Showing posts with label vitamin E. Show all posts
Showing posts with label vitamin E. Show all posts

BAHAN RAHSIA VITAMIN E - Pengedar Shaklee Manjung

Korang tau tak apa BAHAN RAHSIA dalam VITAMIN E SHAKLEE?





Nak tau apa dia? Ini dia minyak biji anggur.

Minyak biji anggur ni merupakan agen antioksidan yang sangat bagus. Ia berfungsi dalam mempercepatkan pertumbuhan sel kulit dan juga melembutkan kulit. Ia mempunyai kandungan asid linoleik yang tinggi.


Kalau korang perasan, ada sesetengah bahan kosmetik pun ada minyak biji anggur ni tau.

Minyak ini sangat bermanfaat dalam memperbaiki kulit rosak, kulit kasar, bermasalah atau kulit terbakar disebabkan pancaran matahari.

Nampak gayanya macam boleh buat sunscreen je kan hehehe. Sebab tu lah kalau siapa yang mengamalkan VITAMIN E ni ibarat dah ada pelindung sinar uv. Bukan setakat kat muka tapi seluruh badan. Best kan.

Ibu-ibu yang ada masalah tumit atau siku kasar, jom kita cuba. 

Manalah tahu, boleh buat testimony sendiri lepas ni

Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , , ,

VITAMIN UNTUK KULIT

Salam sayang

Rajin tak korang membelek-belek muka kat cermin tu.

Ada tak bintik-bintik hitam atau putih terutamanya di bahagian T (T-Zone). Kalau ada, senasib lah kita ye. Memang sangat rimas bila ternampak je makhluk putih dan hitam ni kan. Kekadangan tu rasa nak cungkil aje bagi keluar dan bersih kulit kita.

Selain masalah bintik atau noda hitam dan putih, apabila usia meningkat ke 40an, masalah jeragat pula akan timbul. Jeragat seringkali dikaitkan dengan masalah ketidakseimbangan hormon serta kekurangan sumber kolagen di dalam badan.

Untuk mengatasi masalah kulit sebenarnya pengambilan VITAMIN yang betul banyak membantu



i) Vitamin C

Vitamin C penting dalam pembentukan kolagen. Ramai di antara kita yang mengamalkan produk berunsurkan kolagen. Tetapi sebenarnya dengan pengambilan vitamin C yang konsisten ia membantu penghasilan kolagen yang lebih baik

Keistimewaan Vitamin C Shaklee >>> Terdiri daripada gabungan 120mg Bioflavonoid yang membantu tindakan vitamin C lebih efektif serta bertindak secara pelepasan masa. Ini bermaksud 1 biji tablet 500mg akan dilepaskan setiap 1 jam dengan kadar 100mg

ii) Vitamin E

Turut digelar vitamin awet muda kerana ia membantu melambatkan penuaan. Vitamin E juga dikatakan menyeimbangkan hormon serta mengawal kandungan minyak/ sebum pada liang roma kulit.

Keistimewaan Vitamin E Shaklee >>> Vitamin E dari unsur semulajadi (d- alfa-tokoferol) sebanyak 400iu per kapsul. Mengandungi unsur Selenium (10mcg) yang mana selenium dan vitamin E bertindak bersama-sama secara sinergistik. Selain itu, Vitamin E Shaklee mempunyai ekstrak biji anggur yang memberikan kadar antioksidan 20x ganda lebih tinggi berbanding vitamin E.

iii) Protein

Membantu mengurangkan kesan hitam akibat kulit mati. Menghasilkan sel baru yang lebih sihat. Kulit yang tidak cukup protein akan lebih mudah kusam dan tidak bersinar.

Keistimewaan ESP Shaklee >>> lengkap dengan 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh badan. Dihasilkan tanpa melibatkan proses beralkohol. ESP dihasilkan daripada soya yang asli dan bukan diubahsuai genetik. Melalui program pemantauan penghasilan soya yang berkualiti iaitu IPP (Identity Preservation Program). 1 hidangan ESP bersamaan dengan 14g protein dan mempunyai GI yang rendah iaitu 39 sahaja



Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 019-7987970
Share:
Read More
, ,

PROMOSI BERGANDA - VIT C & VIT E

Salam sayang 

Promosi bulan baru kembali lagi... Kedua-duanya berkaitan kecantikan kulit, anti penuaan dan imun sistem

Nak tau ke apa promo bulan ni...



