Posts

Showing posts with the label vivix

VIVIX MENGHALANG PROTEIN AGE - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Dalam entri sebelum ni korang tentu dah kenal apa benda sebenarnya PROTEIN AGE ni kan. Ia bukanlah sahabat baik yang boleh disimpan lama tau.

Jadi ada ke cara kita nak halang penghasilan atau pembentukan PROTEIN AGE ni ye.

Hah ni yang kak long nak kongsikan ni.

Dalam VIVIX selain daripada ada Resveratrol, ia juga KAYA POLIFENOL.

POLIFENOL di dalam VIVIX datang dari sumber tumbuhan seperti dalam rajah di bawah




POLIFENOL yang tinggi di dalam VIVIX membantu dalam menghalang pengumpulan protein AGE dalam badan. Kandungan protein AGE yang tinggi akan menyebabkan sel menjadi lebih lemah.

Sebagai contoh, untuk sel kulit, jika kandungan Protein AGE nya tinggi, sel kulit akan menjadi rosak dan teruk jika terdedah secara langsung dengan cahaya matahari

Namun dengan pengambilan VIVIX, proses pengumpulan Protein AGE di dalam badan dapat dihalang dan dielak.

Secara tidak langsung, pelbagai penyakit yang disebabkan oleh Protein AGE dapat dikawal serta dicegah jika seseorang itu menga…

POLIFENOL BERKESAN DALAM MENGEKALKAN PARAS GLUKOSA SIHAT DALAM DARAH - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Umum mengetahui yang POLIFENOL adalah salah satu antioksidan yang bagus untuk kita. Biasanya bila sebut antioksidan ni, orang akan nampak yang ia lebih bersifat anti-penuaan. Namun sebenarnya, fungsi POLIFENOL ni sangat luas tau.

POLIFENOL adalah sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat di dalam sayuran dan buahan. Lazimnya POLIFENOL ni yang memberi warna kepada sayur atau buah yang mana ia turut berfungsi melindungi tumbuhan tersebut dari penyakit.

POLIFENOL banyak terdapat di dalam tumbuhan yang berwarna gelap seperti anggur dan kumpulan berry. Jumlah POLIFENOL yang tinggi biasanya pada bahagian kulit dan biji.


Dalam tubuh badan manusia, POLIFENOL memainkan peranan yang penting. POLIFENOL melindungi sel-sel dalam tubuh dari dirosakkan oleh radikal bebas. Salah satu fungsi penting POLIFENOL adalah mengekalkan tahap glukosa dalam darah pada paras yang sihat.

Tahap glukosa dalam darah bergantung kepada beberapa faktor seperti:
i) Jenis makanan yang kita ambil ii) Jumlah mak…

JOM KENALI PROTEIN AGE - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Apakah AGE Protein

AGE merupakan singkatan dari Advanced Glycation End Products, zat ini dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. AGEs berasal dari 2 sumber dari makanan yang kita makan dan boleh juga dikeluarkan oleh tubuh. Jika kita makan makanan dengan kadar gula tinggi (Glycemic index/indeksGlisemik yang tinggi), maka ia dapat memberikan petanda kemunculan AGE.
Pembentukan AGE dirangsang oleh komponen seperti
Stress Penyakit Kesakitan Tidur yang tidak cukup Gaya hidup yang tidak sihat (merokok) Sinar matahari berlebihan
Selain itu, AGE berlebihan juga menjadi punca beberapa penyakit kronik

AGE Protein dan Penyakit

AGE Protein masih memerlukan banyak penyelidikan. Namun yang pasti pembentukan AGE menjadi lebih ketara apabila protein terdedah kepada gula. Oleh kerana pembentukan AGE mengambil masa yang lama, ia tidak sempat terkesan kepada protein yang jangka hayatnya lebih singkat.

