit diberikan khusus untuk bahagian R&D Shaklee bagi memastikan produk yang dihasilkan SENTIASA SELAMAT dan SENTIASA BERKESAN. 

Jadi jika ada di antara korang yang mengalami simptom yang pelik-pelik lepas mengambil produk Shaklee... hubungi je nombor di atas... Tak perlu nak viralkan lagi ye...

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
, , , ,

Pengambilan SET KURUS SHAKLEE

Salam sayang 

Sebelum ni kak long dah kongsikan SET KURUS SHAKLEE kan...

Ada yang bertanya, perlukah ambil setiap satu seperti yang dicadangkan.... Secara personal kak long akan katakan ia perlu. Kenapa?

Sebab setiap langkah yang ditunjukkan adalah bertujuan untuk memastikan produk yang diambil berkesan.

Di bawah ni kak long berikan cara PENGAMBILAN SET KURUS SHAKLEE 


Hari 1 - Hari 3

Langkah detox perlu dilakukan. Ini untuk memastikan selepas ini, proses penyingkiran lemak dan penyerapan vitamin berlaku dengan efisien
Ambil 3 biji Alfalfa sebelum sarapan (peringatan: Maksimum Alfalfa boleh diambil 10 biji namaun untuk peringkat awal mulakan dengan dos yang rendah)
atau Ambil 4 biji herblax sebelum tidur

Hari 4 dan seterusnya

Ambil 3 biji Alfalfa sebelum sarapan (peringatan: Maksimum Alfalfa boleh diambil 10 biji namaun untuk peringkat awal mulakan dengan dos yang rendah)
Ambil Lecithin 3 biji selepas makan tengahari
Ambil Lecithin 3 biji selepas makan malam
** Jika anda mengambil Cinch Shake; Sarapan dan Makan Malam anda boleh diganti dengan pengambilan 2 scoop Cinch Shake
Cinch Shake bertindak sebagai meal replacer

Setiap hujung minggu

Ambil 4 biji herblax sebelum tidur


Diharapkan cara-cara di atas membantu anda dalam menjalani diet dengan lebih berkesan.

Ada yang nak mencuba SET KURUS SHAKLE???

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
, , , ,

Omega pencegah Gout

Hai semua


Apa lunch korang ya tengahari ni? Ada yang amik makanan laut atau daging?


Malam semalam kak long dinner dengan meatball IKEA yang sangat famous tu. Maklumlah bila berada di Kota Damansara ni, IKEA antara tempat wajib pergi


Dan mencuba Swedish Meatball memang aim kak long malam tadi. Memang sedap dan sangat mengenyangkan. Tapi kena beringat sebab pengambilan daging merah yang banyak sangat mengundang risiko penyakit seperti gout, darah tinggi dan sakit jantung.


Sebagai langkah pencegahan, terutama jika kita mempunyai keturunan yang mempunyai penyakit kardiovaskular seperti yang kak long sebutkan tadi, pengambilan vitamin tambahan memang sangat membantu selain daripada memperbaiki cara pemakanan seharian.


Shaklee ada produk pencegah Gout? Omega guard dan alfalfa serta performance drink adalah set gout yang kak long cadangkan untuk mereka yang nak mencegah mahupun yang sudah ada gout.


Omega guard
kandungan DHA dan EPA iaitu asid lemak dipercayai bertindak untuk mengurangkan radang pada sendi-sendi.


Alfalfa
bertindak menyingkirkan toksin dalam badan dengan lembut. Pengambilan air yang banyak membantu dalam proses detox


Performance drink
memastikan kestabilan air dan gula di dalam badan bagi mengelakkan berlakunya dehidrasi dan hipoglicemia. Asid urik boleh disingkirkan dari air kencing dan pengambilan air yang secukupnya sangat membantu.


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , , , , ,

Cerita kak long dan DIET

Sebelum ni kak long pernah share dengan korang kan macamana pembakaran lemak dengan OMEGA oleh salah seorang pelanggan kak N...