Dan yang seronok lagi.... Berganda-ganda seronoknya... Ada TWIN PACK... Sesuai untuk para pelanggan yang membeli untuk dikonsumsi sendiri


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , , ,

Bila SET CANTIK menunjukkan HASIL

Salam sayang

Tentu ramai yan nak kelihatan cantik dengan kulit yang sihat menjelang Hari Raya nanti ye..

Hari ni kak long sharekan testimoni seorang pengamal SET CANTIK kami.

Apa yang terkandung dalam SET CANTIK kami?

SET CANTIK mengandungi 

VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 500gm
- bertindak sebagai antioksidan 
-membantu pembinaan kolagen pada kulit

VITAMIN E COMPLEX
- salah satu vitamin yang mampu mengurangkan parut 
- menghalang pembentukan sel abnormal

VITAMIN B COMPLEX
- sangat bagus untuk menenangkan saraf
- menjadikan kulit wajah lebih berseri-seri



Jika berminat untuk mencuba SET CANTIK, KLIK je kat ikon di bawah ni. 
Selamat bershopping






 
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

VITAMIN E UNTUK KITA SEMUA

Salam sayang

**Ini adalah pinned post. Sila scroll ke bawah untuk entry terkini

Alhamdulillah, Jun 2014 dah mula menjengah. Hampir setengah tahun 2014 telah kita lalui.

Bila bulan baru, tentu ramai yang tertanya-tanya apakah PROMOSI SHAKLEE JUN 2014.

Khusus untuk semua pembaca rahsiasihat.com, PROMOSI JUN 2014 adalah....


Nantikan entry-entry berkaitan VITAMIN E yang akan kak long kongsikan dengan kalian

Tungguuuuuu....


 
 Nur Adha
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , ,

VITAMIN CINTA ~ Bacaan khusus suami isteri

**peringatan...untuk bacaan suami isteri sahaja**

Produk yang kak long maksudkan adalah VITAMIN E.

Jika anda atau pasangan anda sering sakit atau bekerja terlalu kuat atau dalam keadaan tertekan sehingga menyebabkan kehidupan dan kesihatan seks anda terganggu, mungkin Vitamin E mampu membantu mengatasi masalah anda. 

Apa kebaikan Vitamin E untuk kesihatan seksual?

Bagi kaum lelaki, pengambilan Vitamin E selama seminggu secara konsisten dipercayai membantu dalam perkara-perkara berikut:
a) lebih banyak tenaga seksual
b) lebih keras
c) ereksi lebih lama
d) mudah teransang apabila disentuh
e) kepuasan seks yang lebih kuat dan kerap. 

Kebanyakan wanita yang mengambil vitamin E untuk sekurang-kurangnya 3 bulan didapati terdapat peningkatan terhadap keinginan terhadap seks, mudah teransang, lebih  sensasi, pelinciran yang lebih baik, dan tahap klimaks yang tinggi. 


Pengambilan Vitamin E bukan sahaja untuk kesihatan seks anda malah turut merangkumi kesihatan keseluruhan anda




Jika anda mahu mencuba vitamin Shakle...
Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.
Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More

BAGAIMANA NAK MEMILIH VITAMIN E YANG BETUL

Salam sayang

Vitamin E biasanya hadir dalam 2 bentuk sama ada semula jadi atau sintetik.Vitamin E semula jadi lebih baik diserap di dalam badan berbanding bentuk sintetik. 

Untuk mengetahui sama ada VITAMIN E itu semula jadi atau sintetik adalah dengan melihat pada label vitamin tersebut. Vitamin E semulajadi berlabel dengan "d-alpha-tokoferol" manakala untuk sintetik labelnya adalah "dl-alpha-tokoferol".

Apa beza antara sintetik dan semulajadi?

Vitamin E semulajadi - d-alpha-tokoferol 1mg = 1.5 IU

Vitamin sintetik E - dl-alpha-tokoferol 1mg = 1.0 IU

Berdasarkan jadual kesetaraan di atas, kita boleh melihat yang Vitamin E semulajadi adalah 1.5 kali lebih berkesan berbanding sintetik. 

sumber

 Jangan risau ye sebab 
VITAMIN E SHAKLEE didatangkan dalam bentuk semulajadi
Yang lebih baik, Vitamin E Shaklee dilengkapi dengan unsur SELENIUM. 
Unsur selenium inilah yang meningkatkan penyerapan Vitamin E dalam badan kita.

