Showing posts with label vivix. Show all posts
Showing posts with label vivix. Show all posts

VIVIX MENGHALANG PROTEIN AGE - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Dalam entri sebelum ni korang tentu dah kenal apa benda sebenarnya PROTEIN AGE ni kan. Ia bukanlah sahabat baik yang boleh disimpan lama tau.

Jadi ada ke cara kita nak halang penghasilan atau pembentukan PROTEIN AGE ni ye.

Hah ni yang kak long nak kongsikan ni.

Dalam VIVIX selain daripada ada Resveratrol, ia juga KAYA POLIFENOL.

POLIFENOL di dalam VIVIX datang dari sumber tumbuhan seperti dalam rajah di bawah


Image result for vivix dan protein age

POLIFENOL yang tinggi di dalam VIVIX membantu dalam menghalang pengumpulan protein AGE dalam badan. Kandungan protein AGE yang tinggi akan menyebabkan sel menjadi lebih lemah.

Sebagai contoh, untuk sel kulit, jika kandungan Protein AGE nya tinggi, sel kulit akan menjadi rosak dan teruk jika terdedah secara langsung dengan cahaya matahari

Namun dengan pengambilan VIVIX, proses pengumpulan Protein AGE di dalam badan dapat dihalang dan dielak.

Secara tidak langsung, pelbagai penyakit yang disebabkan oleh Protein AGE dapat dikawal serta dicegah jika seseorang itu mengamalkan VIVIX dari awal lagi.

Image result for vivix dan protein age

Di bawah ni adalah senarai Jurnal yang berkaitan dengan Protein AGE dan kelebihan Anggur Muscadine

Image result for vivix dan protein age

Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 

nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

POLIFENOL BERKESAN DALAM MENGEKALKAN PARAS GLUKOSA SIHAT DALAM DARAH - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Umum mengetahui yang POLIFENOL adalah salah satu antioksidan yang bagus untuk kita. Biasanya bila sebut antioksidan ni, orang akan nampak yang ia lebih bersifat anti-penuaan. Namun sebenarnya, fungsi POLIFENOL ni sangat luas tau.

POLIFENOL adalah sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat di dalam sayuran dan buahan. Lazimnya POLIFENOL ni yang memberi warna kepada sayur atau buah yang mana ia turut berfungsi melindungi tumbuhan tersebut dari penyakit.

POLIFENOL banyak terdapat di dalam tumbuhan yang berwarna gelap seperti anggur dan kumpulan berry. Jumlah POLIFENOL yang tinggi biasanya pada bahagian kulit dan biji.


Dalam tubuh badan manusia, POLIFENOL memainkan peranan yang penting. POLIFENOL melindungi sel-sel dalam tubuh dari dirosakkan oleh radikal bebas. Salah satu fungsi penting POLIFENOL adalah mengekalkan tahap glukosa dalam darah pada paras yang sihat.

Tahap glukosa dalam darah bergantung kepada beberapa faktor seperti:

i) Jenis makanan yang kita ambil
ii) Jumlah makanan yang kita ambil (portion)
iii) Keefektifan penghasilan insulin oleh pankreas
iv) Keberkesanan insulin yang berada di dalam badan


Image result for glucose monitoring

Mengikut kajian klinikal terkini, POLIFENOL berkemungkinan mempunyai potensi untuk mengekalkan paras glukosa dalam darah pada paras yang sihat.

Dari kajian tersebut POLIFENOL berfungsi untuk:

i) Mengawalatur penyerapan glukosa
ii) Meningkatkan kepekaan insulin
iii) Merangsang rembesan insulin
iv) Meningkatkan proses penguraian glukosa.

Dengan pengambilan POLIFENOL yang konsisten, masalah berkaitan insulin dan glukosa dalam darah dapat dicegah dan dikawal dengan lebih baik.

Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com



Share:
Read More
, , , ,

JOM KENALI PROTEIN AGE - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Apakah AGE Protein

AGE merupakan singkatan dari Advanced Glycation End Products, zat ini dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. AGEs berasal dari 2 sumber dari makanan yang kita makan dan boleh juga dikeluarkan oleh tubuh. Jika kita makan makanan dengan kadar gula tinggi (Glycemic index/indeks Glisemik yang tinggi), maka ia dapat memberikan petanda kemunculan AGE.

Pembentukan AGE dirangsang oleh komponen seperti

Stress
Penyakit
Kesakitan
Tidur yang tidak cukup
Gaya hidup yang tidak sihat (merokok)
Sinar matahari berlebihan

Selain itu, AGE berlebihan juga menjadi punca beberapa penyakit kronik

AGE Protein dan Penyakit

AGE Protein masih memerlukan banyak penyelidikan. Namun yang pasti pembentukan AGE menjadi lebih ketara apabila protein terdedah kepada gula. Oleh kerana pembentukan AGE mengambil masa yang lama, ia tidak sempat terkesan kepada protein yang jangka hayatnya lebih singkat.