Jadi kali ni kak long nak share pula cerita kak long berdiet dan bakar lemak dengan OMEGA pulak...kisahnya, kak long ni tak pernah terfikir pun nak berdiet sebab diri terasa badan ni ok dan bila timbang berat, takde la jauh sangat naiknya...tapi satu hari ni, mak kak long datang la melawat kak long kat perak ni...perkara pertama yang dia tanya...KENAPA kak long MAKIN BESAR?? Pergh..bila mak sendiri dah sound kan...

Then kak long try la beberapa seluar yg memang kak long jarang pakai...hua..rasa nak menitik air mata..tak muat dah..rasa-rasanya beberapa bulan lepas, seluar-seluar ni masih boleh dipakai dengan selesa...

Maka...bermulalah pencarian kak long berkaitan diet...1st sekali kak long try diet atkins..

Diet atkins ni...diet karbohidrat, kak long dah lama tau pasal diet ni...diet atkins ni tidak membenarkan pengamalnya mengambil karbohidrat lebih dari 20gram. Makanan yang boleh diambil adalah protein dan sayur-sayuran berdaun hijau. Buah-buahan tidak digalakkan kerana buah mengandungi kadar karbohidrat yang agak tinggi...

kak long try diet ni 3 hari tetapi pada hari ketiga kak long diserang gastrik dan doktor menasihatkan agar kak long stop segala diet...tapi kak long ni degil..instead of terus stop diet, kak long masih berdiet tetapi mengurangkan pengambilan nasi. Kalau sebelum ni, kak long ambil nasi sebagai sarapan, makan tengahari dan makan malam...maka kali ni, kak long ambil nasi 1 hari sahaja sama ada pagi atau tengah hari...Malam kak long sekadar ambil roti bersama lauk dan sayur. Selain tu, kak long turut mengamalkan suplemen SHAKLEE tentunya...OMEGA dan ALFALFA...

Omega kak long ambil 3 biji selepas lunch dan alfalfa 2 biji. Untuk minum petang, kak long ambil beberapa potong buah-buahan. Sebelum tu, kak long tak makan buah, tapi bila tak makan buah, kak long rasa selera makan meningkat....jadi kak long adakan tea break dgn mengambil buah-buahan. Alhamdulillah, selera makan berkurang dan memang rasa haus sahaja sepanjang hari. Kak long tetap mengambil dinner tetapi dengan portion yang lebih kecil...Lupa pula, setiap hujung minggu, kak long pastikan kak long ambil herblax untuk proses detox sistem pencernaan..

Mesti korang tertanya-tanya..HASILNYA??? Hasil yang sangat best dan kak long pasti kalau kak long berterusan mengambilnya, kak long boleh dapat semula berat masa anak dara dan yang paling penting, ukuran pinggang kak long berkurang 3 inci selepas 2 minggu...

Sekarang ni dah masuk bulan Rejab, jadi kak long tak berdiet tetapi kak long menggantikannya dengan berpuasa sunat...InsyaAllah, selain dari nak mendapat berat dan ukuran badan yang diidamkan, sistem pencernaan kita juga jadi lebih sihat dan bersedia untuk Ramadhan...dan yang paling utama mendapat pahala dan redhaNya...InsyaAllah...

Jadi kalau korang nak cuba basic slimming set ni...boleh hubungi kak long di nombor tertera di bawah..
Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , , ,

Bakar lemak dengan SHAKLEE OMEGAGUARD


Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*
Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
sumber: Shaklee website


Hari ni kak long nak kongsi pengalaman seorang pelanggan rakan biz kak long merangkap sifu kak long selepas pengambilan OmegaGuard Shaklee


Berat badan turun dengan Shaklee OmegaGuard (Testimoni Pengguna)**

“Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.

Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.
 

Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.
 

Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan.
 

Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated....kembung perut atau senak.
 

Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best!
 

Namun apa pun perlu ingat, nak kurus, slim TAK BOLEH hanya bergantung pada supplementsemata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang.”  Kredit : AnakkuWiraku


Bakar lemak jahat dengan lemak baik...

Itulah sebenarnya yang berlaku apabila Omega diambil...