Jadi anda dah tau Vitamin E mana yang ingin dibeli? Kak long sudah... 

Ingin mencuba keberkesanan Vitamin E Shaklee? Dapatkan hanya dari kak long


 
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , ,

VITAMIN E untuk KAUM ADAM???

Salam sayang

Biasanya bila kita sebut je VITAMIN E, apa yang kita nampak adalah berkaitan KULIT & WANITA... 

Vitamin E memang sangat dikenali dengan kesan keremajaan pada kulit ... Tapi korang semua tahu tak yang VITAMIN E sangat bagus manfaatnya untuk kaum ADAM???

Apa kata korang luangkan sedikit masa untuk membaca artikel berkaitan VITAMIN E dan KESIHATAN LELAKI di bawah ni

Selamat membaca 


Photo: Lelaki juga harus menjaga kesihatan demi menggalas tanggung jwb berat untuk menanggung seisi keluarga.   Dapatkan supplement kesihatan untuk kesihatan berpanjangan. 

Pm / sms / whatsapp 0197775430 untuk maklumat lanjut.


 
 Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

TIADA KESAN LECUR DENGAN VIT E

Salam sayang

Bila tengok promo bulan ni, teringat satu peristiwa...


Seorang 'anak biz' kak long ni, pagi-pagi dah berwasap... 
Bertanya apa yang boleh digunakan jika kaki terkena air panas.. 
Alkisahnya, si anak menendang cerek air panas lalu tertumpah ke atas kaki si ibu...

Apa yang kak long boleh bagitahu yelah, 
cuba sapukan tempat yang terkena air panas tu dengan VITAMIN E. 
Alhamdulillah, dapat respon yang baik dari beliau... 
Biasanya jika kita terkena air atau minyak panas, tentu tempat tu akan merah-merah, berasa perit dan pedih dan adakala kulit akan menggelembung.

Alhamdulillah, yang sebaliknya pula berlaku jika tempat melecur tu disapu dengan Vitamin E.
Kulit kurang kemerahan, tiada menggelembung dan kurang rasa perit.

In shaa Allah dalam masa 3-5 hari, tiada langsung kesan lecur tu.

Mungkin ibu-ibu di luar sana boleh mencuba. 
VITAMIN E bukan sahaja untuk kesihatan dalaman malah terbukti untuk kesihatan luaran.

Belum cuba belum tahu!!




Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

Fakta berkaitan VITAMIN E

JOM KITA BACA FAKTA BERKAITAN VITAMIN E
  1. Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. 
  2. Vitamin E memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada. 
  3. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. 
  4. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. 
  5. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. 
  6. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. 
  7. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. 
  8. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. 
  9. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.
Wahhh...banyak sungguh kebaikan VITAMIN E ni kan... Jika korang nak tahu, Shaklee pun ada mengeluarkan produk VITAMIN E COMPLEX.
Vitamin E complex Shaklee kini dengan ekstrak biji anggur
Seronok bila dapat amalkan Vitamin E ni, bukan sahaja bermanfaat untuk kesihatan dalaman kita malah ia juga jelas terserlah pada kesihatan kulit.

Siapa-siapa yang nak kulit yang flawless maka sebaiknya amalkan VITAMIN E COMPLEX ni setiap hari sekurang-kurangnya 3 bulan.


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More

KEBAIKAN VITAMIN E @ VITAMIN CANTIK

Salam sayang

Jika semalam kak long berkongsi info mengenai VITAMIN E, hari ni kita baca pula apa KEBAIKAN VITAMIN E dalam kehidupan seharian kita


  • Vitamin E merupakan vitamin anti-oksidan, maka para pengamal Vitamin E akan kelihatan lebih muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan
  • Vitamin E mampu mengurangkan parut di permukaan kulit yang mungkin disebabkan oleh jerawat mahupun kecederaan yang dialami
  • Vitamin E mampu memberi kesan kepada rambut menjadi lebih sihat, lebat dan berkilat
  • Sangat bagus dalam memperbaiki peredaran darah yang mana ia perlu untuk memperbaiki tisu. Ia membantu merawat sindrom Pre-menstrual symptom (PMS) dan penyakit fibrocystic payudara. Jika anda salah seorang yang menghidap sindrom PMS yang agak teruk, vitamin E sangat disarankan
  • Vitamin E memelihara kulit dari sinaran UV serta udara yang tercemar yang menjadi punca kepada jeragat, kedutan serta kanser kulit 
Di bawah ini adalah khasiat VITAMIN E untuk pasangan suami isteri