Protein yang mempunyai jangka hayat yang lebih panjang seperti kolagen pada kulit, myelin dalam saraf, otak, mata, dan sel-sel telinga nampaknya terkesan disebabkan AGE. Ini kerana protein jenis ini berinteraksi secara semula jadi dengan lebih banyak gula dan untuk tempoh yang lebih lama menjadikan mereka lebih cenderung untuk menjalani proses glycation.

Image result for age protein


Bagaimana AGE boleh menyebabkan penyakit?

Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. 

Kesan protein AGE berlebihan menyebabkan penyakit seperti berikut:

i) Protein AGE berlebihan menyekat saluran jantung >>>  menyebabkan serangan jantung, darah tinggi dan strok

ii) Protein AGE berlebihan merencatkan fungsi pancreas >>> peningkatan kadar gula dalam darah >>> kesannya menyebabkan diabetes

iii) Protein AGE berlebihan mempercepatkan penuaan kulit >>> menyebabkan kulit berkedut dan kendur

Secara ringkasnya protein AGE menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. 
Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.


Berikut adalah beberapa kesan AGE berlebihan:
Diabetes jenis II

Kerosakan sel beta dalam pankreas. Pesakit kencing manis mempunyai lebih banyak gula dalam darah mereka yang membolehkan lebih banyak peluang kepada glycation berlaku
Kerosakan kolagen kulit

Sambungan silang protein kolagen menjadi kurang elastik dan lebih menyebabkan kulit cepat mengalami kedutan.
Kerosakan kepada sendi

Sambungan silang protein kolagen sekitar sendi juga menjadikan sendi kurang fleksibel dan tisu tulang lebih rapuh.

Penyakit kardiovaskular

AGE menjadikan permukaan LDL, “kolesterol jahat”, lebih kasar dan menyebabkannya ebih cenderung untuk melekat pada dinding arteri. Kerosakan kolagen dalam dinding saluran darah boleh menyebabkan tekanan darah meningkat atau melemahkan dinding yang boleh membawa kepada aneurisms.

Penyakit alzheimer

Protein amiloid yang menyebabkan penyakit Alzheimers, merupakan produk sampingan dari proses pembentukan AGE.

Sistem saraf

Jika AGE bertindak terus ke atas pelindung sel saraf, pelindung sel (myelin) akan merosot dan memperlahan inpuls saraf. Ini akan mengakibatkan kehilangan deria pendengaran dan penglihatan (juga masalah katarak).

Jadi kita dah tahu apa kesan kehadiran Protein AGE yang berlebihan kan. Dalam next entri, kaklong nak sharekan bagaimana Shaklee boleh membantu menghalang PROSES PENGHASILAN PROTEIN AGE ni. 

Teruskan membaca ye

Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 

nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

4 KELEBIHAN VIVIX SEHINGGA DIGILAI RAMAI - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

4 Kelebihan VIVIX Yang Menjadikan Ianya Digilai Ramai

1. Terdapat lebih 3000 kajian saintifik yang diterbitkan pada kedua-dua bahan-bahan utama dalam Vivix Shaklee (1800 pada Resveratrol & 1200 pada asid elagik) .

2. Resveratrol adalah antara polifenol yang telah terbukti boleh melambatkan proses penuaan dan membantu jangka hayat sihat yang lebih lama. Sebatian ini ada di dalam VIVIX Shaklee.

3. Polifenol yang dipatenkan di dalam VIVIX Shaklee semuanya telah terbukti berfungsi sebagai anti-penuaan sel sama seperti Resveratrol.

4. Campuran polifenol dalam VIVIX Shaklee adalah sepuluh kali lebih berkesan daripada Resveratrol sahaja untuk menghalang pembentukan (AGE) protein iaitu satu mekanisme utama penuaan selular.

4 Fungsi VIVIX Shaklee Yang Menjadikan Ianya Digilai Ramai

Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 

nuradhamansor@yahoo.com

Share:
Read More
, ,

VIVIX PILIHAN SUPLEMEN TERBAIK - PENGEDAR SHAKLEE MANJUNG

Salam sayang 

Disebabkan hari ni masuknya bulan baru DISEMBER 2017, kaklong nak layurkan dulu tawaran menarik dari SHAKLEE untuk korang peminat setia.

Hah, disebabkan permintaan yang mencanak-canak November lepas, jadi Disember ni Shaklee buat OFFER TERBAIK untuk korang. Dan tentunya PRODUK PREMIUM Shaklee iaitu cik VIVIX.


Dan tambahan TAWARAN DI ATAS, korang boleh dapatkan RED HOT COOLER BAG ni pada harga RM29.89
Cooler Beg ni kan dilengkapi dengan sudu stainless steel lagi tau. 
Yang istimewanya, siap ada logo Shaklee di hujung sudu tu. 
Perghh memang privelege betul tau RED HOT COOLER BAG ni

Vivix Promotion

So korang yang belum dapatkan lagi cik VIVIX ni, inilah masa terbaik untuk mencuba tau.