Omega-3 Fatty Acids mempengaruhi pelbagai jenis hormone yang dihasilkan oleh badan termasukLEPTIN yang merupakan hormone yang penting dalam pengawalan selera makan dan metabolisme. Ianya dihasilkan daripada lemak di dalam badan. Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. SEMAKIN RENDAH PARAS LEPTIN, SEMAKIN CEPAT ANDA AKAN BERASA LAPAR

Menurut satu kajian di the University of Navarra of Pamplona, Spain, Omega-3 Fatty Acids secara langsung dapat mengurangkan selera makan hasil kesannya terhadap tahap kelaparan seorang manusia. Ianya berkaitrapat dengan PENINGKATAN PARAS LEPTIN di dalam badan.Subjek kajian bagi satu kes kajian yang diterbitkan dalam “Appetite” tahun 2008 telah mengambil diet tinggi dengan Omega-3 Fatty Acids menunjukkan yang mereka kurang berasa lapar semasa dalam proses diet. Mengawal rasa lapar adalah salah satu kunci untuk berjaya dalam diet. Sumber : Livestrong & Tuty


Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , ,

Masalah Keputihan di Kalangan Wanita

Salam semua...Hari ni kak long nak membawa kalian meneliti masalah yang sering dihadapi oleh kaum wanita sama ada yang masih remaja sehingga ke dewasa...Ada kala masalah ini dianggap taboo oleh sesetengah golongan namun kak long ingin menegaskan yang demi taraf kesihatan yang lebih baik seharusnya permasalahan ini dibincangkan dengan lebih terbuka dan berilmiah...

Keputihan merupakan masalah yang sering mengganggu urusan harian seseorang wanita...Bagaimana keputihan ini terjadi? Adakah ia benar-benar mengganggu kehidupan seharian?
Share:
Read More
, , , ,

Testimoni Bergambar ~ Kulit Lebih Sihat & Bebas Alahan

Kak long nak berkongsi dengan kalian satu testimoni seorang teman yang menggunakan Set Skin Care Euphoria dan Alfalfa...Wajahnya kini lebih bersih dan beliau bebas dari alahan..Jom kita baca...

 

Beliau adalah rakan kepada bisnes partner kak long...Beliau mempunyai masalah alahan terhadap makanan laut seperti sotong, udang....sehinggakan apa jua yang dimasak dengan makanan laut, jika beliau cuba mengambilnya...alahan tersebut tetap datang..Kesian kan...

Jadi pada akhir Januari 2012 lalu, beliau telah berjumpa dengan biz partner kak long ni dan berminat nak mencuba Set Kecantikan Kulit Euphoria....yang mengandungi B-compleks, Vitamin C dan Vitamin E...Memandangkan beliau mempunyai alahan, maka biz partner kak long ni turut mencadangkan Alfalfa sebagai suplement tambahan...

Setelah mencuba beberapa hari...beliau mengakui keberkesanan VITAMIN SHAKLEE ini...

 

Kenapa kami mencadangkan Pengambilan Set D @ Euphoria Skin Care Set:

1) B Complex
  • Kekurangan B complex boleh menyebabkan wajah kusam
  • Bantu mengurangkan lesu, menstabilkan hormon & mengurangkan stress yang boleh menganggu kulit dan menyebabkan jerawat!
  • Lebih b-complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana b-complex bertanggungjawab sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'
2) Sustainable Release Vita C
  • membantu proses pembaikan tisu-tisu kulit yang rosak
  • mengandungi kolagen yang membantu mengukuhkan sel kulit
  • bersifat antioksidan - melindungi kulit anda dari radikal bebas larut air (cth.; sinar UV) yang boleh menyebabkan penuaan kulit awal
3) Vita E Complex (with Selenium)
  • meningkatkan sistem imun yang penting untuk melawan penyakit kulit seperti jerawat, psoriasis dan sebagainya
  • bersifat antioksidan - melindungi kulit anda dari radikal bebas larut lemak (cth.; sinar UV)
  • melindungi tisu dari teroksida seterusnya menyebabkan kulit lebih gebu (plump)
  • membantu mengurangkan parut dan kedut dengan cara melembutkan bebenang kolagen kulit
Selain dari Set di atas...kak long sangat mengesyorkan agar kalian turut menambah

Energizing Soy Protein
  • Mengandungi 8 jenis asid amino yang tidak dihasilkan oleh badan (hanya diperolehi dari makanan) bagi melengkapkan proses pembentukan sel-sel baru termasuk kulit
  • Sel kulit manusia diganti setiap 24 hari dan protein adalah unsur penting dalam sel
  • Protien adalah 'elastic fiber' yang boleh membantu penegangan kulit
  • Protein membantu mengurangkan parut-parut dan kulit jadi lebih anjal dan gebu


Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu 

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
,

Alfalfa dan Lecithin ~ Apa yg anda perlu tahu?