  • Vitamin E juga dikenali sebagai vitamin kesuburan bukan sahaja untuk wanita malah menambah kuantiti air mani lelaki. Kandungan selenium mampu meningkatkan jumlah sperma sihat terutama bagi lelaki yang mempunyai "low-count sperm"
  • Bagi suami isteri yang mengalami masalah kedinginan, Vitamin E adalah salah satu vitamin yang meningkatkan libido. Kajian menunjukkan lelaki yang mengambil vitamin E secara konsisten selama seminggu, akan kurang stress dan mempunyai tahap tenaga seksual yang lebih baik
  • Vitamin E membantu penghasilan hormon estrogen bagi lelaki dan menstabilkan keseimbangan progestron untuk wanita. Ia penting untuk mengawal keinginan, tarikan dan mood seksual


  Perunding Kesihatan Shaklee Anda!!
Share:
Read More

VITAMIN CANTIK ; VITAMIN E COMPLEX

Salam sayang

Sahabat-sahabat di luar sana, apa khabar anda ye... Cuti sekolah dah hampir bermula, tentu ibu bapa di luar sana dah merancang pelbagai aktiviti untuk anak-anak. Untuk kak long, in shaa Allah kami sekeluarga akan pulang ke kampung halaman di Johor (Mersing dan Batu Pahat) pada hari Rabu depan (anak-anak dah dok menghitung hari je ni).

Hujung minggu depan, akan bertambah seorang lagi ahli keluarga Wak Lan dan Mak Wok (nama manja ayah & ibu kak long). In shaa ALlah, adik bongsu kak long akan menamatkan zaman bujang beliau dengan gadis pilihan hati. Semoga majlis berjalan dengan lancar seperti yang telah dirancang.

Okay kembali kepada biznes asal blog ni heheheh... Dah lama kak long tak share kan dengan korang tentang satu suplemen berkaitan kecantikan kan...

VITAMIN E COMPLEX


Vitamin E Complex Shaklee merupakan salah satu vitamin yang dikenali untuk membantu kecantikan dan kesihatan kulit kerana ia merupakan salah satu vitamin anti-oksidan.

1 kapsul Vitamin E Complex Shaklee mengandungi 400iu vitamin E. Untuk mendapatkan jumlah sebanyak ini, seseorang perlu mengambil kira-kira 1kg gandum atau 500mL minyak safflower atau 500gm badam sehari. Namun dengan adanya Vitamin E Complex ni, dengan hanya 1 kapsul anda telah memperolehi manfaat sebanyak itu.

Vitamin E Complex Shaklee dihasilkan dari minyak soya organik dan minyak gandum yang memang kaya dengan vitamin E iaitu d-alpha tocopherol yang kemudiannya digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama dan delta). Vitamin E Complex Shaklee mengandungi 10mg unsur Selenium. Mengapa Selenium penting? Selenium merupakan unsur yang membantu penyerapan vitamin E ke dalam sel. Untuk jangka masa panjang, jika vitamin E diambil tanpa unsur Selenium, ia boleh menjadi toksik kepada badan kerana fungsi vitamin E yang tidak diserap sepenuhnya.

Jika anda perhatikan di botol Vitamin E Complex Shaklee, ada terdapat huruf "d" di pangkal. Huruf "d" ini menunjukkan yang ia dihasilkan dari sumber semulajadi, manakala huruf "l" pula menunjukkan yang vitamin itu dihasilkan secara sintetik.

Secara umumnya, Vitamin E bertindak 
  • Awet muda
  • Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
  • Mengurangkan parut
  • Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
  • Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat
  • Merawat masalah keintiman
  • Merawat masalah seksual lelaki
  • Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi

Kak long suka bermasker dengan vitamin E terutamanya jika ada jerawat-jerawat halus yang baru nak memunculkan diri. Jika malam ni kak long bermasker, in shaa Allah esok pagi, jerawat-jerawat tu pasti akan lenyap.