Untung beli masa offer ni. Jimat banyak sangattttt.

Nak tau apa yang jimatnya, baca kat sini ye.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?


Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
Share:
Read More
, , ,

Love Your Man Part 5 (Tingkatkan Kecergasan dengan POLIFENOL) - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 



TINGKATKAN KECERGASAN DENGAN POLIFENOL

POLIFENOL: MENGEMBALIKAN STAMINA 

Tahap stamina  menentukan prestasi dan produktiviti sepanjang hari. Ia adalah kunci utama yang memelihara kekuatan dan tenaga terutama apabila semakin berusia.

Tidak kira berapa umur anda sekarang, yang pasti - Anda boleh mengembalikan semula stamina dan bersedia untuk kehidupan yang lebih mencabar dengan POLIFENOL.

Apakah itu POLIFENOL?

Sekumpulan sebatian yang dihasilkan dari tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan. POLIFENOL memberi warna sambil melindungi tumbuhan tersebut daripada penyakit dan jangkitan. Ianya adalah:
• Antioksidan yang kuat.
• Perangsang tenaga di dalam sel dan meningkatkan kesihatan yang hebat.

Dimanakah POLIFEFENOL boleh didapati?
Beri, ceri, delima, epal, kacang dan teh hijau adalah tinggi dengan POLIFENOL.

Campuran unik ini memberikan anda 16 jenis polifenol untuk meningkatkan stamina anda.

Anggur Muscadine

Polygonum Cuspidatum

Lobak Ungu

Elderberi Eropah

Bagaimana POLIFENOL meningkatkan stamina saya?

Pengambilan Polifenol secara kerap telah menunjukkan kepada:

Peningkatkan tenaga sel

Polifenol meningkatkan jumlah pengeluaran mitokondria - ‘dinamo’ dalam sel badan anda.

Lebih tenaga ‘dinamo’, memberikan stamina yang lebih tinggi untuk prestasi dan produktiviti yang lebih baik.
Membantu mengembalikan dan memperbaharui sel2

Merangsang prestasi sel untuk tenaga dan kecergasan.

Apakah manfaat kesihatan POLIFENOL?

Meningkatkan Paras Tenaga

Sendi yang Kuat

Imuniti yang Kuat

Ketajaman Minda

Peningkatan Kesihatan Reproduktif

Kembalikan dan kekalkan stamina lelaki kesayangan kita dengan makanan yang kaya dengan Polifenol atau yang lebih mudah, tambahkan suplemen berasaskan tumbuhan yang sihat dengan kandungan spektrum Polifenol terbaik dari hasil penyelidikan.


Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 

nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

KeUNIKan VIVIX

Salam sayang 

Sekarang Ini setiap pagi Encik suami tidak perlu diingatkan lagi. Langsung ke dapur, ambil sudu dan membuka peti sejuk. Objek pertama yang dituju adalah sebotol VIVIX. 1 sudu VIVIX dan segelas air setiap hari sudah menjadi rutin buat beliau. Semalam masuk botol ketiga. Ini adalah salah satu usaha kak long untuk mengurangkan ketagihan merokok encik suami. Moga dipermudahkan ya.

Kak long nak cerita keUNIKan dan keISTIMEWAan VIVIX ni pada kalian.

Image result for muscadine dan vivix

Salah satu bahan dalam Vivix adalah ANGGUR MUSCADINE. Saiz anggur sahaja sudah sebesar bola golf. Harga sebiji kalau tidak cecah ratusan bukan Muscadine lah tu. Anggur Muscadine ini banyak mengandungi antioksidan dan fitokimia yang membantu melindungi sel daripada kerosakan akibat radikal bebas.

ISTIMEWA sangat MUSCADINE kerana:

 satu-satunya anggur yang mempunyai lebih 1 kromosom
 mempunyai kandungan antioksida 40x lebih tinggi berbanding anggur biasa
 mengandungi polifenol ANTOSIANIN yang bertindak sebagai antibiotik dan anti-inflammasi semulajadi
 mengandungi ASID ELLAGIK yang berfungsi sebagai bahan antikanser dan serta mengurangkan tekanan oksidatif. Satu kajian yang telah diterbitkan oleh "Journal of Agricultural and Food Chemistry" menemukan anggur Muscadine kaya dengan Asid Ellagik. Menurut American Institute for Cancer, Asid Ellagik boleh merencatkan perkembangan kanser


Menurut Harvard School of Public Health, apabila kita mengambil makanan yang kaya dengan antioksidan secara konsisten, ia dapat membantu mengurangkan risiko penyakit jantung, alzheimer, kanser dan penyakit kronik yang lain.