Protein yang mempunyai jangka hayat yang lebih panjang seperti kolage…

4 KELEBIHAN VIVIX SEHINGGA DIGILAI RAMAI - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

4 Kelebihan VIVIX Yang Menjadikan Ianya Digilai Ramai
1. Terdapat lebih 3000 kajian saintifik yang diterbitkan pada kedua-dua bahan-bahan utama dalam Vivix Shaklee (1800 pada Resveratrol & 1200 pada asid elagik) .

2. Resveratrol adalah antara polifenol yang telah terbukti boleh melambatkan proses penuaan dan membantu jangka hayat sihat yang lebih lama. Sebatian ini ada di dalam VIVIX Shaklee.

3. Polifenol yang dipatenkan di dalam VIVIX Shaklee semuanya telah terbukti berfungsi sebagai anti-penuaan sel sama seperti Resveratrol.

4. Campuran polifenol dalam VIVIX Shaklee adalah sepuluh kali lebih berkesan daripada Resveratrol sahaja untuk menghalang pembentukan (AGE) protein iaitu satu mekanisme utama penuaan selular.
4 Fungsi VIVIX Shaklee Yang Menjadikan Ianya Digilai Ramai
Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?
Hubungi
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com

VIVIX PILIHAN SUPLEMEN TERBAIK - PENGEDAR SHAKLEE MANJUNG

Image
Salam sayang 

Disebabkan hari ni masuknya bulan baru DISEMBER 2017, kaklong nak layurkan dulu tawaran menarik dari SHAKLEE untuk korang peminat setia.

Hah, disebabkan permintaan yang mencanak-canak November lepas, jadi Disember ni Shaklee buat OFFER TERBAIK untuk korang. Dan tentunya PRODUK PREMIUM Shakleeiaitu cik VIVIX.

Dan tambahan TAWARAN DI ATAS, korang boleh dapatkan RED HOT COOLER BAG ni pada harga RM29.89.  Cooler Beg ni kan dilengkapi dengan sudu stainless steel lagi tau.  Yang istimewanya, siap ada logo Shaklee di hujung sudu tu.  Perghh memang privelege betul tau RED HOT COOLER BAG ni

So korang yang belum dapatkan lagi cik VIVIX ni, inilah masa terbaik untuk mencuba tau.
Untung beli masa offer ni. Jimat banyak sangattttt.
Nak tau apa yang jimatnya, baca kat sini ye.
Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Love Your Man Part 5 (Tingkatkan Kecergasan dengan POLIFENOL) - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 



TINGKATKAN KECERGASAN DENGAN POLIFENOL
POLIFENOL: MENGEMBALIKAN STAMINA 

Tahap stamina  menentukan prestasi dan produktiviti sepanjang hari. Ia adalah kunci utama yang memelihara kekuatan dan tenaga terutama apabila semakin berusia.

Tidak kira berapa umur anda sekarang, yang pasti - Anda boleh mengembalikan semula stamina dan bersedia untuk kehidupan yang lebih mencabar dengan POLIFENOL.

Apakah itu POLIFENOL?

Sekumpulan sebatian yang dihasilkan dari tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan. POLIFENOL memberi warna sambil melindungi tumbuhan tersebut daripada penyakit dan jangkitan. Ianya adalah:
• Antioksidan yang kuat.
• Perangsang tenaga di dalam sel dan meningkatkan kesihatan yang hebat.

Dimanakah POLIFEFENOL boleh didapati? Beri, ceri, delima, epal, kacang dan teh hijau adalah tinggi dengan POLIFENOL.

Campuran unik ini memberikan anda 16 jenis polifenol untuk meningkatkan stamina anda.
Anggur Muscadine
Polygonum Cuspidatum
Lobak Ungu
Elderberi Eropah
Bagaimana POLIFENOL meningkat…

KeUNIKan VIVIX

Image
Salam sayang 

Sekarang Ini setiap pagi Encik suami tidak perlu diingatkan lagi. Langsung ke dapur, ambil sudu dan membuka peti sejuk. Objek pertama yang dituju adalah sebotol VIVIX. 1 sudu VIVIX dan segelas air setiap hari sudah menjadi rutin buat beliau. Semalam masuk botol ketiga. Ini adalah salah satu usaha kak long untuk mengurangkan ketagihan merokok encik suami. Moga dipermudahkan ya.
Kak long nak cerita keUNIKan dan keISTIMEWAan VIVIX ni pada kalian.