Gabungan dua vitamin ini iaitu Alfalfa dan Lecithin oleh individu yang mempunyai niat untuk pengurusan berat badan malah ibu menyusu sekalipun adalah sangat sesuai. Namun seperkara yang perlu kita tahu tentang dua vitamin ini, pengambilan vitamin ini memerlukan kita minum banyak air. Banyak air yang dimaksudkan bukanlah di minum sekaligus tetapi secara berperingkat atau sedikit-sedikit yang berkadaran dengan masa.


Bagaimana kita nak tahu kita masih kurang air dengan pengambilan vitamin - vitamin ini? Sekiranya anda mengambil salah satu dari vitamin ini iaitu Alfalfa ataupun Lecithin atau kedua duanya sekali, maka anda perlu pastikan antara tanda-tanda kekurangan air ialah

  • badan kita ditumbuhi ruam,
  • tekak mudah rasa haus, 
  • kulit wajah ditumbuhi jerawat halus,
  • kulit menjadi kering dan gatal,
  • kulit bibir kering, 
  • ulser mulut 
  • mudah rasa nak demam.
  • sembelit

Maka apa yang dapat saya kongsikan ialah, pengambilan dua vitamin ini tidak digalakkan sama sekali diambil pada kuantiti yang banyak secara sekaligus kecuali anda memang pengamal tegar air kosong. Ini kerana air kosong membantu melancarkan penyerapan vitamin dan perjalanan darah itu sendiri.

credit 
 
Sekiranya anda ingin mengamalkan dua vitamin ini, dapatkan panduan dan nasihat tentang cara pengambilannya supaya anda dapat menikmati kesihatan yang sebenar seperti yang anda idamkan..



Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms/WhatsApp di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , ,

Testimoni ~ Berat turun 20kg dgn alfalfa, lecithin dan herb-lax

let the picture tells the story first.

~* credit to kak arnie


nah! macam mana? teruja tak? suplemen yang diambil oleh pengguna tersebut ialah :-
alfalfa (small 330 tabs) 
lecithin (180 tabs) 
herb lax (120 tabs)

Ingin tahu harga dan dapat tawaran istimewa dari kak long....boleh sms ke 0197987970 atau email ke nuradhamansor@yahoo.com

Share:
Read More
, , , ,

Kenapa Perlu Tahu Kebaikan?



Sangat baik jika kita tahu apa kebaikan produk yang kita makan.
Bagi yang baru mengenali Euphoria Breastfeeding Set :
jom ketahui apa fungsi setiap vitamin ini.
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : 

Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa : 
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu  MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.
** Keempat-empat suplemen di atas terdapat dalam set penyusuan asas yang kami cadangkan. Namun, untuk hasil lebih optimum, anda boleh memilih untuk menambah Ostematrix dan/atau ESP (Energizing Soy Protein)
 Pengambilan protien dan kalsium yang seimbang dan mengikut keperluan tubuh sangat membantu mempercepatkan penghasilan susuibu dan ditambah baik apabila si ibu kerap kosongkan payudara melalui direct feeding atau pumping session. 


Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.
Share:
Read More
, ,

Isteri..Jangan Lupa Menjadi Isteri...



Kawan-kawan tahu tak bahawa gabungan Alfalfa dan Vitamin E sebenarnya sangat bagus untuk menjadikan anda isteri dan ibu yang hebat?

Kawan-kawan tahu kan bahawa Alfalfa yang kawan-kawan makan untuk tujuan membanyakkan susu tu juga boleh merawat masalah keputihan pada wanita?

Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.

Menarik kan?

Bagaimana pula dengan Vitamin E? Ehem.. ehem..

