Posts

Showing posts with the label alfalfa

RAHSIA ALFALFA YANG PATUT KITA TAHU

Image
Salam sayang 

Kak long memang ada alahan sejak kecik lagi. Setiap pagi kalau tak bersin lebih dari 4 kali bukan kak long lah namanya.

Masa zaman belajar dulu,kak long rajin ambil vitamin C sebab nak kurangkan alahan ni lah...Masa tu beli kat farmasi dan cuba pelbagai brand..nak cari yang sedap je masa tu ;). Tapi ambil vitamin C sahaja pun tak lah membantu sangat,kak long masih berhadapan dengan selesema dan bersin di waktu pagi (atau ketika sejuk). Bersin-bersin tu tetap ada tapi ada kurangnya...

Bila kenal Shaklee, kak long ambil full set untuk resdung dan alahan yang ada ALFALFA, B Complex dan Vitamin C. Alhamdulillah nampak perubahan yang positif. Kurang dah bersin-bersin di waktu pagi tu.. Takde lagi sesi menggosok-gosok hidung (sampai tanggal katanya hahaha). Dan yang paling best tu, sejak amik set resdung ni, bau-bau badan yang ala ala kepam tu pun hilang weiii...

Rupa-rupanya ni semua penangan si ALFALFA ni lah...


Alfalfa ni kan akarnya boleh mencecah 6 meter panjang. Bila ak…

ALFALFA SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Sekarang ni dah macam-macam benda nak diviralkan. Banyak-banyak suplemen.. Kak long rasa SHAKLEE antara produk yang HOT dan selalu jadi mangsa VIRAL
Takpe...macam yang selalu orang kata.. Produk yang bagus dan berkesan memang selalu jadi mangsa... Yang penting Pengedar Shaklee harus menambah lagi ilmu mereka supaya dapat memberi konsultasi kepada pelanggan dengan lebih baik
Mengenai kes yang viral baru-baru ni berkaitan ALFALFA... Pihak Pengurusan Shaklee telahpun mengeluarkan satu MEMO berkaitannya...
Ini part yang paling kak long suka..sebab Shaklee merupakan syarikat yang mementingkan KESELAMATAN PRODUK serta KEBERKESANAN PRODUK. 
Pelaburan jutaan ringgit diberikan khusus untuk bahagian R&D Shaklee bagi memastikan produk yang dihasilkan SENTIASA SELAMAT dan SENTIASA BERKESAN. 
Jadi jika ada di antara korang yang mengalami simptom yang pelik-pelik lepas mengambil produk Shaklee... hubungi je nombor di atas... Tak perlu nak viralkan lagi ye...
Nur Adha @ Kak Long 
Pe…

Pengambilan SET KURUS SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Sebelum ni kak long dah kongsikan SET KURUS SHAKLEE kan...

Ada yang bertanya, perlukah ambil setiap satu seperti yang dicadangkan.... Secara personal kak long akan katakan ia perlu. Kenapa?

Sebab setiap langkah yang ditunjukkan adalah bertujuan untuk memastikan produk yang diambil berkesan.

Di bawah ni kak long berikan cara PENGAMBILAN SET KURUS SHAKLEE


Hari 1 - Hari 3
Langkah detox perlu dilakukan. Ini untuk memastikan selepas ini, proses penyingkiran lemak dan penyerapan vitamin berlaku dengan efisien Ambil 3 biji Alfalfa sebelum sarapan (peringatan: Maksimum Alfalfa boleh diambil 10 biji namaun untuk peringkat awal mulakan dengan dos yang rendah) atau Ambil 4 biji herblaxsebelum tidur
Hari 4 dan seterusnya
Ambil3 biji Alfalfa sebelum sarapan (peringatan: Maksimum Alfalfa boleh diambil 10 biji namaun untuk peringkat awal mulakan dengan dos yang rendah) Ambil Lecithin 3 biji selepas makan tengahari Ambil Lecithin 3 biji selepas makan malam ** Jika anda mengambil Cinch Shake; Sa…

Omega pencegah Gout

Hai semua


Apa lunch korang ya tengahari ni? Ada yang amik makanan laut atau daging?