Salah satu bahan dalam Vivix adalah ANGGUR MUSCADINE. Saiz anggur sahaja sudah sebesar bola golf. Harga sebiji kalau tidak cecah ratusan bukan Muscadine lah tu. Anggur Muscadine ini banyak mengandungi antioksidan dan fitokimia yang membantu melindungi sel daripada kerosakan akibat radikal bebas.
ISTIMEWA sangat MUSCADINE kerana:

 satu-satunya anggur yang mempunyai lebih 1 kromosom
 mempunyai kandungan antioksida 40x lebih tinggi berbanding anggur biasa
 mengandungi polifenol ANTOSIANIN yang bertindak sebagai antibiotik dan anti-inflam…

VIVIX - PREMIUM & EKSKLUSIF

Image
Salam sayang 


VIVIX Shaklee
Ramai peminat Vivix ni. Kitorang SID ni selalu gelarkan Vivix ni Sirap Ajaib Shaklee :)
Vivix ni adalah minuman kesihatan berunsurkan tumbuhan. Yang membezakan Vivix ni dengan minuman jus kesihatan di pasaran adalah kerana ia dihasilkan dari bahan premium tau.
Vivix Shaklee merupakan satu kejayaan dalam revolusi anti penuaan selular. Vivix ini premium dan eksklusif kerana menggunakan tumbuhan yang sangat berkualiti. Kesemua bahan yang digunakan dalam penghasilan Vivix telahpun diuji terlebih dahulu di makmal oleh Saintis Shaklee. Vivix mengandungi resveratrol dan yang lebih menarik ia lengkap dengan polifenol tumbuhan menjadikan ia 10x lebih baik dari resveratrolsahaja dalam melambatkan proses penuaan sel.


Vivix bertindak melalui 4 mekanisma seperti yang ditunjukkan dalam rajah di bawah:

Apakah kebaikan RESVERATROL?
Jika ada yang nak mencuba?
Boleh hubungi 
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970

VIVIX untuk SUAMI

Salam sayang 

Buat apa hari ni. Hari ni hari pertama untuk anak-anak yang mengambil UJIAN PENILAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR)...Kak long doakan agar anak-anak ini diberi kemudahan dan kelancaran dalam menjawab peperiksaan ini ye... In shaa Allah jika dah ulangkaji dan berusaha pasti pertolongan ALLAH sampai jua.

Sebelum ni kak long pernah kongsikan pasal VIVIX untuk orang merokok kan... Alkisahnya, dalam sebulan dua ni kak long mula konsisten memberi VIVIX pada encik suami. Sebelum ni, ambil celup-celup... Vivix tu pun dah nak masuk botol kedua...

Encik suami dah berhenti merokok? Belum lagi namun ada beberapa perkara yang kak long perasan ada perubahan.

Encik suami lebih cergas dan bertenaga... Nak tau kenapa kak long cakap macam tu, sebab sebelum ni encik suami mudah tertidur terutamanya ketika memandu.. Paling lama pun beliau cuma bertahan 1-2 jam...kiranya kalau balik kampung tu banyak kali juga lah kami berhenti sama ada untuk tidur sekejap atau beliau berhenti merokok. Namun sejak a…

VIVX dan TELOMERE

Image
Salam sayang 

VIVIX dan Telomere

Ramai dah tahu kan yang VIVIX antara hot produk Shaklee yang mampu "memudakan" seseorang sehingga 25 tahun :)

Bagaimana VIVIX ni berfungsi ye... Okay sebelum tu kita kenal dulu dengan TELOMERE.