Vitamin E ni pula selain daripada untuk mencantikkan kulit, antioksidan dan memanaskan badan (bagi yang mengalami lenguh-lenguh sendi ; emak-emak kita ; saya selalu suggest ambik SET D dgn tambahan Ostematrix), Vitamin E juga adalah vitamin yang berkaitan dengan intimacy!

Tak percaya ke? Saya excerp info daripada blog kak arnie (genkimomma.com).
Asparagus :
Contains vitamin E to stimulate the production of sex hormones, thus leading to a healthier sex life
So, amacam? Teruja? Vitamin E TIDAK menggangu penyusuan. Saya sendiri pun makan Vitamin E sebab lepas-lepas pantang dulu dok sakit-sakit jari (suka main air dalam pantang kot!). Memang best Vitamin E ni taww.. parut kat badan pun clear aje :)

So, samada kawan-kawan tambahkan Vitamin E ke dalam suplemen yang kawan-kawan makan sekarang, ataupun dapatkan SET F ( F for Feminine = Kewanitaan).
Oh ye! SET F ni juga sesuai diamalkan oleh bakal pengantin :)

Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut dengan sms ke 0197987970

Share:
Read More
, , , , , , , , ,

SHAKLEE & SLIMMING SET



Sejak balik dari mengikut suami outstation, saya dapat merasakan badan saya tambah berisi. Walaupun bila ditimbang naik +- 1kg tp bila tengok cermin nampak muka tembam ja. Perut pun ke depan lebey, cam pregnant berapa bulan tah. Oh tidak, sudahlah weekend ni ada award night untuk pencapaian dalam Shaklee. Jadi, kalau sebelum ni saya hanya mengambil vitalea, lecithin dan alfalfa untuk tujuan menjaga berat badan, kini saya up lagi.

Dalam program slimming/detox set terdiri dari herb lax, lecithin dan alfalfa. Ketiga-tiga ini membantu dalam proses percernaan dan detox. Jadi saya pun tambah herb lax dalam senarai supplement saya. 

Untuk membantu diet saya juga, saya akan displinkan diri mengambil cinch shake mix dan energizing soy protein. Sebenarnya cinch shake mix dan herb lax tak disarankan untuk ibu menyusu anak kerana khuatir anak akan cirit birit. Namun, dari pemerhatian saya, anak saya yang berusia 15 bulan tu, tak ada mendapat kesan-kesan sampingan dari slimming series yang saya baru mulakan ini.

Fungsi Cinch Shake Mix bukan sekadar memberi rasa kenyang. Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan. Jadi leusina ini akan membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot. Ini bermakna, hasilnya nanti badan akan berat dengan otot bukan berat dengan lemak.

Namun, untuk ibu menyusu di luar sana, jika ada kekhuatiran boleh ambil energizing soy protein untuk menggantikan cinch shake mix. Saya sendiri telah mengalami kesan positif dengan pengambilan ESP secara teratur semasa Ramadhan tahun lepas. Memang time raya tu, rasa best dan orang perasan perubahan diri yang kembali maintain selepas melahirkan anak kedua.

Ramai yang bertanya tentang Shaklee slimming series. Sebernanya Shaklee weight management mengajurkan Cinch sebagai solution. Namun, kami memberikan pilihan yang lain bergantung kepada budget dan situasi anda.

Antara produk yang membantu dalam program diet adalah seperti
-Cinch Shaklee Mix
-Cinch Energy Tea Mix
-Energizing Soy Protein
-Lecithin
-Alfalfa
-Herb Lax
-Fiber
-Vitalea


Banyakkan? Bukan semua anda perlu ambil. Ia bergantung kepada keadaan kesihatan dan berat anda juga. Antara senario dan cadangan supplement seperti:

Jika anda tidak gemuk, cuma sekadar nak maintain berat badan ideal, saya mengesyorkan

  • Alfalfa, Vitalea dan Lecithin.
Jika anda sudah agak berusia, mengalami pertambahan berat badan yang serius, berisiko untuk diabetis dan mempunyai tahap kolestrol yang tinggi, cadangan saya