Perunding Kesihatan Shaklee Anda!!
Share:
Read More

IMPROVED FORMULA - VITAMIN E SHAKLEE

Shaklee sememangnya memperuntukkan bajet yang besar untuk bahagian PENYELIDIKAN & PEMBANGUNAN.... Sebab itulah, Shaklee sering mengeluarkan produk terbaru dan memperbaiki formula produk yang sedia ada...

TERKINI....VITAMIN E SHAKLEE.... 

Sebelum ini, Vitamin E Shaklee hanya dilengkapi dengan selenium sejenis mineral yang bertindak secara sinergi dengan Vitamin E... Kini VITAMIN E SHAKLEE dilengkapi dengan EKSTRAK BIJI ANGGUR


Apa kelebihan EKSTRAK BIJI ANGGUR?

Ekstrak biji anggur mengandungi kandungan polifenol yang tinggi. Polifenol yang terdapat di dalam biji anggur adalah PROCYANADIN.... Procyanadin merupakan sejenis antioxidan yang sangat bagus... Daripada beberapa kajian saintifik, didapati kandungan antioxidan dalam biji anggur melebihi 20 kali Vitamin E dan 50 kali dari Vitamin C... 

Procyanadin ini juga membantu dalam mengikat kolagen pada sel... Ikatan ini bertindak menegangkan kulit dan meningkatkan elastisiti kulit..secara tak langsung ia menjadi salah satu agen anti-penuaan...Selain itu, sifat semulajadi procyanadin yang bertindak sebagai pelindung sinar matahari membantu melindung kulit muka atau badan yang terdedah daripada risiko UV.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jadi...korang dah baca apa khasiat EKSTRAK BIJI ANGGUR kan.. Bila ditambah dalam VITAMIN E SHAKLEE... Maka SHAKLEE telah menghasilkan evolusi VITAMIN E yang sangat POWER!!!

Tunggu apa lagi??? Dengan harga yang sangat berpatutan dan pengambilan hanya 1 biji sehari, ia melengkapkan hidup anda demi kesihatan kulit, saraf serta sel...

Ingin meningkatkan taraf kesihatan anda?

Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

Lagi cerita VITAMIN E ~ Untuk LELAKI pula

Jika beberapa hari yang lepas kak long telah menulis mengenai SET WIFEY...

Tapi ada pula yang bertanya...LELAKI tak boleh ke nak amik VITAMIN E...

kredit
Untuk lelaki,

vitamin E ni membantu dari segi kesuburan sperm, meningkatkan pergerakan sperma, menambah bilangan sperma dan improve sexual drive

Ni beberapa info base on research

Improved Sperm motility


Research published in the March-April 2003 issue of "Archives of Andrology" indicates that study participants who took 400 mg of vitamin E in conjunction with 225 mcg of selenium showed improvements in sperm motility. MayoClinic.com reports that how well your sperm are able to move directly impacts your fertility as sperm need to be able to make their way over distances to fertilize an egg, and motility helps them to this.

Increase Sperm count


Vitamin E, an antioxidant, protects your body from damage from free radicals, according to Medline Plus. Research published in the February 2009 issue of the "Journal of the Indian Medical Association" suggests that low numbers of sperm correlate to free radical damage, and vitamin E may find use in guarding your sperm against this damage.


Boosted libido


Incorporating more vitamin E into your daily diet may help increase your sex drive. The Men's Fitness website reports that eating foods with vitamin E help raise the testosterone levels in your body. Without enough testosterone in your body, your sexual stamina and sexual interest may wane.

Read more: http://www.livestrong.com/article/294570-what-are-the-benefits-of-vitamin-e-regarding-sexual-activity-for-men/
 
 
Selain itu...en LELAKI juga boleh menambah OSTEMATRIX dalam jadual suplemen mereka..
Apa kebaikan Ostematrix?


Ostematrix adalah kalsium, magnesium yang lengkap dengan vitamin D. Ia diperlukan oleh tubuh untuk membina darah, saraf serta pembentukan tulang dan gigi yang kuat. Apabila badan cukup kalsium, kita akan mudah bangun dari tidur malah tidur kita juga lebih nyenyak dan berkualiti.
 
Dua suplemen ini memadai untuk En LELAKI...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More

VITAMIN E - Antioksidan Semulajadi

Bulan ni ada offer yang menarik dari Shaklee iaitu VITAMIN E... Jadi kak long nak mengambil kesempatan ni untuk memperkenalkan VITAMIN E ni kepada kawan-kawan di luar sana..