Telomeres adalah "pelindung" yang berada dihujung kromosom kita. Telomeres mempunyai tugas sangat penting iaitu MELINDUNGI DNA DARI KEROSAKAN.

Apabila kita lahir, Telomeres kita panjang. TELOMERES INI TERDAPAT DALAM KROMOSOM BADAN KITA. Namun, telomere ini akan memendek dan semakin pendek dengan pertambahan usia.

Apabila telomere ni memendek maka sel-sel tidak lagi dapat berfungsi dengan baik dan boleh menyebabkan sel tersebut mati

Shaklee telah bekerjasama dengan Dr.Elizabeth Blackburn pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 yang menemui bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase. 
Kajian telomere ini telah menguji kepanjangan telomeres. 
Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan penga…

Khasiat VIVIX

Image
Salam sayang

Ramai yang dah tahu apakah bahan-bahan yang terkandung di dalam VIVIX...

Jadi jom kita gali apakah khasiat VIVIX sebenarnya

1.Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

2. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

4. Alzheimer & demensia. Amiloid beta plak otak telah dikaitkan dengan Alzheimer d…

RESVERATROL + REJUVETROL = VIVIX TERBAIK!!!

Image
Salam sayang

Sebelum ni kak long ada berkongsi berkaitan RESVERATROL dari tumbuhan polyganum cuspidatumiaitu salah satu bahan yang digunakan untuk menghasilkan VIVIX.

Tapi tahukah anda, dengan penambahan REJUVETROL dari ANGGUR MUSCADINE menjadikan VIVIX bertindak 10x lebih baik berbanding jika hanya resveratrol sahaja diambil.

RESVERATROL + REJUVETROL = VIVIX
Jom kita kenal dengan ANGGUR MUSCADINE/ MUSKAT ni


Anggur muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom. Lazimnya anggur lain hanya mengandungi 19 kromosom sahaja.
Oleh kerana pasangan tambahan kromosom ni, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi dan antioksidan terbaik. Malah, kandungan kompaun polifenol dalam buah muskat adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah
Saiz anggur ini mempunyai buah yang besar iaitu sekitar 5cm, sebesar bola golf atau sebiji plum, dan hidup di kawasan ekstrem, menjadikan ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Ia ju…

TESTIMONI VIVIX ~ PESAKIT DARAH TINGGI

Image
Salam sayang

Pagi ni kak long nak share beberapa testimoni VIVIX dan pesakit DARAH TINGGI

Terima kasih pada kak wina atas perkongsian ni.

******************************************************************************

~ TESTIMONI VIVIX UNTUK DARAH TINGGI~

VIVIX sangat2 berkesan bagi merawat penyakit darah tinggi kencing manis, jantung, sendi, Stroke dll.

Antara fungsi Vivix..

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, ka…

RESVERATROL dalam VIVIX

Image
Memandangkan bulan ni bulan VIVIX maka wajiblah ada entry khusus untuk Cik VIVIX kita ni la kan...

VIVIX merupakan antara produk antioksidan yang termasyhur di Shaklee.. Kandungan utama VIVIX adalah RESVERATROL iaitu komponen polifenol yang diekstrak dari tumbuhan Japanese knotweed atau nama saintifiknya Polygonum cuspidatum. Resveratrol adalah seperti antioksidan yang lain, ia bertindak melindungi badan dari diserang radikal bebas

Apa kelebihan RESVERATROL ni ye..

1) Penyakit Jantung
Resveratrol bertindak mengurangkan inflammasi/ radang dan mengelakkan berlakunya pengoksidaan ke atas LDL iaitu kolesterol jahat. Jika pengoksidaan LDL berlaku, ia menyukarkan platlet darah menggumpal yang menyebabkan boleh berlakunya serangan sakit jantung

2) Alzheimer
Resveratrol dipercayai menghalang sel-sel neuron dari rosak dan menghalang pembentukan plak pada neuron yang merupakan penyebab Alzheimer

3) Kanser
Resveratrol membantu mengurangkan perebakan sel kanser dan membolehkan berlakunya apoptosis (…

PROMO SEPTEMBER!!!