Ada yang mengatakan harga VIVIX ni mahal namun barang yang premium tentu bertepatan dengan harganya bukan. Jika dibandingkan dengan kos perubatan yang bakal kita bayar kelak, rasanya harga VIVIX bukan lagi persoalan.


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , , ,

VIVIX - PREMIUM & EKSKLUSIF

Salam sayang 

Image result for vivix shaklee

VIVIX Shaklee

Ramai peminat Vivix ni. Kitorang SID ni selalu gelarkan Vivix ni Sirap Ajaib Shaklee :)

Vivix ni adalah minuman kesihatan berunsurkan tumbuhan. Yang membezakan Vivix ni dengan minuman jus kesihatan di pasaran adalah kerana ia dihasilkan dari bahan premium tau.

Vivix Shaklee merupakan satu kejayaan dalam revolusi anti penuaan selular. Vivix ini premium dan eksklusif kerana menggunakan tumbuhan yang sangat berkualiti. Kesemua bahan yang digunakan dalam penghasilan Vivix telahpun diuji terlebih dahulu di makmal oleh Saintis Shaklee. Vivix mengandungi resveratrol dan yang lebih menarik ia lengkap dengan polifenol tumbuhan menjadikan ia 10x lebih baik dari resveratrol sahaja dalam melambatkan proses penuaan sel.

Related image


Vivix bertindak melalui 4 mekanisma seperti yang ditunjukkan dalam rajah di bawah:

Image result for vivix shaklee

Apakah kebaikan RESVERATROL?

Jika ada yang nak mencuba?

Boleh hubungi 

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
,

VIVIX untuk SUAMI

Salam sayang 

Buat apa hari ni. Hari ni hari pertama untuk anak-anak yang mengambil UJIAN PENILAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR)...Kak long doakan agar anak-anak ini diberi kemudahan dan kelancaran dalam menjawab peperiksaan ini ye... In shaa Allah jika dah ulangkaji dan berusaha pasti pertolongan ALLAH sampai jua.

Sebelum ni kak long pernah kongsikan pasal VIVIX untuk orang merokok kan... Alkisahnya, dalam sebulan dua ni kak long mula konsisten memberi VIVIX pada encik suami. Sebelum ni, ambil celup-celup... Vivix tu pun dah nak masuk botol kedua...

Encik suami dah berhenti merokok? Belum lagi namun ada beberapa perkara yang kak long perasan ada perubahan.

Encik suami lebih cergas dan bertenaga... Nak tau kenapa kak long cakap macam tu, sebab sebelum ni encik suami mudah tertidur terutamanya ketika memandu.. Paling lama pun beliau cuma bertahan 1-2 jam...kiranya kalau balik kampung tu banyak kali juga lah kami berhenti sama ada untuk tidur sekejap atau beliau berhenti merokok. Namun sejak amalkan Vivix, beliau boleh memandu berterusan 3-4 jam tanpa mengantuk, jadinya masa perjalanan dapat dipendekkan dan kuranglah kuantiti beliau merokok kan... Tu kesan pertama yang kak long nampak

Kesan kedua... Tiada lagi "bau busuk" bila encik suami bersin. Orang merokok ni biasanya bila bersin ada satu bau yang sangat tidak menyenangkan...Setiap kali bersin, kitorang (kak long dan anak-anak) mesti buka tingkap nak bagi bau tu hilang... Tapi semenjak dua menjak ni, takde lah pula bau tu bila encik suami bersin..

Nampak kan kesan walaupun sedikit yang Vivix sedang merawat dalaman encik suami. Untuk berhenti merokok total, kak long percaya ia perlukan masa memandangkan encik suami ni perokok tegar sejak sekolah menengah lagi.

In shaa Allah, dengan doa serta usaha melalui VIVIX kak long yakin encik suami akan berhenti merokok juga.


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

VIVX dan TELOMERE

Salam sayang 

VIVIX dan Telomere

Ramai dah tahu kan yang VIVIX antara hot produk Shaklee yang mampu "memudakan" seseorang sehingga 25 tahun :)

Bagaimana VIVIX ni berfungsi ye... Okay sebelum tu kita kenal dulu dengan TELOMERE.

Telomeres adalah "pelindung" yang berada dihujung kromosom kita. Telomeres mempunyai tugas sangat penting iaitu MELINDUNGI DNA DARI KEROSAKAN.

Apabila kita lahir, Telomeres kita panjang. TELOMERES INI TERDAPAT DALAM KROMOSOM BADAN KITA. Namun, telomere ini akan memendek dan semakin pendek dengan pertambahan usia.


Apabila telomere ni memendek maka sel-sel tidak lagi dapat berfungsi dengan baik dan boleh menyebabkan sel tersebut mati

Shaklee telah bekerjasama dengan Dr.Elizabeth Blackburn pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 yang menemui bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase. 

Kajian telomere ini telah menguji kepanjangan telomeres. 

Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan pengambilan supplemen yang konsisten (Vitalizer, Vivix and Cinch) setiap hari selama 5 tahun dapat mengurangkan kadar pemendekan TELOMERE sebanyak 40% ! 

kajian telomeres

Wah memang mengagunmkan! 40 tahun lebih muda tu. Ini bukti yang VIVIX membantu untuk mengekalkan kemudaan, keremajaan, dan membantu mengelakkan dari penyakit-penyakit disebabkan oleh usia yang semakin meningkat. 

Telomere mengandungi KOD usia kita berdasarkan tahap usia sel kita secara saintifik (namun ajal kita hanya Allah swt sahaja yang tahu) 

Sudah terbukti vivix ni mampu membantu merendahkan kadar pemendekan telomere dan sekaligus memperbaiki sel DNA manusia.

Berminat nak mencuba VIVIX?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

Khasiat VIVIX

Salam sayang

Ramai yang dah tahu apakah bahan-bahan yang terkandung di dalam VIVIX...

Jadi jom kita gali apakah khasiat VIVIX sebenarnya

1.Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

2. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

4. Alzheimer & demensia. Amiloid beta plak otak telah dikaitkan dengan Alzheimer dan demensia. Resveratrol telah ditunjukkan untuk menghapuskan plak ini dan juga telah ditunjukkan dalam kajian untuk meningkatkan keupayaan mental tikus makmal.
Pengurusan Berat Badan.

5. Perlindungan hati Lebih daripada 30% rakyat Amerika mengalami keadaan yang dikenali sebagai hati berlemak. Hati berlemak adalah paling ketara dalam orang-orang yang minum arak yang berlebihan . Asid Ellagic dalam Vivix melindungi hati anda daripada hepatitis dan sirosis.

6. Kesihatan mata. Antosianin polifenol dalam Vivix membantu mencegah katarak, glaukoma dan degenerasi makular berkaitan dengan usia

7. Kencing manis. Polyphenols dalam Vivix mencegah degenerasi sel pankreas mengurangkan risiko penyakit kencing manis.

8. Kanser paru-paru. Para penyelidik dari Jabatan Penyelidikan dan Penilaian Kaiser Permanente mendapati bahawa perokok yang minum segelas atau dua wain merah sehari, melaporkan 60 peratus risiko kanser paru-paru berkurangan.

9. Perlindungan untuk sel anda. Vivix membantu mempromosikan kuat, sel-sel yang sihat di dalam setiap organ atau badan anda .

10. Baik untuk jantung anda. Penyelidik Klinik Mayo melaporkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kerosakan saluran darah, mengurangkan kolestrol “jahat” dan mengelakkan pembekuan darah.

11. Resveratrol juga menawarkan perlindungan untuk jantung dan otak anda daripada kerosakan yang disebabkan oleh serangan jantung atau angin ahmar . Ia menghalang phosphoinositide 3-kinase enzim. Ini bermakna anda dapat serangan jantung atau strok dan mengalami lebih kurang atau tiada kerosakan yang berkekalan.

12. Anti-virus. Polyphenols dalam Vivix telah terbukti berkesan terhadap virus banyak yang termasuk virus herpes, virus influenza, dan virus HIV.


Kat bawah ni sedikit TESTIMONI MEREKA YANG MENGAMBIL VIVIX

(Terima kasih kak wina atas pekongsian ini)




 
Berminat nak mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

RESVERATROL + REJUVETROL = VIVIX TERBAIK!!!

Salam sayang

Sebelum ni kak long ada berkongsi berkaitan RESVERATROL dari tumbuhan polyganum cuspidatum iaitu salah satu bahan yang digunakan untuk menghasilkan VIVIX.

Tapi tahukah anda, dengan penambahan REJUVETROL dari ANGGUR MUSCADINE menjadikan VIVIX bertindak 10x lebih baik berbanding jika hanya resveratrol sahaja diambil.

RESVERATROL + REJUVETROL = VIVIX

Jom kita kenal dengan ANGGUR MUSCADINE/ MUSKAT ni

muscadine grapes vivix

Anggur muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom. Lazimnya anggur lain hanya mengandungi 19 kromosom sahaja.

Oleh kerana pasangan tambahan kromosom ni, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi dan antioksidan terbaik. Malah, kandungan kompaun polifenol dalam buah muskat adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah

Saiz anggur ini mempunyai buah yang besar iaitu sekitar 5cm, sebesar bola golf atau sebiji plum, dan hidup di kawasan ekstrem, menjadikan ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Ia juga mengandung asid ellagik, (sejenis polifenol yang tiada dalam anggur jenis lain) Asid ellagik mempunyai peranan dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser, juga anti virus dan anti bakteria.

Ia sudah lama menjadi hidangan masyarakat di benua Amerika dan Eropah, dikatakan mula dinikmati secara komersial di zaman Mesopotamia (di antara negara Turki dan Iran).

Harganya agak mahal dan mencecah ratusan ringgit untuk sebiji anggur muskat ini. 