Malam semalam kak long dinner dengan meatball IKEA yang sangat famous tu. Maklumlah bila berada di Kota Damansara ni, IKEA antara tempat wajib pergi


Dan mencuba Swedish Meatball memang aim kak long malam tadi. Memang sedap dan sangat mengenyangkan. Tapi kena beringat sebab pengambilan daging merah yang banyak sangat mengundang risiko penyakit seperti gout, darah tinggi dan sakit jantung.


Sebagai langkah pencegahan, terutama jika kita mempunyai keturunan yang mempunyai penyakit kardiovaskular seperti yang kak long sebutkan tadi, pengambilan vitamin tambahan memang sangat membantu selain daripada memperbaiki cara pemakanan seharian.


Shaklee ada produk pencegah Gout? Omega guard dan alfalfa serta performance drink adalah set gout yang kak long cadangkan untuk mereka yang nak mencegah mahupun yang sudah ada gout.


Omega guard
kandungan DHA dan EPA iaitu asid lemak dipercayai bertindak untuk mengurangkan rad…

Cerita kak long dan DIET

Sebelum ni kak long pernah share dengan korang kan macamana pembakaran lemak dengan OMEGA oleh salah seorang pelanggan kak N...

Jadi kali ni kak long nak share pula cerita kak long berdiet dan bakar lemak dengan OMEGA pulak...kisahnya, kak long ni tak pernah terfikir pun nak berdiet sebab diri terasa badan ni ok dan bila timbang berat, takde la jauh sangat naiknya...tapi satu hari ni, mak kak long datang la melawat kak long kat perak ni...perkara pertama yang dia tanya...KENAPA kak long MAKIN BESAR?? Pergh..bila mak sendiri dah sound kan...

Then kak long try la beberapa seluar yg memang kak long jarang pakai...hua..rasa nak menitik air mata..tak muat dah..rasa-rasanya beberapa bulan lepas, seluar-seluar ni masih boleh dipakai dengan selesa...

Maka...bermulalah pencarian kak long berkaitan diet...1st sekali kak long try diet atkins..

Diet atkins ni...diet karbohidrat, kak long dah lama tau pasal diet ni...diet atkins ni tidak membenarkan pengamalnya mengambil karbohidrat lebih dari 20gr…

Bakar lemak dengan SHAKLEE OMEGAGUARD

Image
Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.* Minyak Ikan Terbaik Di Dunia Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
sumber: Shaklee website

Hari ni kak long nak kongsi pengalaman seorang pelanggan rakan biz kak long merangkap sifu kak long selepas pengambilan OmegaGuard Shaklee


Berat badan turun dengan Shaklee OmegaGuard (Testimoni Pengguna)**
“Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum…

Masalah Keputihan di Kalangan Wanita

Image
Salam semua...Hari ni kak long nak membawa kalian meneliti masalah yang sering dihadapi oleh kaum wanita sama ada yang masih remaja sehingga ke dewasa...Ada kala masalah ini dianggap taboo oleh sesetengah golongan namun kak long ingin menegaskan yang demi taraf kesihatan yang lebih baik seharusnya permasalahan ini dibincangkan dengan lebih terbuka dan berilmiah...

Keputihan merupakan masalah yang sering mengganggu urusan harian seseorang wanita...Bagaimana keputihan ini terjadi? Adakah ia benar-benar mengganggu kehidupan seharian?

Testimoni Bergambar ~ Kulit Lebih Sihat & Bebas Alahan

Image
Kak long nak berkongsi dengan kalian satu testimoni seorang teman yang menggunakan Set Skin Care Euphoria dan Alfalfa...Wajahnya kini lebih bersih dan beliau bebas dari alahan..Jom kita baca...