Image
Vivix™ merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia tahun lepas. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yangmengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
Siapa yang memerlukan Vivix?
Ya, sesiapa sahaja (18 tahun ke atas) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan. Sesuai untuk mereka yang sukar menelan vitamin dalam bentuk tablet/pil.

Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup ba…

~ TESTIMONI VIVIX ; RESDUNG SUAMI BERKURANGAN ~

Image
Pagi ni kak longak berkongsi dengan kalian tentang perkongsian seorang sahabat RV.com owner (kak Yati Napi)

Suami beliau telah lama menghidap resung dan atas usaha murni Kak Yati, beliau telah menghadiahkan sebotol vivix buat suami beliau.... Pada peringkat awal, dek kerana pengambilan vivix yang tidak konsisten, maka hasilnya agak hampa namun selepas 10 hari mengambil vivix dengan istiqamah, tiada lagi bunyi bersin di pagi hari, kegatalan hidung dan mata berair turut hilang...

Beliau sangat bersyukur!


Sekiranya anda tidak suka menelan pil atau membancuh minuman, VIVIX Shaklee adalah suplemen terbaik untuk anda... HANYA 1 SUDU TEH SETIAP HARI UNTUK KESIHATAN SEPANJANG USIA!

**PERINGATAN: KANAK-KANAK SERTA WANITA HAMIL & MENYUSUKAN TIDAK DIGALAKKAN MENGAMBIL VIVIX
Berminat nak mencuba produk Shaklee? Ingin konsultasi kesihatan serta bajet yang sesuai?

Hubungi saya

 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

TONIK ANTI PENUAAN ~ VIVIX mengungguli!!!

Image
Semua yang membaca blog kak long tentu pernah mendengar tentang VIVIX kan...sejenis tonik anti penuaan yang memang superb...kak long baru sahaja seminggu menggunakannya dan hasilnya wallahhh....

Kali ni kak long belum nak share testimoni kak long tapi kak long nak share sikit pasal Vivix ni..

Jom baca keratan akhbar yang kak long sertakan di bawah...dan anda akan tahu kenapa kak long love Vivix so much!!!  Happy reading!!



 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Lagi Info Berkaitan Vivix

Image
Kak long nak berkongsi kebaikan VIVIX ni...



Dan jika dibandingkan dengan antioksida dari buah-buahan "superfruit" yang lain, Ia adalah yang terbaik...




Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

FAQ on VIVIX

Image
Kak long nak share lagi mengenai vivix....

Di bawah ni adalah beberapa FAQ mengenai vivix




Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Vivix...Antioksidan terhebat!!! Hanya Sesudu Teh Sehari...

Image
Entry ini adalah kesinambungan dari entry lepas....Kak long petik artikel ni dari yoursupermom.com


Tonik anti penuaan
Oleh KHAIRUNNISA SULAIMAN
CUBA renungkan wajah ibu dan ayah yang semakin dimamah usia yang dilakari dengan garis-garis halus, terbayang pula bagaimana wajah kita pada usia mereka.
Usia yang melangkah tahun demi tahun bakal mengubah bentuk fizikal menyebabkan ramai yang sanggup berbelanja besar untuk 'mengekalkan keremajaan' masing-masing.
Ada yang menjalani pembedahan plastik yang dikatakan mampu mengembalikan penampilan fizikal seseorang.
Ada juga yang mengambil pelbagai makanan tambahan serta suntikan untuk mengekalkan keremajaan.
Apa yang perlu diketahui penuaan merupakan proses semulajadi sememangnya dijangka dan tidak siapa boleh menghalangnya daripada terus berlaku.
Meskipun penuaan satu proses semula jadi, mengapa manusia menjadi tua masih dilihat sebagai misteri kehidupan yang kompleks.
Ada beberapa teori mengapa manusia menjadi tua.
Pertama berkait dengan faktor…