Namun kini, dengan adanya penyelidikan dari Shaklee maka terhasillah VIVIX, maka kita dapat nikmati kebaikan anggur muscadine atau muscat ini di dalam satu botol yang mudah dan penuh kebaikan .



 
Berminat nak mencuba produk Shaklee? Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

TESTIMONI VIVIX ~ PESAKIT DARAH TINGGI

Salam sayang

Pagi ni kak long nak share beberapa testimoni VIVIX dan pesakit DARAH TINGGI

Terima kasih pada kak wina atas perkongsian ni.

******************************************************************************

~ TESTIMONI VIVIX UNTUK DARAH TINGGI~

VIVIX sangat2 berkesan bagi merawat penyakit darah tinggi kencing manis, jantung, sendi, Stroke dll.

Antara fungsi Vivix..

 Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

 Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

 Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

kebaikan Vivix,Testimoni Vivix

Fakta menarik tentang VIVIX 
 Satu sudu teh Vivix mengandungi resveratrol yang bersamaan dengan 3000 gelas wain merah...pastinya alternatif terbaik bagi muslim
 2500 kajian diterbitkan terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam Vivix
 Bahan yang digunakan mempunyai potensi lebih 10 kali ganda dari resveratrol semata-mata dalam memperlahankan penuaan sel
 Mempunyai lebih dari 15 polyphenol termasuk ellagitannins yakni antioksidan semulajadi
 Diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi tanpa pewarna tiruan, pemanis, perasa, alkohol dan pengawet
 Semestinya halal dan mendapat kelulusan KKM
Dipatenkan eksklusif untuk Shaklee.


Jom kita baca testimoni pengguna yg berpuashati dengan VIVIX:

BLOOD PRESSURE / HYPERTENSION (DROPS 16)
*****************************************
Masa medical check up May 2012, blood pressure saya dikira tinggi..ta sepaptotnye ngan usia saya..bacaan 142 over 88..tinggi kan??..patot la saya selalu pening kepala..kira stage pre-hypertension da tu..pastu doktor tu gertak.."kalo awak tak jaga ni..tinggi skit lg..saya da kene bagi ubat darah tinggi kat awak.." oh tidakkkk..saya ta nak makan pil-pil yang banyak ituuuu..hohoho..Alhamdulillah Ogos 2012..saya check smula..126 over 80..saya bersyukur turun..dan masih menjaga supaya mencapai bacaan normal 100-110..

ALLERGIC
*********
Saya ade allergik dari kecik lagi..kulit saya sangat-sangat sensitif..terlalu banyak pantang larangnyeee..makan itu tak bley..pakai losyen itu tak bley..pakai sabun mandi itu tak bley..persekitaran kotor pun effect kat kulit saya jugak..Dengan vivix, kulit saya yang pernah luka tu, elok ajeee..jadi kulit baru..bersyukur sangat..yesss VIVIX REPAIR CELL!!...yang ini diiringi dengan diet pemakanan yang sangat ketat..untuk pengetahuan, saya ta makan AYAM BANDAR dan TELUR..dan makanan yang sewaktu dengannye..dua-dua ni toksin dia sangat kuat sebab mereka di INJECT supaya cepat besar dan bertelur..ayam kampung, telur kampung tape..Ya Allah seksanya..kebanyakkan makan skang dimasak dengan telur dan ayam..kdg-kdg sebagai perencah..

HIDUNG BERAIR (MEMANASKAN BADAN)
**********************************
Saya baru perasan..ini membuktikan Vivix adalah untuk kesihatan menyeluruh hihihi..kalo dulu, saya memang ta tahan sejuk..disebabkan kipas yg da set 1 je tu, saya akan terjaga kul 3 pg sebab hidung berair..pastu bangun pagi bersin 6-8 kali..apa lagi kalo aircond..demam terussss hehe..hidung ta payah na ckp la..sumbat ngan tisu je..Skarang dah TADE..hihihi..alhamdulillahhh 

PENURUNAN BERAT BADAN (DROPS 5KG)
***********************************
yeahhhh..part ni besttt..susah betul nak trunkan berat ni tanpa EXERCISE..
May 2012 - Ya Rabbi, berat 65kg..dengan keadaan saya yang katekkk ni..152..BMI = 28++..rase berat je badan ni..
Ogos 2012 - Alhamdulillah trun 60kg..BMI masih tinggi 25++..tanpa EXERCISE..almaklumla busy hehehehe..sepatot kene ade sedikit EXERCISE untuk jantung kita..akan diusahakan kemudian ekekeke ..saya jaga makan..BUKAN TAK MAKAN ea..sy cuma tukar pemakanan saya..TARGET - By end of this year Dec 2012..saya target nak capai berat saya 52kg..BMI = 22++..dan by end of March 2013, set target 47kg..dengan BMI normal 20++..Doakan saya..hihihihi..Saya memang tak nak turun secara drastik..tak elok sebenarnye..ckup la 1-2kg sebulan..yang penting konsisten..dan kita jaga pengambilan makanan kita..^^
Semua target ni saya capai dengan SHAKLEE..dan semestinya dengan izin Allah s.w.t..kita merancang..disusuli dengan usaha dan doa..Sayangi diri sendiri sebelum kita nak disayang oleh orang len..itu adalah rewards untuk DIRI SENDIRI..InshaAllah..demi insan-insan yang saya sangat sayang.. =))