Beliau adalah rakan kepada bisnes partner kak long...Beliau mempunyai masalah alahan terhadap makanan laut seperti sotong, udang....sehinggakan apa jua yang dimasak dengan makanan laut, jika beliau cuba mengambilnya...alahan tersebut tetap datang..Kesian kan...
Jadi pada akhir Januari 2012 lalu, beliau telah berjumpa dengan biz partner kak long ni dan berminat nak mencuba Set Kecantikan Kulit Euphoria....yang mengandungi B-compleks, Vitamin C dan Vitamin E...Memandangkan beliau mempunyai alahan, maka biz partner kak long ni turut mencadangkan Alfalfa sebagai suplement tambahan...
Setelah mencuba beberapa hari...beliau mengakui keberkesanan VITAMIN SHAKLEE ini...

Kenapa kami mencadangkan Pengambilan Set D @ Euphoria Skin Care Set:
1) B Complex Kekurangan B complex boleh menyebabkan wajah kusamBant…

Alfalfa dan Lecithin ~ Apa yg anda perlu tahu?

Image
Gabungan dua vitamin ini iaitu Alfalfa dan Lecithin oleh individu yang mempunyai niat untuk pengurusan berat badan malah ibu menyusu sekalipun adalah sangat sesuai. Namun seperkara yang perlu kita tahu tentang dua vitamin ini, pengambilan vitamin ini memerlukan kita minum banyak air. Banyak air yang dimaksudkan bukanlah di minum sekaligus tetapi secara berperingkat atau sedikit-sedikit yang berkadaran dengan masa.

Bagaimana kita nak tahu kita masih kurang air dengan pengambilan vitamin - vitamin ini? Sekiranya anda mengambil salah satu dari vitamin ini iaitu Alfalfa ataupun Lecithin atau kedua duanya sekali, maka anda perlu pastikan antara tanda-tanda kekurangan air ialah
badan kita ditumbuhi ruam,tekak mudah rasa haus, kulit wajah ditumbuhi jerawat halus,kulit menjadi kering dan gatal,kulit bibir kering, ulser mulut mudah rasa nak demam.sembelit
Maka apa yang dapat saya kongsikan ialah, pengambilan dua vitamin ini tidak digalakkan sama sekali diambil pada kuantiti yang banyak secara sek…

Testimoni ~ Berat turun 20kg dgn alfalfa, lecithin dan herb-lax

Image
let the picture tells the story first.

~* credit to kak arnie


nah! macam mana? teruja tak? suplemen yang diambil oleh pengguna tersebut ialah :- alfalfa (small 330 tabs)  lecithin (180 tabs)  herb lax (120 tabs)
Ingin tahu harga dan dapat tawaran istimewa dari kak long....boleh sms ke 0197987970 atau email ke nuradhamansor@yahoo.com

Kenapa Perlu Tahu Kebaikan?

Sangat baik jika kita tahu apa kebaikan produk yang kita makan. Bagi yang baru mengenali Euphoria Breastfeeding Set : jom ketahui apa fungsi setiap vitamin ini. Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi :
Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.
Vitamin C : Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
Alfalfa : Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu  MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU. ** Keempat-empat suplemen di atas terdapat dalam set penyusuan asas yang kami cadangkan. Namun, untuk hasil lebih optimum, anda boleh memilih untuk menambah Ostematrix dan/atau ESP (Energizing Soy Protein) Pengambilan protien dan kalsium yang seimbang dan mengikut keperlua…

Isteri..Jangan Lupa Menjadi Isteri...

credit
Kawan-kawan tahu tak bahawa gabungan Alfalfa dan Vitamin E sebenarnya sangat bagus untuk menjadikan anda isteri dan ibu yang hebat?
Kawan-kawan tahu kan bahawa Alfalfa yang kawan-kawan makan untuk tujuan membanyakkan susu tu juga boleh merawat masalah keputihan pada wanita?
Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.
Menarik kan?
Bagaimana pula dengan Vitamin E? Ehem.. ehem..
Vitamin E ni pula selain daripada untuk mencantikkan kulit, antioksidan dan memanaskan badan (bagi yang mengalami lenguh-lenguh sendi ; emak-emak kita ; saya selalu suggest ambik SET D dgn tambahan Ostematrix), Vitamin E juga adalah vitamin yang berkaitan dengan intimacy!
Tak percaya ke? Saya excerp info daripada blog kak arnie (genkimomma.com). Asparagus : Contains vitamin E to stimulate the production of sex hormones, thus lead…