Vitamin E adalah vitamin larut lemak yang disimpan di dalam organ tubuh seperti hati, 
jantung, kelenjar pituitari, testis, uterus, darah dan otot. Namun, yang menariknya vitamin E ini ialah, 60-70% darinya akan disingkirkan dari tubuh setiap hari (tidak semua disimpan dalam badan) dan ia tidak menjadi toksik seperti vitamin A.

Vitamin E Shaklee dihasilkan dari minyak sayuran yang asli. Sumber utama Vitamin E Shaklee adalah d-alpha-tocopherol (d di awal menunjukkan yg ia adalah dari sumber asli dan bukan sintetik)


Kelebihan Vitamin E Complex Shaklee?
Vitamin E Complex Shaklee mengandungi Selenium. Ia adalah trace mineral yang amat penting untuk kesihatan. Selenium membantu dalam mencegah kanser.

Di dalam tubuh kita, selenium adalah komponen dalam sejenis enzim yang dipanggil glutathion peroxidase. Enzim ini wujud dalam cecair di dalam dan sekeliling sel dalam tubuh kita.

Tugasnya ialah menjaga sel dari dirosakkan oleh oksigen tak lengkap (radikal bebas) yang boleh menjadi punca kanser.


Selenium bekerja bersama-sama dengan Vitamin E yang terletak di dalam selaput sel untuk mempertahankan sel dan tisu badan kita daripada dimusnahkan.

Atas sebab itulah vita-E complex Shaklee (400IU) yang diperbuat daripada sumber semulajadi diperhebat dengan 10mcg selenium bagi melengkapkan fungsi vitamin E. Selenium, perlu diambil dalam kuantiti yang sedikit.



Khasiat Vitamin E

  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  • Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
  • Anti oksidan.
  • Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  • Menyelesaikan masalah kelesuan.
  • Mengurangkan risiko parut yang besar.
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Merendahkan risiko katarak.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , , , ,

Atasi Jeragat dengan Vitamin


Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu.

Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

Penyebabnya:
1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah.

Rawatan Luaran
a. Lindungi kulit anda daripada matahari dengan menggunakan “skin care” dan barangan makeup yang mengandungi “sunscreen” iaitu bahan pelindung matahari. 
b. Tidur dengan cukup dan jauhi daripada kegelisahan.

Rawatan Dalaman
Melalui supplement.
Antara supplement yang membantu mengurangkan jeragat dari terus merebak ialah
Energizing Soy Protien.- protein bantu memulihkan sel dan memastikan sel kita sentiasa sihat dan berganti setiap 21 hari.
Vitamin B dan C - dua vitamin ini sangat penting untuk pembinaan kolagen yang menjadikan kulit lebih tegang
Vitamin A dan E - sebagai antioksidan yang penting selain anti penuaan dan membantu pengawalan pertumbuhan abnormal sel.
GLA - ia membantu keseimbangan hormon dalam badan kita.

Bagi yang kurang berkemampuan, memadai amalkan ESP, Catomax, Vitamin C dan GLA. Usaha yang istiqamah akan berhasil.

Bagaimana nak dapatkan kesan yang betul?
Amalkan pengambilan supplement yang konsisten selama 90-120 sehingga mendapatkan ton kulit yang sekata


 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
,

Suami sering Keletihan..Saya ada Jawapannya...

Buat para isteri di luar sana...jika suami anda kerap keletihan...tentu anda risaukan...jangan risau-risau ye puan-puan sekalian...kami di Shaklee ada penyelesaiannya...


Pengambilan kedua-dua produk di bawah membantu anda dan pasangan menjalani kehidupan seharian dengan lebih bermakna....pada bulan ini, kedua-dua barangan di bawah adalah hot item...cepat dapatkan sebelum terlambat


P/S: heheh...kak long nak kongsi sikit rahsia...tahukah anda pengambilan Vitamin E yang konsisten oleh en suami selama 1 minggu membantu meningkatkan libido en suami...manakala untuk pn isteri pula, pengambilan yang konsisten selama 3 bulan...memang sangat-sangat membantu masalah kedinginan...jadi apalagi suami/isteri di luar sana...rebut peluang yang ada ....InsyaAllah hanya harga istimewa akan kak long berikan buat kalian di luar sana....


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , ,

Kulit Wajah Kusam... Apa yang perlu...