Testimoni VIVIX



 

Berminat nak mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

RESVERATROL dalam VIVIX

Memandangkan bulan ni bulan VIVIX maka wajiblah ada entry khusus untuk Cik VIVIX kita ni la kan...

VIVIX merupakan antara produk antioksidan yang termasyhur di Shaklee.. Kandungan utama VIVIX adalah RESVERATROL iaitu komponen polifenol yang diekstrak dari tumbuhan Japanese knotweed atau nama saintifiknya Polygonum cuspidatum. Resveratrol adalah seperti antioksidan yang lain, ia bertindak melindungi badan dari diserang radikal bebas

Apa kelebihan RESVERATROL ni ye..

1) Penyakit Jantung
Resveratrol bertindak mengurangkan inflammasi/ radang dan mengelakkan berlakunya pengoksidaan ke atas LDL iaitu kolesterol jahat. Jika pengoksidaan LDL berlaku, ia menyukarkan platlet darah menggumpal yang menyebabkan boleh berlakunya serangan sakit jantung

2) Alzheimer
Resveratrol dipercayai menghalang sel-sel neuron dari rosak dan menghalang pembentukan plak pada neuron yang merupakan penyebab Alzheimer

3) Kanser
Resveratrol membantu mengurangkan perebakan sel kanser dan membolehkan berlakunya apoptosis (proses kematian sel kanser)

4) Diabetes
Resveratrol menghalang berlakunya insulin resistance keadaan di mana badan menjadi kurang sensitif terhadap insulin. Insulin diperlukan dalam proses penguraian karbohidrat ke tenaga dan glukosa.

Dapatkan VIVIX untuk mereka tersayang hari ini!

Salam sayang

Berminat nak mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

PROMO SEPTEMBER!!!






Vivix™ merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia tahun lepas. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yangmengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Siapa yang memerlukan Vivix?
Ya, sesiapa sahaja (18 tahun ke atas) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan. Sesuai untuk mereka yang sukar menelan vitamin dalam bentuk tablet/pil.

Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.

Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (cell defense)

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)

3. Memperbaiki sel (cell repair)

4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

Sesuai untuk mereka yang tidak gemar makan banyak2 vitamin berbentuk pil/tablet. Vivix hanya sesudu teh sekali sehari sudah mencukupi!


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

~ TESTIMONI VIVIX ; RESDUNG SUAMI BERKURANGAN ~

Pagi ni kak longak berkongsi dengan kalian tentang perkongsian seorang sahabat RV.com owner (kak Yati Napi)

Suami beliau telah lama menghidap resung dan atas usaha murni Kak Yati, beliau telah menghadiahkan sebotol vivix buat suami beliau.... Pada peringkat awal, dek kerana pengambilan vivix yang tidak konsisten, maka hasilnya agak hampa namun selepas 10 hari mengambil vivix dengan istiqamah, tiada lagi bunyi bersin di pagi hari, kegatalan hidung dan mata berair turut hilang...

Beliau sangat bersyukur!


Sekiranya anda tidak suka menelan pil atau membancuh minuman, VIVIX Shaklee adalah suplemen terbaik untuk anda... HANYA 1 SUDU TEH SETIAP HARI UNTUK KESIHATAN SEPANJANG USIA!

**PERINGATAN: KANAK-KANAK SERTA WANITA HAMIL & MENYUSUKAN TIDAK DIGALAKKAN MENGAMBIL VIVIX

Berminat nak mencuba produk Shaklee? Ingin konsultasi kesihatan serta bajet yang sesuai?

Hubungi saya

 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

TONIK ANTI PENUAAN ~ VIVIX mengungguli!!!

Semua yang membaca blog kak long tentu pernah mendengar tentang VIVIX kan...sejenis tonik anti penuaan yang memang superb...kak long baru sahaja seminggu menggunakannya dan hasilnya wallahhh....

Kali ni kak long belum nak share testimoni kak long tapi kak long nak share sikit pasal Vivix ni..

Jom baca keratan akhbar yang kak long sertakan di bawah...dan anda akan tahu kenapa kak long love Vivix so much!!!  Happy reading!!



 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More

Lagi Info Berkaitan Vivix

Kak long nak berkongsi kebaikan VIVIX ni...



Dan jika dibandingkan dengan antioksida dari buah-buahan "superfruit" yang lain, Ia adalah yang terbaik...




Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More

FAQ on VIVIX

Kak long nak share lagi mengenai vivix....

Di bawah ni adalah beberapa FAQ mengenai vivix




Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More

Vivix...Antioksidan terhebat!!! Hanya Sesudu Teh Sehari...

Entry ini adalah kesinambungan dari entry lepas....Kak long petik artikel ni dari yoursupermom.com


Tonik anti penuaan

Oleh KHAIRUNNISA SULAIMAN

CUBA renungkan wajah ibu dan ayah yang semakin dimamah usia yang dilakari dengan garis-garis halus, terbayang pula bagaimana wajah kita pada usia mereka.

Usia yang melangkah tahun demi tahun bakal mengubah bentuk fizikal menyebabkan ramai yang sanggup berbelanja besar untuk 'mengekalkan keremajaan' masing-masing.

Ada yang menjalani pembedahan plastik yang dikatakan mampu mengembalikan penampilan fizikal seseorang.

Ada juga yang mengambil pelbagai makanan tambahan serta suntikan untuk mengekalkan keremajaan.

Apa yang perlu diketahui penuaan merupakan proses semulajadi sememangnya dijangka dan tidak siapa boleh menghalangnya daripada terus berlaku.

Meskipun penuaan satu proses semula jadi, mengapa manusia menjadi tua masih dilihat sebagai misteri kehidupan yang kompleks.

Ada beberapa teori mengapa manusia menjadi tua.

Pertama berkait dengan faktor genetik iaitu sesuatu yang sudah diprogramkan, misalnya berapa kali sel akan membiak dan menggantikan sel yang lama telah dikodkan dalam program genetik.
Contohnya sel yang diprogramkan untuk 60 tahun, apabila sampai usia 60 tahun, graf aktivitinya mula menurun.

Teori kedua pula apabila seseorang menjadi tua mungkin disebabkan kesan toksin di dalam persekitaran atau pemakanan.

Toksin yang terdapat secara semulajadi di dalam bentuk radikal atau ion bebas atau yang dihasilkan bahan kimia, contohnya rokok menyebabkan kematian sel lebih awal daripada kematian secara semulajadi.

Ini menyebabkan proses penuaan berlaku dengan lebih cepat.

Bagaimanapun kajian sains mendapati proses penuaan boleh diperlahankan manakala penyakit yang berkaitan dengannya boleh dicegah.

Kajian saintifik mempunyai bukti yang kukuh menunjukkan bahan semulajadi yang terdapat dalam anggur yang dikenali sebagai resveratrol berupaya mengubah kesan negatif akibat pengambilan makanan dengan kalori tinggi dan meningkatkan jangka hayat pada tikus yang diuji.

Menggunakan hasil kajian berkenaan, sebuah syarikat yang membekalkan makanan kesihatan tambahan Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd, meneruskan kajian berkenaan bagi menjadikan resveratrol sebagai tonik anti penuaan yang sedang dalam proses permohonan paten.

Cabaran revolusi dalam menangani penuaan peringkat sel, Campuran Minuman Botanikal Vivix telah diperkenalkan buat kali pertama di negara ini oleh Shaklee.

Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee Corporation Dr. Carsten R. Smidt berkata, pihaknya bangga dengan pencapaian inovasi Vivix.

"Pasukan kami telah melaburkan masa bagi mencipta dan menghasilkan campuran unik kandungan polifenol yang apabila ditambah dengan resveratrol telah menunjukkan hasil kajian makmal yang positif terhadap empat punca mekanisme penuaan sel," katanya.

Empat mekanisme berkenaan adalah melindungi dan membaiki DNA, menyelaras genetik, pengeluaran tenaga sel dan memperlahankan proses penuaan.

Cuba bayangkan, makanan tambahan anti-penuaan, hidangan Vivix lebih baik berbanding dengan kandungan resveratrol yang terdapat dalam produk anti penuaan biasa yang terdapat di persekitaran.

Kajian makmal menunjukkan kandungan Vivix didapati 10 kali ganda lebih berkuasa berbanding dengan mekanisme utama resveratrol tunggal.

"Pada masa resveratrol menangani tiga hingga empat mekanisme penuaan, ini tidak berkesan dalam menangani pembentukan protein AGE yang meningkatkan integriti dan hayat sel," katanya.

Oleh sebab itu jelas Carsten, saintis mereka di Shaklee telah mengenalpasti dan mencipta campuran polifenol yang 10 kali lebih berkuasa berbanding hanya resveratrol dalam menangani empat mekanisme penuaan sel.

Pengguna boleh mengambil sekurang-kurangnya satu sudu teh Vivix sehari semasa sarapan atau makan tengahari.

Kandungan utama Vivix adalah anggur Muscadine, Elderberry, Polyganum cuspidatum dan lobak ungu.

Buat masa ini Vivix keluaran Shaklee telah mendapat Sijil Halal dari Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).




Share:
Read More