  • Alfalfa, Fiber dan Herb Lax
  • Tambahan Vitalea dan Lecitin jika berkemampuan
Jika anda nak kurangkan berat badan tapi sukar mengawal nafsu

  • Lecithin dan Cinch Shake Mix
Jika anda ibu menyusu dan hendak kurangkan berat badan, pilihan yang ada mengikut budget

  • Set B
  • Set B + ESP
  • Set B + ESP + Lecithin
Kalau anda tak ada masalah budget, silalah beli semua senarai di atas. :D. 

kredit to ida

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.
Share:
Read More
, , , , , , ,

Testimoni ~ Set Penyusuan Shaklee Dengan Pelbagai Manfaat

Alhamdulillah. Permintaan menggalakkan terhadap set penyusuan asas Shaklee (SET B) membuktikan semakin ramai ibu-ibu di luar sana yang kian prihatin dengan kesihatan mereka demi untuk anak dan suami tercinta. Bukan semata-mata mahu menambah susu, tetapi juga mahu sentiasa sihat, kekal cergas bertenaga dan tampak awet muda.
Kali ni, kita baca pula pengakuan Siti (credit to Mommy Lyna) tentang kesan yang beliau perolehi hasil pengambilan SET B.
set tambah susu shaklee

Salam kak lyna,
saya dah makan bf set yg saya beli dgn akak sejak hari saya received supplement tu.. and i’ve got to say, i’m amazed wid d results..
  1. susu saya nampak pekat dan lazat(kuning kehijau2an) tiap2 pagi, tghari n petang dah kurang skit tapi tak cair, sukenye..
  2. i’ve had quite a busy schedule dis week.. tapi tak rasa penat melampaumcm sebelum ni (sampai kdg2 bleh jadi emo tiba2 hahaha)
  3. resdung n bersin tiap2 pagi yang agak teruk nampak mcm dah kurang skit. beberapa minngu sebelum ni saya mcm selalu sgt selesema n pening..
  4. bleh rasa tekanan berkurangan sbb saya lebih senang tersenyum n byk buat klaka dgn hubby mcm dulu.. kadar stress bawah kawalan hehehe..
Syukur alhamdulillah. Seronok sangat apabila kami tahu pengambilan Set B ini sangat 
membantu anda.

Selain daripada Set B (basic breastfeeding set) ini, kami turut menyediakan beberapa jenis set penyusuan yang lain untuk anda. So, bolehlah anda membuat pilihan
  • SET B ( vitalea,b complex, vitamin c, alfalfa)
  • SET E ( vitalea, b complex,vitamin c, alfalfa, ostematrix (calcium-magnesium)) 
  • TRIPPLE M (SET B + ESP + OSTEMATRIX) 

Share:
Read More
, , , , , , ,

Anda RESDUNG? SET B juga BOLEH memBANTU

credit tMama Arissa




alhamdulillah..hajat ambil set bf shaklee utk tingkatkan susu yg berzat..tak sangka set ni bantu sangat dlm masalah resdung sejak 20thn lalu..harap mmg itu jawapannya...sy perasan sejak makan set ni, kalau saya makan apa2 yg berunsur telur, sy akan gatal, selsema, skt kepala...but now, mmg byk bezanya...ni yg buat sy jatuh cinta kat shaklee..hehe..





Anda boleh mencuba Set G, yang kami khususkan untuk masalah RESDUNG, ALERGY, ECZEMA, ASTHMA, GEGATA.
 
Set G terdiri daripada.... Vitamin C , B Complex & Alfalfa


Apa fungsi setiap vitamin di atas?

B Complex - sebagai agen penenang dan penstabil hormon
Vitamin C - antioksidan, memperbaiki sel-sel rosak
Alfalfa - mengurangkan keradangan dan gatal-gatal akibat lima penyakit di atas
**(alfalfa tidak boleh diambil oleh mereka yang menghidap SLE iaitu penyakit antibodi berlebihan dalam badan)



Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.
Share:
Read More
, , , , , ,

BiLa SuaMi MaKaN SET B...CeriTa DiLLa



 * sila klik gambar untuk besarkan imej.

Siapa kata lelaki tak boleh makan set B? Boleh....

Salam mesra dari kak long
Share:
Read More