Rata-rata pelanggan kak long bertanya kenapa kak long beria-ia mempromosikan ESP (energizing soy protein)..dan banyak entry-entry kak long berkaitan dengan soy protein Shaklee yang sangat istimewa ni...

Tahukah anda yang sel-sel dalam badan kita ni , komponen utama adalah protein atau unit asasnya ialah asid amino....Cuba kita belek semula kulit kita...organ terbesar dalam badan manusia....adakah kulit kita sihat? atau ada yang mula kusam...berkedut...ada noda-noda yang tidak diingini...Apa yang terpancar pada kulit adalah kesan daripada diet yang kita amalkan selama ini...


Memandangkan protein adalah bahan asas dalam pembinaan sel..Sebab itulah protein antara menu yang wajib ada dalam setiap hidangan seharian kita... Selama ni kita ambil protein dari sumber mana..tumbuhan? haiwan? Bagaimana pula cara kita menghidangkan...masak dengan suhu yang tinggi melebihi 37C?
Dan sebenarnya adakah anda sedari, kebanyakan protein termusnah apabila dimasak pada suhu yang tinggi...ye kita memang ambil protein..memang rasa sedap namun sayangnya banyak zat protein sudah termusnah...dek kerana cara kita masak..

Sebab itulah kita perlu kepada suplement protein..Kenapa? Jika kita mendapat protein yang mencukupi, maka sel baru akan menggantikan sel yang lama dan kerana itu kulit akan lebih berseri...Tahukah anda, kulit wajah kita bertukar dalam masa 3 minggu..kulit wajah hidup dalam masa 3 minggu dan kemudian akan bertukar kepada sel baru.



Dalam masa 3 minggu ini, dengan pengambilan sumber protein yang baik, maka kulit wajah yang lahir akan lebih berseri...Sebagai tambahan kepada protein, sel yang baru itu juga perlukan b-complex supaya ia dapat bergerak dengan lebih lancar dan menyerap nutrien dengan lebih baik..perlu kepada vitamin C untuk memperelokkan sel tersebut dan membekalkan kolagen supaya kulit lebih tegang..dan vitamin E untuk melambatkan penuaan pada sel...

Ada di antara kita yang dikurniakan dengan kulit wajah yang sihat dan cantik..Namun pemakanan kita sememangnya faktor terbesar yang mempengaruhi....Kesan yang kita perolehi bukan untuk jangka masa yang singkat namun ia adalah pelaburan jangka panjang....Kak long percaya jika kita mulakan pemakanan yang sihat hari ini insyaAllah ia menjamin kesihatan kita 10 tahun akan datang....Fikir-fikirkan ye....Kak long dah membuat pilihan..anda bila lagi???


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More

Jom Gali Rahsia Vitamin E aka Vitamin GOLD


Vitamin E sangat sinonim dengan vitamin kecantikan....kami di Euphoria Shaklee menggelarnya sebagai VITAMIN GOLD....Nak tau kenapa? Selain dari befungsi dalam memastikan kesihatan dan kecantikan kulit, ia juga sebagai antioksidan yang mampu memerangi radikal bebas dan selain itu ia mampu mengatasi masalah kedinginan suami isteri....
Jika anda ingin lebih tahu berkaitan VITAMIN E @ GOLD ini...jom kita gali lagi rahsia di bawah:
Rahsia ni kak long petik dari blog mamacergas.blogspot.com

JOM BACA 7 RAHSIA VITAMIN E

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut
dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.
2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.
3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.
4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar.Membantu mengatasi masalah sakit belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.
5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.
6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

Rahsia lain...~~~ vitamin E juga membantu mengurangkan strecth mark... ni kata mommy icha~.."baru-baru ni saya ada update kat Facebook yang makan vitamin E boleh hilangkan stretchmark masa mengandung. ye memang betul pun... saya tak tipu.. malah saya tak sapu apa-apa krim pun tau kat perut saya (sebab malas). stretchmark tu memang sangat pudar di perut saya, cuma yang jelas garisan linea negra tu.."

LAST BUT NOT LEAST ..apa bezanya vitamin E shaklee dengan yang ada di pasaran/farmasi?....Shaklee mempunyai vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu dan berserta selenium
Nak tahu bahaya Vitamin E tanpa Selenium: Baca sini

Bulan November ni adalah bulan kecantikan...dapatkan harga runtuh Vitamin E hanya dari kak long...


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More