SHAKLEE & SLIMMING SET

Sejak balik dari mengikut suami outstation, saya dapat merasakan badan saya tambah berisi. Walaupun bila ditimbang naik +- 1kg tp bila tengok cermin nampak muka tembam ja. Perut pun ke depan lebey, cam pregnant berapa bulan tah. Oh tidak, sudahlah weekend ni ada award night untuk pencapaian dalam Shaklee. Jadi, kalau sebelum ni saya hanya mengambil vitalea, lecithin dan alfalfa untuk tujuan menjaga berat badan, kini saya up lagi.

Dalam program slimming/detox set terdiri dari herb lax, lecithin dan alfalfa. Ketiga-tiga ini membantu dalam proses percernaan dan detox. Jadi saya pun tambah herb lax dalam senarai supplement saya.

Untuk membantu diet saya juga, saya akan displinkan diri mengambil cinch shake mix dan energizing soy protein. Sebenarnya cinch shake mix dan herb lax tak disarankan untuk ibu menyusu anak kerana khuatir anak akan cirit birit. Namun, dari pemerhatian saya, anak saya yang berusia 15 bulan tu, tak ada mendapat kesan-kesan sampingan dari slimming series yang saya baru …

Testimoni ~ Set Penyusuan Shaklee Dengan Pelbagai Manfaat

Image
Alhamdulillah. Permintaan menggalakkan terhadap set penyusuan asas Shaklee (SET B) membuktikan semakin ramai ibu-ibu di luar sana yang kian prihatin dengan kesihatan mereka demi untuk anak dan suami tercinta. Bukan semata-mata mahu menambah susu, tetapi juga mahu sentiasa sihat, kekal cergas bertenaga dan tampak awet muda.
Kali ni, kita baca pula pengakuan Siti (credit to Mommy Lyna)tentang kesan yang beliau perolehi hasil pengambilan SET B.
Salam kak lyna, saya dah makan bf set yg saya beli dgn akak sejak hari saya received supplement tu.. and i’ve got to say, i’m amazed wid d results.. susu saya nampak pekat dan lazat(kuning kehijau2an) tiap2 pagi, tghari n petang dah kurang skit tapi tak cair, sukenye.. i’ve had quite a busy schedule dis week.. tapi tak rasa penat melampaumcm sebelum ni (sampai kdg2 bleh jadi emo tiba2 hahaha) resdung n bersin tiap2 pagi yang agak teruk nampak mcm dah kurang skit. beberapa minngu sebelum ni saya mcm selalu sgt selesema n pening.. bleh rasa tekanan berkur…

Anda RESDUNG? SET B juga BOLEH memBANTU

credit to Mama Arissa



Mushafizah A Samad alhamdulillah..hajat ambil set bf shaklee utk tingkatkan susu yg berzat..tak sangka set ni bantu sangat dlm masalah resdung sejak 20thn lalu..harap mmg itu jawapannya...sy perasan sejak makan set ni, kalau saya makan apa2 yg berunsur telur, sy akan gatal, selsema, skt kepala...but now, mmg byk bezanya...ni yg buat sy jatuh cinta kat shaklee..hehe..



Anda boleh mencuba Set G, yang kami khususkan untuk masalah RESDUNG, ALERGY, ECZEMA, ASTHMA, GEGATA.

Set G terdiri daripada.... Vitamin C , B Complex & Alfalfa

BiLa SuaMi MaKaN SET B...CeriTa DiLLa

Image
* sila klik gambar untuk besarkan imej.

Siapa kata lelaki tak boleh makan set B? Boleh....

Salam mesra dari kak long